Pieni vapputarina

Onpa ollut hassu vappu. Varmaan ihan joka puolella on ainakin satanut räntää ja lunta. Muistan kuinka 1990-luvulla satoi koko aaton räntää ja yötivoliin oli teininä pakko päästä, kelistä viis. Voi miten kiittelin eilen, ettei ole pakko seistä yöllä pihalla näin aikuisena! Ja tänään sitten paistaa aurinko ja lämmitti aivan ihanasti mustaan takkiin.

Vappu”stressin” aloitti naamiaispuvut. Kerhossa on aina perinteisesti naamiaiset, joten minä ajattelin olla hyvissä ajoin pukujen kanssa. Naamiaispuvut ovat hirveän kallita ja kerhoon oli kutsuttu myös pikkusisko. Tiesin, että itse kiidän Helsingissä pressipäivissä silloin, joten halusin vain jättää miehelle puvut valmiiksi kotiin. Niinpä ennen pääsiäistä googletteluni tuotti tulosta: löysin tori.fista tytöille naamiaispuvut. Kahdelta eri myyjältä, oikeassa koossa, pienemmälle Nasun, isommalle Nalle Puhin. Irtosivat alle kympillä. Taputtelin itseäni selkään ja ostin puvut.

piglet puhnallenallepuh+nasu naamiaisasu

Viikko ennen vappua myyjä laittoi viestin, että vie nyt Nalle Puh Ärräpakettina postiin. Siis 1,5 viikkoa maksusta, 3,5 vuorokautta ennen naamiaisia. Äh äh äh. Se ei ehtisi. Minä yritin kytätä missä paketti menee sillä seurantakoodilla. Ärrän sivuilta sai klikattua suoraan DB Schenkerin sivuille ja koodi ei toiminut. Minä soitin sinne ja sanoivat, että eivät ole puoleen vuoteen vieneet Ärräpaketteja, ne ovat Matkahuollolla. Jo on Ärrän sivut päivittämättä! Siirryin siis Matkahuoltoon kyttäämään ja paketti seisoi Jyväskylässä tiistaina, oli sinne tullut Oulusta. Soitin, lähteekö se sieltä matkaan ja vastaus oli: lähtee, jos on muuta rahtia. Pelkkä Ärräpaketti ei kulje. ARGH. Siis ihan herran huomassa. Klo 23 tiistaina näin, että se liikkuu kohti Tamperetta. Lopulta keskiviikkona, kun olin jo itse Helsingissä paketti saapui ja mies kävi sen hakemassa. Nasu puolestaan oli päätynyt myyjän mukaan meidän lähipostiin (???) ja seisoi Teboililla 20 kilometrin päässä meistä. En todellakaan tiedä miksi se oli siellä, paikassa josta en ollut edes kuullut, joka ei todellakaan liity lähipostiimme.

No, kyse oli tosiaan vain naamiaisasuista, mutta luulin hommaavani ne ajoissa ja aika hilkulle meni. Tytöt saivat pukunsa ja naamiaiset olivat olleet kivat.

vappumunkki

Vappuaatto valkenikin niin Jyväskylän mummilassa kuin muualla valkoisena. Minua ei haitannut yhtään, sillä en ole viikkokausiin nukkunut kunnolla (poskihampaat, sairastelut, kiire, oma stressi ja unettomuus, you name it). Mummonikin luona Helsingissä huusi seinän takana yön lapsi. Mummilassa oli hiljaista ja pimeää ja nukuin 8,5 tuntia. Milloin viimeksi? Siitä on aikaa. Olo oli niin hyvä, että aivan sama vaikka taivaalta olisi satanut kissoja ja koiria. Me suuntasimme miehen kanssa pitkälle juoksulenkille ja esikoinen alkoi tehdä lumiukkoja mummin kanssa. Kuopus meni nukkumaan Nasu-puvussa, koska siinä oli kaikki mitä muistin hänelle pakata. Viikkasin kyllä vaatteet reissua varten pinoon, mutta kassiin nousi vain esikoisen vaatteet. Hämmentävää. Valvominen vie näköjään veronsa. Isosiskon paidasta tuli yöpuku ja Nasusta päiväasu.

prinsessasofia vapputyttö lumiukko naamarit
Tytär enoineen. :)costumeparty

Vapusta nautittiin perheen kesken, touhua ja leikkiä riitti. Tänään olimme tivolissa ja teimme yhteistuumin brunssia. Saivat muuten Nasu ja Puh huomiota tivolissa pyöriessä!

vappupäivä tivoli suomentivolibrunssi

Nyt on siis nukuttu, treenattu ja ulkoiltu. Syöty mummin ja tyttären tekemiä munkkeja. Grillattu säästä huolimatta. Vappu oli hyvin erilainen kuin yleensä, kun olemme menneet kaupungille ja ulos syömään, mutta vappu oli äärimmäisen kiva ja herkullinen. Kiitollisin mielin kotia kohti!

Miten sinä vietit vappua? Otitko rennosti, biletitkö yössä? Hyvää toukokuun ensimmäistä, se se jo on vaikkei uskoisi!