Maaliskuisten tuplasynttärit ihanine herkkuineen

Kakut ja piirakat kaupallisessa yhteistyössä Valkoinen Puu kanssa

Jatketaan vielä syntymäpäiväteemalla maaliskuun postauksia! Viikonloppuna vietimme jälleen lasten sukulaissynttäreitä ja olin todella iloinen, että kaikki jaksoivat ajella pidempien matkojen takaa. Pieniä serkkuja mennä töpötti ympyrää ja talo täyttyi rakkaista läheisistä. Se on kyllä parasta syntymäpäiväjuhlissa! Rakastan järjestää juhlia ja nähdä sukulaisia.

Syntymäpäivien tarjoilut ihastuttivat

Syntymäpäivien tarjoilujen kohdalla en ole koskaan hirveästi itse puuhannut keittiössä, koska en varsinaisesti leipomisesta nautin. Onkin ihanaa laittaa tarjolle herkulliset leipomukset, jotka tarvitsee vain asetella esille.

Meillä oli suolaisina piirakoina Valkoisen Puun pesto-tomaatti-fetapiirakkaa sekä sweet chili-vuohenjuusto-broileripiirakkaa. Kun kannoin piirakoita kahvilasta autoon, en voinut lakata hämmästelemästä miten paljon ne painoivat – todellakin täyttä tavaraa. Pestopiirakan tuorepesto on kahvilassa itse valmistettua, pohja on luomuspelttiä ja pohjan saa myös gluteenittomana. Itse rakastuin vuohenjuustopiirakkaan, joka on valtavan mehevä. Piirakat ovat niin ruokaisia, että niistä riittää suht pieni pala ja syötävää monelle. Koot ovat 4-6 hlö:n piirakka tai 8-16 hlö:n piirakka, meillä oli isommat versiot. Paljon kuulin kehuja piirakoista!

Makeaa puolta toimittivat Valkoisen Puun Key lime sekä Salaisen puutarhan suklaakakku, joka on kahvilan klassikko. Key lime pie oli kirpeydessään ehkä enemmän aikuisten makuun ja lapsivieraat ihastuivat suklaakakkuun. Parille vierasta lähti kotiin suklaakakkua mukanaan, se on nimittäin myös hyvin riittoisa!

Valkoisesta Puusta olen aiemmin ostanut muun muassa kauniin vaaleanpunaisen tarjoiluastian, joka oli Key lime pien alla pöydässä. Keramiikka-astioita näkee myös Tampereen Keskustorin kahvilassa, joka avattiin tasan neljä vuotta sitten.

Lisäksi meillä oli pöydässä kasvistikkuja, pikkupizzoja, karkkia, keksejä, sipsejä… Kaikkea helppoa, mikä maistuu myös lapsille.

Lahjat ja ohjelma hymyilyttivät

Lahjatoiveet olivat suht selkeitä korvakoruista ihan niiden korvien rei’ittämiseen. Kaikkein eniten yllätyin kuopuksen paketista tulleesta stetsonista, jonka hän oli toivonut salaa mummilta. Saimme kyllä hyvät naurut siitä, mainio! Lisäksi tytöt saivat lahjakortteja, lukemista ja virkkausvälineitä. Kaikki oli todella mieleistä ja kuopus oli hurjan yllättynyt siitä, että sai kuin saikin lahjakortin korvien rei’itykseen.

Sen kummallisempaa ohjelmaa ei ollut kuin onginta, jossa parasta oli aikuisten onkimat hassut jutut. Muun muassa veljeltäni oli jäänyt sukka meille, joten hän sai yllärinä onginnasta oman sukkansa. Minusta tuntuu, että aikuisia nauratti enemmän kuin lapsia, mutta kyllä hekin ottivat tyytyväisinä vastaan suklaamunia onginnasta.

Ihana fiilis jäi näistäkin juhlista, kivaa että lähes kaikki pääsivät ja jaksoivat tulla paikalle ja tarjoiluista tuli paljon kiitoksia.

Kiitos rakkaat ihmiset ja onnea molemmat tyttäreni!

Täältä pääset Valkoisen Puun verkkokauppaan, jossa niin herkkuja kuin keramiikkaa.