Kun jää pettää alta

Nykyään aika moni blogikirjoitus suosittelee kuuntelemaan äänikirjoja, mutta minä pysyttelen näissä perinteisissä kirjoissa. Tämänkin kirjan varmasti tosin saa äänikirjana, joten osuuhan suositus niillekin, jotka tykkäävät kuunnella. Minä en ole vielä ikinä kuunnellut äänikirjoja, kerran yritin ja kahden sivun jälkeen oli lopetettava. Oli liian outoa. Minulle lukeminen on sitä rauhoittumisen aikaa ja rentoutumista, enkä tykkää ajatuksesta, että kirjaa kuunnellaan vaikka siivotessa. Se nyt vaan ei käy laatuun, lukeminen on ”pyhä” hetki!

Tämän kirjan, Camilla Greben Kun jää pettää alta päätyminen minulle oli vähän erikoinen juttu. Hoidan kaikki kirjastoasiat koneella, uusin lainat ja teen varaukset. Yks kaks minulle tuli tekstiviesti, että varaamanne aineisto on saapunut. Kirjailija oli vieras, tarina kirjassa ei kuulostanut tutulta ja sen nimikin oli uppo-outo. Ihanko oikeasti olen joskus varannut tällaisen? Asia ei koskaan selvinnyt.

camillagrebe+kunjääpettääalta kunjääpettääalta+kirjavinkki

Menin tutkimaan mikä kirja on kyseessä ja vaikutti niin lupaavalta, että lainasin matkaan. Laina-aika oli kaksi viikkoa ja mietin, ehdinkö kahlata tämän läpi – viikko meni. Niin koukuttava teos oli kyseessä. Kirjaa hakiessa mietin jostain blogista lukemaani kommenttia, jossa kehuttiin äänikirjoja, ettei koti peity teoksiin. Lastenkirjoja on meilläkin hyllyt täynnä, mutta suurin osa kirjoistamme on koko ajan kirjastosta. Kirjastot ovat aivan mahtava ilmainen palvelu ja meidän lähikirjaston kirjastotädit ovat aivan huippuja. Suosituksia satelee ja ehtivät rupatella muutenkin, jos kotiäidillä on tarve höpöttää. Kirjastosta on lainattu myös mm. lautapelejä! Sähköposti muistuttaa eräpäivistä ja tekstari saapuneesta varauksesta – hirmuisen kätevää. Tämä oli oikea oodi kirjastolle, niitä pitäisi kyllä ihmisten ahkerasti kuluttaa! Kun hain tätä kirjaa viime viikolla, kirjastossa jaettiin Suomi100-suklaita sekä asiakkaan tekemiä koristeita. Aika piristys!

Mutta se kirja. Kun jää pettää alta. Kirja alkaa asetelmasta, jossa tylsää elämää viettävä Emma seurustelee toimitusjohtajan kanssa ja suhde täytyy salata. Yhtäkkiä rikkaiden asuinalueella sijaitsevan hulppean omakotitalon kellarista löytyy nuoren naisen ruumis, jolta on hakattu pää irti viidakkoveitsellä. Talon omistaja, Emman miesystävä ja toimitusjohtaja Jesper Orre, on kadonnut jäljettömiin. Kuka nuori nainen on? Miksi murha on tehty äärettömän brutaalisti? Missä on talon omistaja?

grebe+romaani kunjääpettääalta+grebe

Näistä kysymyksistä lähdetään liikkeelle ja kappaleet ovat aina tietyn henkilön näkökulmasta kerrottuja. Äänessä ovat niin Emma kuin poliisit Hanne ja Peter. Tarinat palaavat ajassa kauas lapsuuteen asti ja paljastavat ikäviä asioita henkilöiden menneisyydestä.

Psykologinen trilleri pitää otteessaan ja on paikka paikoin julma, eikä todellakaan mikään hyvän mielen kirja. Lopussa aloin aavistelemaan ratkaisua, mutta kun kirjan on lukenut ihan loppuun asti, vasta älysin ajatella paria kohtaa ihan eri kantilta. Tuli ihan huijattu oli suorastaan tästä! Valtava määrä juonenkäänteitä ja yllätyksiä tässä kirjassa on mukana, eli suosittelen lämpimästi sinulle, joka tykkäät tällaisesta kirjallisuuslajista!

Pari piparia tai suklaata, muki teetä tai glögiä ja hyvä kirja. Siinäpä yksi joulun täytyy tehdä-juttu lautapelien lisäksi! Suomalaisessa kirjakaupassa (mainoslinkki) tämä on muuten alessa ja ehtii vielä joulupakettiin, jos kaipaat jollekin läheiselle kirjalahjaa!

Onko tuttu kirja itsellesi? Suositko äänikirjoja vai perinteisiä? Meneekö pukinkonttiin kirjoja?

Hyvää alkavaa viikonloppua!