Joulurauhaa, korona ja joulukuun tunnelmia

Ihanaa joulua someystävät, tutut ja tuntemattomat!

Olen ollut pitkään hiljaa täällä ihan ajanpuutteen vuoksi, mutta joulu on jotenkin sellainen virstanpylväs itselleni, jolloin täytyy päivittää jotain. Siis – ihan perinteinen kuulumispostaus, sillä moni lukee vain blogia, eikä seuraa Instaa ollenkaan.

Korona, Joulutori ja pikkujoulut

Niinhän siinä kävi, että kolme vuotta hurahti ilman pienintäkään flunssaoiretta. Joulukuun alkupuolella sanoin miehelle, että minua palelee saunankin jälkeen ja tajusin mitata kuumeen. Ei sitä paljoa ollut, mutta seuraavana päivänä olo huononi todella paljon ja koronatesti näytti positiivista. Oli paljon pahempi tauti kuin ensimmäinen korona, mutta se hirvein olo kesti kaksi päivää. Mies sairastui myös ja tästä tuli ensimmäinen kerta, kun sairastimme kaksin lasten mennessä kouluun.

Juoksimme kuitenkin perinteisen aatonaaton kympin Jyväsjärven ympäri ja oli kyllä hurjin keli hetkeen! Lunta tuli tauotta ja tiet olivat auraamattomat. Jotain kertonee 13 000 askelta normaalin kympin 10 000 askeleen sijaan – poljimme oikeasti tyhjää.

Joulukuussa olin myös Tampereen Joulutorilla töissä (kirjoitan Joulutorin isolla virallisen nimen vuoksi) ja se joulufiilis oli uskomattoman ihanaa! Biisilista oli sama kuin viime vuonna ja sen oppii aika äkkiä ulkoa. Mutta mikä fiilis oli torilla ja mikä porukka siellä on hommaa pyörittämässä! Aivan uskomaton yhteenkuuluvuuden tunne siellä on ja uskon sen välittyvän asiakkaillekin.

Joulukuu meni siis vauhdilla menojaan, töissä sekä sairastaessa. Paras idea, jonka sain, oli pikkujoulut esikoiselle. Hän piti joulukuun alussa pikkujoulut luokkakavereille. He söivät miehen tekemää pizzaa, leipoivat pipareita, leikkivät pantomiimia ja kaikki saivat jäädä yöksi. Se oli ja jännitys oli aivan ihanaa seurattavaa!

Uutta vuotta kohti

Tänään on joulu. Se on minun ja mieheni 23. yhteinen. Joulun olemme aina viettäneet samassa paikassa, eli vanhempieni luona. Ehdin itse asua kyseisessä talossa 1,5 vuotta, ennen kuin 18-vuotiaana muutin miehen perään Tampereelle. Lapsuudenkoti on siis muualla, mutta tässä talossa olemme luoneet joulumuistomme. Lapsemme eivät tiedä muuta.

Kolme joulua vietimme Thaimaassa ja sanoisin, etteivät olleet jouluja. Joulu oli Thaimaassa kiireisintä sesonkia ja ei helteessä mielestäni tule joulua. Nyt on saatu nauttia upeista korkeista hangista ja minullakin on viikon loma.

Kulunut vuosi oli hurjan upea ja antoisa töiden kannalta. Kiitos kaunis kaikille yhteistyökumppaneille, kiitos seuraajille! Ihanaa joulua ja uutta vuotta!