Huvipuiston talviset kasvot: Valkea ja Koiramäen joulu

*mainos Särkänniemi

Miten maaginen tunnelma voikaan olla huvipuistossa, jossa laitteet eivät liiku ja ovat peittyneet lumeen. Jossa voi laskea lumikasoja pitkin liukumäkeä ja katsella Näsijärven yli vastarannan valoja. Kaiken kruunaa tulevana viikonloppuna Valkea valon ja taiteen tapahtuma, jossa on valaistu puisto mitä näyttävimmin taideteoksin. Tunnelma oli aivan omaa luokkaansa, kun tänään pääsimme kurkistamaan, mitä viikonloppuna on tiedossa.

Valkea valon ja taiteen juhla

Ensi kertaa Särkänniemessä järjestettävä tapahtuma on tehty yhteistyössä monen taitelijan kanssa. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii Kari Kola ja mukana ovat taitelijat Jouni VäänänenAntti KulmalaSamuli HallaRami SaarikorpiAleksandra Stratomitovic (Ruotsi), Michel Suk (Alankomaat), Kari AlonenTommi Aunola, Tuomo LehikoinenKatja KouvolainenOchoresotto (Itävalta), TipTop Walkers ja Ritva Muikku.

Valkea on avoinna siis vain tulevan viikonlopun 15-17.12.2023 kello 15-22. Alueella voi kiertää rauhassa valotaidetta katsellen ja musiikkia kuunnellen. Avoinna alueella on muun muassa Pelle Cafe ja alueelta löytyy myös churrokärry sekä makkarateltta. Ravintola Ilon buffet palvelee myös.

Suosittelen pukeutumaan lämpimästi, sillä paikallaan teoksia katsellessa ja hitaasti liikkuessa tulee kylmä. Jos et innostu kipeämään kymmentä kertaa jokaisen lumikasan laelle kuten lapset.

Me kävelimme rauhakseen teokset läpi ja vähintään tunti tapahtumaan kannattaa varata aikaa. Tunnelma täytyy kokea itse, sitä on vaikeaa pukea sanoiksi. En ole koskaan käynyt laitteiden keskellä lumiseen aikaan!

Itseäni kosketti eniten Jouni Väätäisen teos My Pandemic, jossa otettiin kantaa siihen, miten pandemia on ravistellut muun muassa kulttuurialaa.

Todella kiva ja ainutlaatuinen koko perheen tapahtuma!

Koiramäen joulu – perinteitä ei voi ohittaa

Myös Koiramäen joulu on avoinna niin huomenna perjantaina kello 16-20 kuin viikonloppunakin kello 14-18. Nyt alkaakin olla viimeiset hetket nauttia Koiramäen tunnelmasta, sillä viikonlopun lisäksi se on auki enää 26-27.12.

Meillä Koiramäen joulu on ollut perinne vuodesta 2014 lähtien. Pukista on tullut tuttu jo Koiramäen ja joulun ulkopuolellakin ja hänelle viedään aina joululahjatoiveet. Tällä kertaa vierailimme kaksin kuopuksen kanssa Koiramäen joulussa, mutta toimitimme perille isosiskonkin toiveet.

Koiramäessä voi tavata jännittävän Kotatontun, koristella pipareita, katsoa esityksiä, nauttia vaahtokarkkikaakaota ja tavata nyt jo vähän kuuluisaksi tulleet eläimet. Oletteko katsoneet Ylen tämän vuoden joulukalenteria? Se on aivan mielettömän ihana mielestäni ja tutut Koiramäen eläimet pääsevät loistamaan!

Eniten kuopusta taisi joulupukin lisäksi innostaa tonttuovien taakse kurkkiminen ja niistä muodostuvan sanan ratkaiseminen. Teimme myös joululahjan eläinystävälle, meidän tapauksessamme lahjan sai kaverin kissa.

Illasta viihdyttää myös Fireladyn tulishow, jonka kyllä suosittelen katsomaan. Koiramäen joulussa ei voi tulla kuin ilahtunut jouluinen olo, sen voin taata. Tulevana viikonloppuna on siis kaksin verroin joulukivaa tiedossa Särkänniemessä ja kelikin näyttää aika täydelliseltä ulkoaktiviteetteja ajatellen!

Kiitos Särkänniemi, aina meillä on kivaa ja oli kivaa käydä tänään nelistään koko perheen Valkeassa! Aina löytyy jotain uutta!

Oletko menossa Särkänniemeen tänä viikonloppuna?