Opi englantia hauskasti!

Kaupallinen yhteistyö Language Clubhouse

Muutaman viikon ajan meillä on opeteltu englantia kotona online-leikkikerhossa. Pääasiassa 7-vuotias kuopuksemme on sitä opetellut, mutta välillä isosiskonsakin on innostunut kuuntelemaan ja olemaan mukana. Meillä ei kummallakaan tytöllä ole A-kielenä englantia, mutta kiinnostus kieleen on kova, sillä englanniksi ovat monet pelit, sovellukset ja lempikappaleet radiossa. Muutamassa viikossa kuopukselle onkin tarttunut sanoja kerhosta matkaan. Mistä tässä online-kerhossa on tarkemmin kyse?

Oppia leikin varjolla – Language Clubhouse

Koska taustaa kielestä ei ollut, kuopus on osallistunut beginner-tasolle. Tunteja on kaksi kertaa viikossa kello 17.30 tässä alkeistasolla ja ne kestävät noin 25 minuuttia. Opetus on hyvin leikinomaista. On alkulaulu, loppulaulu, on ollut erilaisia piirustustehtäviä ja perhekuvan esittelyä. Hauskimpia juttuja ovat ehkä lapsen mielestä olleet tekemissanat, kun osallistujien on täytynyt samalla kuunnellessaan ja toistaessaan tehdä nuo asiat. Esittää videopelin pelaamista, tanssimista tai pyörimistä. Uskoisin, että näin sanat jäävät mieleenkin, kun niitä pääsee toteuttamaan ja toistoakin on.

Kurssi toimii Zoomin kautta, ainakaan meillä ei ole ollut mitään ongelmia sen käytössä ja kavereiden sekä opettajan kasvot ovat näkyneet ruudulla. Kerho on tarkoitettu noin 4-8-vuotiaille, mikä on varmasti juurikin sopiva ikä!

Meillä on täytynyt aikuisen olla vieressä, sillä välillä pidemmät lauseet tai kysymykset eivät ole lapselle auenneet. Olemme siis jompi kumpi olleet tuon 25 minuuttia lähellä ja tulkanneet tarvittaessa. Toistamalla, kuvien ja leikkien myötä pysyy kyllä suht hyvin mukana itsekin. Opettajalle kiitos siitä, ettei ole jäänyt jankkaamaan, jos huomaa, ettei ehkä ymmärrystä, halua tai uskallusta tuolla hetkellä ole.

Opettajat ovat ammattilaisia ja teemat vaihtelevat

Opettajina toimivat Becky ja Nicole, jotka puhuvat äidinkielenään englantia ja ovat toimineet opettajina pidempään. Heidän ammattitaitoinsa kyllä näkyy. Kuopuksen opettajana on toiminut Nicole. En arvannutkaan, että ensi kerta oli aika jännittävää lapselle. Ajattelin, että olemme tässä yhdessä kotona. Hyvin pian Nicole tuli tutuksi ja hänen välitön tyylinsä sai lapsen rentoutumaan. Nicole on esitellyt omaakin perhekuvaansa ja toiminut kurssilla hyvin lapsentasoisesti. Suurkiitos jään rikkomisesta Nicole!

Teemat puolestaan vaihtelevat jonkin verran. Kuluneiden viikkojen aikana on opeteltu perhesanastoa, kehon osien nimiä sekä tekemissanoja. Selkeästi huomasin jo viime kerralla, että perheestä oli helpompaa kertoa. Sanoja on tarttunut matkaan, eikä kurssia varten tarvitse osata lukea tai kirjoittaa!

Mitä tällainen kurssi sitten maksaa? Täältä voit katsoa tarkemmin ja tilata viikon ilmaisen kokeilujakson. Basic-hinta on 29 euroa kuussa ja jos laskee, että syyskuullekin kurssikertoja mahtuu kahdeksan kappaletta, ei yhden kerran hinnaksi montaa euroa jää. Lisäksi on olemassa myös kaksikielisten kurssi, joka alkaa kello 18.

Tämä on ollut hauska tapa opetella kieltä ja avata hieman sanastoa, kun kyseistä kieltä ei esimerkiksi koulussa vielä ole. Viime viikolla meinasi tulla vähän hoppu osallistua, sillä kipitimme bussista kaatosateessa kohti kotia viime tipassa. Mutta, kun kurssi on kotona, siihen saattoi osallistua lämpöisessä yksisarvisaamutakissa. Se tuntui hieman hymyilyttävän opettajaa.

Raskas kurssi ei ole, jos pohtii sitä, jaksaisiko esimerkiksi esikouluikäinen sitä. Varmasti jaksaa ja kärryiltä ei putoa, jos joku kerta jää väliin. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, on ihanaa seurata, kun lapselle aukeaa uuden kielen maailma!

Mitä kieltä teillä opiskellaan?

P.S. Kysyin vielä lapselta, mikä on ollut kivointa. Laulut, ehdottomasti laulut ovat kivointa!