Frantsilan ihastuttava brunssi sekä luontopolku

Tasan 10 vuotta sitten kirjoittelin blogiini, kuinka kävimme lounaalla Frantsilan Kehäkukassa. Elettiin elokuuta 2013 ja matkassamme oli pieni vauva. Kun viime sunnuntaina kävelimme sisälle Frantsilaan esikoinen kysyi, olemmeko käyneet täällä aiemmin? Vasta silloin älysin, että kyllä, lähes päivälleen 10 vuotta sitten. Lähdimme poimimaan vadelmia pakkaseen sunnuntaina Yrjölän marjatilalta ja päätimme hoitaa lounashommat myös Hämeenkyrössä. Sunnuntaisin Frantsilassa on tarjolla brunssi, joka on mielestäni suhteellisen edullinen. Perhebrunssi (2 aikuista, 1-3 lasta) kustantaa 44 euroa. Sillä hinnalla ei kovin monesta paikasta saa viidelle hengelle brunsseja!

Frantsilan Kehäkukan loistava kasvisruoka

Brunssia on tarjolla sunnuntaisin kello 11-15 ja arkisin paikassa on lounasta. Frantsila on kasvisravintola ja maut niin ihanan puhtaita ja raikkaita kuin vain voi kuvitella. Yrttilevitteen yrtit eivät ole koskaan maistuneet näin selkeästi! Brunssilta löytyi erilaisia leipiä sekä croissantteja, salaatteja, riisiä ja maapähkinäkastiketta, lämpimiä kasviksia, lasten suosikkia eli sipulirenkaita sekä erilaisia jälkkäreitä. Lapset rakastavat tuulihattuja, joten ne olivat brunssipöydänkin suosikki, mies ihastui suklaabrownieen ja lisäksi tarjolla oli käsin tehtyjä marmeladeja.

Frantsilassa on myös kahvilatuotteita pienempään nälkään ja tilassa toimii suuri myymälä, jossa myydään erilaisia luomutuotteita, kosmetiikkaa ja lahjatavaroita. Terassillakin on sään salliessa todella kivaa istuskella.

Täällä saat takuuvarmasti ihanaa ruokaa uskaltaisin väittää!

Yrttipuutarha sekä suloinen luontopolku

Pihassa on lapsille karuselli sekä hiekkalaatikko ja koko perheelle tutustuttavaksi yrttipuutarha, jossa oli vaikka minkälaisia kasveja. Kaikilla kasveilla oli kattavat kyltit, joissa kerrottiin muun muassa, mihin vaivoihin kyseistä kasvia voi käyttää. Me piipahdimme myös itse ravintolaa vastapäätä olevassa Puotihuoneessa, joka oli täynnä erilaisia käsitöitä, korvakoruja, kynttilöitä ja vaikka mitä ihanaa. Lapset ostivat syksylle hämeenkyröläistä käsityötä olevat pannat ja minä en voinut ohittaa Poltettu oranssi-merkkisiä liloja korvakoruja! Kyseessä on ylöjärveläinen yritys ja sanoinkin lapsille, että kaikkein mieluiten ostan juuri tällaisista paikoista asioita. Ne ovat käsintehtyjä sekä pirkanmaalaisia.

Puodin jälkeen lähdimme tutkimaan luontopolkua, johon saa yrttipuutarhasta kartan. Noin kilometrin mittainen polku olikin näin loppukesästä todella tuuhea ja siellä mentiin pitkospuita eteenpäin. Löysimme myös näkötornin, josta oli hienot maisemat. Suosittelen lämpimästi kiertämään tämän polun! Yllättäen tiheästä luonnosta ulos astuessa kävelimme suoraan F.E. Sillanpään haudalle – komea oli hautakivi. Ketään muita ei polulla sunnuntaina kävellyt, siellä sai olla hiljaisuudessa (tai no, kyllähän ihan omasta perheestäkin aina ääntä lähtee).

Pienellä alueella sai monta elämystä ja hymyssä suin poistuimme polulta, vaikka hyttysiä siellä kyllä riitti!

Paljoa se ei tarvitse, kun tuntuu siltä, että olisi käynyt jo pitkälläkin retkellä. Palvelu Frantsilassa oli muuten äärettömän ystävällistä, siitäkin suurkiitos!

Oletko käynyt Frantsilassä? Kesää ja terassikelejäkin riittää vielä, joten tässä kiva kohde esimerkiksi viikonlopulle!