Teeleidi Vanhassa Pappilassa

Vuonna 1928 rakennettu Vanha Pappila löytyy Jyväskylästä Vapaudenkadulta, pääkirjastoa vastapäätä. Sen ”alapuolelta” löytyy Toivolan vanha piha ja kävelymatkaa Pappilasta ydinkeskustaan ei ole kuin kivenheitto. Parin kuukauden ajan Vanhasta Pappilasta on löytynyt myös ikisuosikkini, Teeleidi. En ole hetkeen päässyt käymään Jyväskylässä, mutta nyt kun pääsin, oli selvää, että käyn heti katsastamassa uudet tilat!

Teeleidin 9 vuoden historia

Moni ehkä muistaa, että blogissani on monen monta tekstiä Teeleidistä. Olen ollut paikan syntymäpäivillä, teekursseilla ja afternoon tealla. Käynyt sukulaisten ja ystävien kanssa. Ensi kertaa olimme aika tasan yhdeksän vuotta sitten uuden uutukaisessa Lutakon Teeleidissä taaperomme kanssa. Teeleidi on kasvanut hurjasti noista ajoista. Nyt se tiedetään ympäri Suomen ja teetä saa monista eri kaupoista. Olen törmännyt Teeleidin teehen esimerkiksi Sotkamossa kahvilassa käydessäni ja meillä Pirkanmaalla on muun muassa Pirkkalan Citymarketissa suuri Teeleidin hylly. Kehitys on ollut valtavaa ja tiedän, että Anne tiimeineen on vääntänyt paljon töitä sen eteen.

Teeleidi Vanhassa Pappilassa

Vanha Pappila poikkeaa tyyliltään selkeästi aiemmista. Se on vähän modernimpi paikka ja selkeästi juhlatila, eikä joka nurkassa näe enää niitä persoonallisia koriste-esineitä, joita jaksoin kuvata loputtomiin. Pappilassa toimii myös Kesäbistro elokuun alkuun asti, eli siellä sekoittuu toinenkin toimija Teeleidiin. Myynnissä on myös esimerkiksi olutta, mikä ei ihan puhtaasti teehuoneen valikoimiin ennen kuulunut. Jotain jäin kaipaamaan kahden edellisen paikan tunnelmasta.

Teelaatuja on kuitenkin edelleen tarjolla valtava määrä ja purkitkin ovat kehittyneet vanhoista. Nyt niistä näkee selkeästi, mikä on mustaa, mikä vihreää ja mikä valkoista. Takapihan puutarha terasseineen on huikean iso ja siellä istuessaan ei kyllä muista olevansa lähes keskellä keskustaa. Paikassa onnistuu erilaiset juhlatilaisuudet ja voisin erittäin hyvin kuvitella järjestäväni juhlat Pappilassa, saapuminenkin on helppoa.

Erityismaininta täytyy antaa kasvissämpylästä, jonka söin. Niissähän on perinteisesti ehkä juustoa ja kurkkua, mutta Teeleidin versiossa oli muun muassa fenkolia ja aivan ihanaa punajuurihummusta. Todella iso kiitos tästä!

Ja – mikä parasta, paikasta saa edelleen täydellisesti haudutettua teetä. Testasin Jookos kookoksen vähän riskillä, sillä en välitä kookoksesta. Ja yllättäen se olikin aivan hurjan hyvää, eikä kookos maistunut läpi.

Joten ehdottomasti uusin teehetkeni puutarhassa mahdollisimman pian! Onnea taas uuteen Teeleidille. Aina on aikaa hyvälle teelle!