Kaupallinen yhteistyö Hopealinjat
Jälleen kerran Pirkanmaan mahdollisuudet aukenivat aivan uudella tavalla, kun pääsin tutustumaan viime viikolla Laukon kartanoon. Hyppäsimme kälyni kanssa Laukontorilta Hopealinjojen kyytiin, josta m/s Silver Moon lähtee kello 15 kohti Vesilahtea ja Laukon kartanoa. Keikat alkavat kello 18 ja matka kestää parisen tuntia. Laivan saapuessa perille jää siis vielä ennen keikkaa aikaa tutkia kartanon taidenäyttely, tilata jotain ruokaa tai ihastella puodin tarjontaa. Olisin ottanut mukaani kaiken tuolta puodista, miten ihastuttavia astioita ja koruja. En voinut ohittaa Linda Toyen rannekorua, se oli niin hurjan kaunis ja pääsi matkaani. Täältä voi tutkia lisää puodin tarjontaa.
Laukon kartanoon Pyhäjärven laineita pitkin
Minusta oli todella kivaa, että laiva lähti jo iltapäivästä ja keikka alkaa aikaisin. Takaisin laiva lähtee kello 20.30, eli aikaa jäi keikan jälkeenkin tutkia aluetta. Menomatkalla vaihdoimme kuulumisia ja kerroin kälylle erilaisista paikoista, mitä matkalla näkyy. Hän oli ensi kertaa Hopealinjojen kyydissä ja asuu muualla, joten Pispalan maisematkin olivat hänelle uusia. Tällä kertaa laivassa ei ollut maisemien selostusta, vaan keikkatunnelmaan sopivaa musiikkia.
Ruoka tuli tarjolle heti laivan lähtiessä, se on ostettava erikseen, eli laivalippuun se ei suoraan kuulu. Tarjolla oli kasviksia, kalaa ja perunaa sekä erilaisia salaatteja. Olisin jälleen syönyt niitä mummonkurkkuja loputtomiin, ne ovat herkkua! Syödessä ihmettelimme Nokian Sotkanvirran kapeutta jälleen ja upean vehreitä maisemia.
Laivan lipuessa Laukon kartanolle hämmästyin ihmismäärää! Autojono oli sekä saapuessa että lähtiessä aika loputon, joten laivalla saapuminen oli ihanan vaivatonta eikä tarvinnut jonotella! Hämmästyin myös paikan upeutta – alue oli paljon suurempi kuin arvasinkaan, maisemat olivat kauniita, rakennukset upeita… Ihastuttava paikka!
Laukon kartanon historia ja keikat
En ollut aiemmin tutustunut Laukon kartanon historiaan ja hämmästyin sitä verkosta lukiessani. Jo 1400-luvulla alkunsa saanut paikka on nykyään Liisa Lagerstamin perheen koti ja hänen lapsuudenkotinsa. Vuonna 2016 he ovat avanneet paikan sen nykyiseen käyttöön. Alueella on kyllä valtavasti tutkittavaa patsaista näyttelyihin, täällä voisi käydä muutenkin kuin keikkapäivänä tutkimassa paikkoja. Nyt agendana oli kuitenkin Anna Puu.
Käväisimme taidenäyttelyssä keikkaa odotellessa ja saimme ennen sen alkua ihan kivat istumapaikatkin, joilta kuuntelimme keikan alun. Aika monella tuntui olevan matkassa myös retkituoleja. Käly halusi maistaa vohvelia ja se oli ilmeisen onnistunut, sillä oli jo kadonnut, ennen kuin ehdin kysyä maistiaista. Anna Puu aloitti keikkansa täsmälleen kello 18 ja ihmetteli, miten tänne maalle on löytänyt näin paljon ihmisiä. Helpostihan sinne pääsi ja monelle Laukon keikkamatka tuntui olevan jo kesäperinne.
Keikka kesti reilun tunnin ja sen aikana pystyi hyvin käymään lähempänäkin artistia kuuntelemassa. Anna veti kaikki hittinsä Runosta Ota minut tällaisena kuin oon-kappaleisiin. Mestaripiirrosta toki yhteislaulettiin myös samoin kuin Sääntöjä rakkaudelle.
Kotimatkalla katselimme auringonlaskua ja pääsimme jonottelematta takaisin Laukontorille. Todella kiva konsepti minusta! Keikkoja on vielä 15 kappaletta jäljellä tälle kesälle, itseäni houkuttelisi käydä katsomassa Dingoa elokuun alussa. Kurkkaa täältä mitä kaikkia artisteja Laukossa nähdään vielä tänä kesänä.
Oletko käynyt keikalla Laukossa? Mukavaa alkanutta uutta viikkoa!