Kesäinen halloumisalaatti

En ole aikoihin naputellut reseptejä ylös blogiin, mutta nyt täytyy se tehdä! Vahingossa syntyi niin kivan kesäinen salaatti, jota lapsetkin kehuivat kovasti, että päätin jakaa idean. Koska salaatin oli tarkoitus olla vain nopea iltaruoka, ei valmistusvaiheista tai aineksista ole kuvaa. Ainoan kuvan nappasin lennossa puhelimella, ennen kuin nälkäiset kävivät kimppuun. Toivottavasti tästä saa kuitenkin inspistä, ruokaisat salaatit ovat kesän ykkösruokaa ainakin allekirjoittaneen mielestä!

Halloumi-persikka-pähkinäsalaatti

1 nippu salaattia
pari kourallista rucolaa
1 punainen paprika
3 persikkaa
paketti (350g) inkiväärimarinoitua kanaa
1,5 kuutiota halloumia
pieni pussi pistaasipähkinöitä
1 granaattiomena

Valmistus

Huuhtele salaatti ja rucola ja laita salaattikulhon pohjalle. Huuhtele ja pilko paprika sekä persikat ja lisää joukkoon. Paista kana kypsäksi pannulla ja anna jäähtyä ennen salaattiin lisäämistä. Viipaloi halloumi isoksi viipaleiksi (yhdestä ”kuutiosta” tulee noin kuusi viipaletta). Paista juustot kuumalla pannulla niin, että saavat paistopinnan. Käännä juustoja niin, että molemmat puolet saavat paistopinnan.

Lisää juustot, kanat sekä kuoritut pistaasipähkinät salaattiin. Halkaise granaattiomena ja ”paukuta” omenaa kuoripuolelta puisella kauhalla/ottimella, niin saat siemenet irtoamaan. Lisää siemenet salaattiin. Tai vaihtoehtoisesti oikaise ja nappaa pakastealtaasta valmiita granaattiomenansiemeniä, jotka ovat sulatuksen jälkeen valmiita käytettäväksi.

Sitten vain nauttimaan patongin ja hyvän oliiviöljyn kera. Maistui ainakin meille! Meneekö testiin?