Kesätöitä ja kesähelmiä

Huh hellettä! Enpä muista milloin olisin Suomessa näin hikoillut viimeksi. Sinällään rakastan hellettä, mutta kyllä se vähän laiskaksi tekee ja juoksulenkit on tehtävä myöhään illalla tai aikaisin aamulla. Myös huonommat raudat huomaa heti, kun mennään helteen puolelle, kuumuus ahdistaa enemmän, jos raudat ovat huonot. On aika eri keli, kuin mitä olen Facebookiin päivittänyt yhdeksän vuotta sitten – silloin olimme Särkänniemessä räntäsateessa! Oletko itse viileiden vai kuumien kelien ystävä?

Kesän alun helmiä

Kesä on alkanut vauhdilla (miten minusta tuntuu, että sanon tämä joka postauksessa!). Ylöjärven kesäkumppanuus on ollut todella kiva kesätyö. Lapset olivat puolestaan viikon ajan seurakunnan päiväleirillä, josta saivat uusia ystäviä. Meillä kävi jo uusi kaveri leikkimässäkin. Aivan mahtavia kesämuistoja tällaiset.

Me pääsimme ensimmäiselle kesän livekeikalle viikko sitten, kun matkasimme Onnibussilla Seinäjoelle Offspringin keikalle. Air bnb-majoittajamme oli huikean mukava ja kuskasi meitä keskustaan, saunallinen paritalo mukava ja ilmakin suosi. Itse bändi oli hyvässä vedossa ja mies kehui, että solisti Dexter oli paljon pirteämpi kuin keikalla, jonka mies koki vuonna 2019. Yleisö ei ollut suuren suuri ja se mahdollisti sen, että keikalla pääsi lähes lavan eteen. Yksi teiniaikojeni suosikkibändejä, jonka näin nyt ensi kertaa (ja ehkä viimeistä?) livenä! Oletko itse päässyt jo kesäkeikalle?

Tälläkin viikolla oli niin kivoja töitä itselläni, kuin lapsilla menoja partioleiristä luokkakaverin yökyläsynttäreihin. Kesä on mennyt jotenkin hurjaa vauhtia ja tuntuu hassulta, että ensi viikolla on jo keskikesän juhla.

Kesän bucket list

Aikanani tein eräänlaisia ”nämä asiat on pakko tehdä kesällä”-listoja. Nykyään ne asiat tulee yleensä tehtyä automaattisesti. Tulee grillailtua pihalla, käytyä torilounaalla, uitua, pakastettua mansikat ja niin edelleen. Nyt on ollut sen verran hoppu, että moni asia tekemättä ja toki siihen vaikuttaa hurjan kylmä kesäkuun alku. Ei ole laitettu uima-allasta pihaan vieläkään, ei käyty torilounaalla, enkä ole edes uikkarissa ollut vielä! Toisaalta on ostettu torilta mansikoita, Ylöjärven kesätyön myötä käyty Seitsemisessä retkeilemässä, mikä oli ihanaa. Olen öljynnyt terassin, on tehty keikkareissu, on ollut leirejä ja tytöillä mummilareissu. Kaikkea kivaa on siis ehditty.

Vähän terveyshuoliakin on ollut koko perheessä, mutta tällä hetkellä näyttäisi siltä, että kaikki kääntyy parhain päin ja lääkekuurit toimivat. Itse jännäsin patologin lausuntoa poistetusta luomestani, mutta sekin tuli viikko sitten. Ei ollut huolta siitä tapauksesta.

Sellainen kesän alku meidän perheessä! Nyt on tarkoituksena lomailla ensi viikko. Miehellä ja lapsilla se on täysin loma, itse vähensin töitä suht minimiin, jotta pystyn puuhaamaan heidän kanssaan mahdollisimman paljon. Nukuin todella sikeästi viime yön, tuntui siltä, että hengähdys tuli paikalleen.


paita ja korvikset UHANA DESIGN/ housut SELECTED FEMME/ tennarit ADIDAS/ takki NOISY MAY/ laukku PALMROTH

Tämä paita lähti matkaani Uhanan aamiaistilaisuudesta, joka oli viikko sitten. Vettä vihmoi taivaalta ja oli todella kylmä, kuka uskoisi nyt? Ihastuin täysillä tuohon valkoiseen pitsipaitaan, jota voi pitää monella tapaa. Minusta sen kuvio muistutti syreeneja! Uhanan liikkeessä Tampereen Verkatehtaankadulla on Archive-osasto, jossa on second hand ja sample-kappaleita. Tämäkin paita karsiutui kesän mallistosta, mutta samplet myynnissä vain liikkeessä!

Miten itselläsi on lähtenyt kesä käyntiin, oletko päässyt lomailemaan? Iloista viikonlopun jatkoa kaikille!