Mieletön makumaailma ja saunatila – Lapland Hotels Tampere

Myönnettäköön – en ole koskaan käynyt Tampereen ensimmäisessä Lapland Hotelsissa Yliopistonkadulla. Sen sijaan Helsingissä olen tutustunut ketjuun ja Arenallakin käynyt ja jostain syystä tämä hienolla sijainnilla oleva hotelli on jäänyt tutkimatta. Olen useasti halunnut mennä myös syömään kehuttuun Dabbaliin, mutta niin sekin on vain jäänyt. Olikin aivan ihanaa päästä eilen pressitilaisuuden merkeissä tutustumaan hotelliin. Lapland Hotels on toki ketju, mutta jokaisessa hotellissa on kuitenkin omat ihanat yksityiskohtansa. On mieletöntä, miten erilaiseen maailmaan sitä astuu, kun tulee sisälle hotellin ovista. Lappi on todellakin lähellä!

Suomalaisia makuja ja lähiruokaa

Lapland Hotelsien aamiainen on sosiaalisessa mediassa yksi kehutuimmista hotelliaamiaisista, eikä ihme. Pelkästään puuro vaatii kahdeksan tuntia valmistusaikaa. Kuusenkerkkäsmoothie on ihanan raikas ja aamiaiselta löytyy paljon suomalaisia makuja. Eilen tutustuimme keittiön antimiin ja kesäterassiin, joka on piilotettu sisäpihalle. En todellakaan tiennyt, että siellä on sellainen! Suosittelen lämpimästi maistamaan terassilla Tyrni Sainio-drinkin, johon tulee ginikin Tampereelta. Parin korttelin päässä hotellissa on pienpanimo sekä tislaamo ja hotellissa suositaan paljon lähituottajia. Aika erityistä on myös nauttia ravintolan viiden ruokalajin yllätysmenu terassilla, harvassa paikassa pääsee ulos nauttimaan pitkää illallista.

Keittiömestari Janne Kostamo tarjoili meille maistiaisia ravintolasta ja kaikki oli hurjan hyvää. Erikoisuuksia oli muun muassa matsutake-briossi, makumaailma, joka on Aasiassa hitti. Mallasleipä on leivottu juureen ja oli muuten aivan mieletöntä siian kanssa. Mädin alla olevat rieskat ovat puolestaan Penttilän tilan rieskoja ja tulevat Aitoosta. Jälkiruoka oli myös aika jännittävä – se oli suolaheinäjäädyke, jossa oli valkosuklaa-hunaja-ganache sekä koivuvaahtoa. Oli erilaista, oli hyvää, oli jännittävää. Henkillökunta on kuulemma itse kerännyt käyttämänsä koivunlehdet. Kaikki oli suussa sulavan herkullista ja tällaisen menun voi tilata esimerkiksi omiin juhliinsa!

Hiljaiset huoneet sekä sauna- ja kokoustila Kero

Kurkkasimme huoneet läpi, jotka ovat niin kutsuvia, etten olisi malttanut lähteä pois. Sviitistä löytyi jopa kaksi televisiota ja tietenkin sauna ja kiva kaari-ikkuna. Sviitti on suosittu illanviettoon esimerkiksi polttariporukalle. Huoneita on niin saunalla kuin kylpyammeella, itse rakastan sitä, että hotellihuoneessa on sauna! Se on ihanaa luksusta.

Huoneissa on myös panostettu hiljaisuuteen, josta kuulemma tulee paljon kehuja. Huoneet ovat tyylikkäitä ja kerroksilla on erilaisia Lappiin liittyviä teemoja, jotka avautuvat, kun hissistä astuu ulos. Tänne on päästävä yöpymään!

Ylhäältä löytyy puolestaan tyylikäs saunatila, jossa on yksityiskohdat mietitty hienosti. Sieltä näkee ikkunasta Tampereen kattojen ylle ja saunasta löytyy muun muassa monenlaisia hygieniatarvikkeita. Hotellivieraille on myös infrapunasauna ja omat saunavuoronsa kokoustilan vieressä. Parveke näkymineen kruunaa kyllä saunakokemuksen.

Hinnat kokoustilaan eivät kuulostaneet pahoilta ja tilaan mahtuu kolmisenkymmentä henkeä kerrallaan. Sinne voi tilata ruoat alakerrasta, esimerkiksi tällaiset erilaiset sormisyötävät kuten eilen saimme tai vaikka burgerit jokaiselle. Tilassa on järjestetty niin valmistujaisjuhlia kuin ylioppilasjuhliakin. Kannattaa laittaa korvan taakse, jos etsit juhlatilaa Tampereelta!

Ihastuin itse aivan täysin hotellin omaan maailmaansa ja hieman hämyiseen tunnelmaan ruoasta puhumattakaan.

Onko sinulle kyseinen ketju tai hotelli tuttu?