Thé Hidden – Tampere on saanut uuden täydellisen teehuoneen

Tampereelle on avattu tänä vuonna oikea rauhan tyyssija, jossa teehifistelijä saa nauttia täysillä. Jos miettii perinteistä kahvilaa, niin meteli on monesti aika kova. Musiikki soi, puheensorina ja astioiden kilinä kuuluu. Jos kahvila on kauppakeskuksen sisällä, saa ”nauttia” myös jatkuvista mainoksista kaiuttiminen kautta. Kun astuin ensi kertaa sisälle Thé Hiddeniin, mietin jääväni sinne tunneiksi. Miten hiljainen ja rauhoittava paikka olikaan kyseessä!

Thé Hidden Tampere – kivenheitto Koskikeskuksen vilinästä

Uusi teehuone on suoraan vastapäätä Koskikeskusta, ihmisvilinän vieressä. Sisälle astuessa avautuu vaalea ja valoisa teehuone, jossa on yksinkertainen, mutta selvästi harkittu sisustus. En päässyt juuri oviaukkoa pidemmälle, kun jo tervehdittiin ja kyseltiin tilausta.

Ihana idea paikassa on laittaa jokaista teelaatua pieneen kippoon nähtäville. Siitä näkee selkeästi mitä eroa teelaaduissa on, voi tuoksutella ja tutkia niitä ennen tilaustaan. Asiantuntemus tiskin takana on taattua ja teet tulevat suoraan Kiinasta. Kiinalaisethan eivät juo maustettua teetä, Keisarin morsiamet ja mustaherukkateet ovat suomalaisten juttu. En löytänyt Englannissakaan asuessa ikinä maustettua teetä (poikkeuksena toki legendaarinen Earl Grey) ja itsekin kallistun nykyään yleensä maustamattomiin. Minulle sanottiin, että teehuoneeseen saattaa tulla jatkossa enemmänkin maustettuja teelaatuja, koska suomalaiset niistä pitävät. Maku kuitenkin peittää varsinaisen alkuperäisen teen maun, minkä takia niitä ei niin paljon ole valikoimissa.

Tämän sanottuani maistoin itse Smile of Princessia, joka on kevyesti maustettu, mutta hyvin kevyesti. Oli minusta aika puhtaasti musta tee pienellä vivahteella. Siis aivan täydellinen, en voi muuta sanoa.

Teetä ja sympatiaa – myös kahvinjuojille

Thé Hiddenissa on tarjolla myös kahvia, eli kahvinjuoja voi tulla teenjuojan seuraksi fiilistelemään rauhaa ja hiljaisuutta. Tiskissä on erilaisia herkkuja juustokakusta matchakakkuun. Tee valmistetaan rauhassa ja hyvin oikeaoppisesti ja saatavilla on myös jääteetä.

Minä rakastan mustaa teetä aina vaan, vaikka maistelin kevään aikana ihan hyviäkin vihreitä. Pyysin saada mustaa teetä ja henkilökunta yritti taivutella vihreään. ”Mustaa juodaan talvella, se lämmittää silloin. Nyt on kuuma ja vihreän aika.” En taipunut ja sain mustan teeni, joka oli niin täydellisesti valmistettu, että harvoin saa. Rakastan myös sitä, ettei pöytään tuoda puruja tai pyydetä itse lilluttelemaan pussia missään, vaan tee on täydellisesti valmistettu ja valmis juotavaksi.

Sen lisäksi, että paikasta nauttii teehifistelijä, se on erittäin hyvä paikka testata uusia makuja ja tutustua teehen. Asiantuntemusta henkilökunnalta löytyy ja jos olet juonut pussiteetä aiemmin ja todennut, ettet ole teenjuoja – testaa miten suuri ero on hyvällä, oikein valmistetulla teellä. Kannattaa antaa mahdollisuus! Tai jos olet kahvi-ihmisiä, fiilistele hiljaisuutta ja rauhaa, joka paikassa on.

Toivon kovasti menestystä paikalle, sillä haluan tunnelmoida siellä talven pimeinä ja kylminä hetkinäkin. Ihana uutuus Tampereen kahvilatarjonnassa!

Oletko testannut jo Thé Hiddenia? Jos et, käy pikimmiten!

Thé Hidden Tampere
Hatanpään valtatie 6 B
ma-pe 10-19
la 11-19
su 12-19