Courtyard by Marriot aikuiseen makuun (sisältää alekoodin)

Kaupallinen yhteistyö Courtyard by Marriot Tampere City

Tampereen hotellitarjonta on tällä hetkellä ilahduttavan suuri ja valikoimasta löytyy jokaiselle jotakin. Yksi uusimmista hotelleista kohoaa Tampere-talon kyljessä. Courtyard by Marriot Tampere City-hotelli kuuluu Marriot-hotelliketjuun. Ketjulla on 8500 hotellia 135 maassa – aika vaikuttava määrä, eikö? Me yövyimme pääsiäisen aikaan staycationin merkeissä Tampereen keskustassa. Hotelli on suunnattu erityisesti aikuiseen makuun, sillä esimerkiksi leikkihuonetta ei ole erikseen. Kyllä lapsetkin siellä viihtyivät, kun heidän kanssaan viime vuonna yövyin. Aamiaispuuro sekä jälkiruokapöytä saivat tuolloin suurimmat kehut!

Marriot palvelee erityisesti konserttiväkeä

Courtyardiin Yliopistonkadulle ei ole pitkä matka ydinkeskustastakaan, mutta erityisesti se palvelee Tampere-talon tarjonnasta nauttivia. Ulkovaatteet voi jättää huoneeseen ja käytävää pitkin pääsee suoraan Tampere-talon puolelle. Kyseistä käytävää pitkin me menimme vuosi sitten lasten kanssa myös Muumimuseoon. Nokia Areena on muutaman sadan metrin päässä, eli konsertti- tai jääkiekkoväelle sijainti on ihanteellinen.

Sen piirun verran kun keskustasta tulee ulos, huomaa hotellissa mielestäni erilaisen rauhan. Siellä on todella hiljaista nukkua, eikä liikenne tai viikonlopun äänet kuulu huoneeseen. Ihastuin myös näkymään – 11. kerroksen huoneestamme avautui upeat näkymät kohti keskustaa ja pääsiäiskelikin laittoi kyllä parastaa pilvettömän taivaan myötä. Olen katsellut Tamperetta useasti yläilmoista, mutta en yliopiston suunnasta. Kaukana siinsivät niin Haulitorni kuin Pyynikin näkötornikin, en arvannutkaan, miten kauas huoneesta näkyy! Maisemaa voi ihailla pidempäänkin vaikka kahvin kanssa, huoneessa oli myös kahvikone, mikä toi pienen ripauksen luksusta!

Kitchen & Bar Courtyardissa voi nauttia niin lounasta kuin illallista

Hotellin aulasta löytyy bistro, jossa tarjoillaan ihastuttava aamiainen. Sen voi tulla nauttimaan vaikkapa brunssina. Tarjolla on myös illallislista ja uusi lounas lanseerattiin viime viikolla. Vaihtuvan lounaslistan löydät täältä.

Illallismenun löydät puolestaan täältä. Me söimme syntymäpäiväillallisena kolmen ruokalajin menun, joka oli kooltaan suhteellisen sopiva. Osa risotostani kyllä katosi miehen suihin, sillä pääruoat olivat reilun kokoisia ja alkuruoka sekä jälkiruoka puolestaan juuri sopivasti pienemmät. Kolmen ruokalajin saa myös viinipaketin ja ruoille paritetut viinit olivat erinomaisia.

Alkuruokaan kuului paahdettua punajuurta, punajuurihummusta, valkohomejuustoa, leipäkrutonkeja ja viikunahilloketta. Ne oli kivasti aseteltu lautaselle ja herättivät juuri sopivasti ruokahalun. Pääruoaksi otin itse tryffelirisoton, jossa oli myös tatteja ja mies söi puolestaan härkää. Jälkiruokana ollut creme brulee veriappelsiinisorbetilla ja appelsiinimurulla yllätti kirpeydellään. Se oli positiivista, sillä en ole ollenkaan äkkimakeiden jälkiruokien ystävä. Ravintolassa oli hyvin rauhallista ja ruoat tulivat nopeasti. Jostain syystä monesti ajatellaan, että hotellin ravintolassa syöminen on ”tylsää” (vai olenko se vain minä, jolla on tällainen kulunut käsitys), mutta Courtyardin ravintola on erittäin suositeltava vaihtoehto, vaikket yöpyisi hotellissa.

Hiljaisuutta ja pehmeät sängyt

Kehuin miehelle Courtyardin sänkyjä jo etukäteen ja ne ovat kyllä suuret ja korkeat. Peitot paksut, tyynyt kuohkeat. Siltä osin ja hiljaisuuden osalta ei kyllä jäänyt mitään moitittavaa tälläkään kertaa. Se, mitä usein kaipaan, on sauna. Olisi ihanaa käydä vaikka aamusaunassa rauhassa ja herätä hitaasti, mutta Courtyardista ei löydy saunaa. Sen sijaan suuri suihku löytyy ja pisteet ihanasta shampoosta ja hoitoaineesta seinällä. Onneksi ei nykyään monesti ole enää niitä pieniä pesuainepulloja!

Alakerran palveluista löytyy myös kuntosali kahvakuulineen. Me suuntasimme sen ohi aamiaiselle, joka ei pettänyt tälläkään kertaa. Koska kyseessä on hotelliketju, ovat hotellit tehty hyvin samalla kaavalla. Aamiaisessa sen sijaan oli suomalaisuus vahvasti näkyvissä. Luomupuuro oli taivaallista, löytyi tietenkin mustamakkaraa, juustoja, puolukkamehua, mustikoita ja jälkiruokapöytä… Se on karkkihiiren unelma! Lakritsapaloja aamiaisella, ihanaa! Mies ihastui puolestaan pieniin munkkeihin. Aamiaisen henkilökunta oli myös äärettömän ystävällistä ja tunnelma ihanan rauhallinen, vaikka pöydät olivat lähes täynnä.

Aamiaiselta kipitimme keskustaan munajahtiin, pääsiäinen kun oli ja palasimme sitten vielä huoneeseen, jossa mies keitti kahvit maisemaa ihastellen. On ihanaa päästä lähellekin kotia pienelle irtiotolle nauttimaan. Lämmin suositus!

Marriot-hotelliketjulla on muuten myös kattava kanta-asiakasohjelma nimeltään Bonvoy, joka kannattaa kurkata, siellä on tiedossa alennuksia. Jos innostuit varaamaan yötä Tampereelle, niin tästä linkistä saat päivän hinnasta -15% alennuksen. Kannattaa hyödyntää!

Onko kyseinen hotelli sinulle tuttu tai yöpyminen sinne jo varattu?