Tampinkosken herkuilla EatFinlandin innoittamana

Kerroin jo Apajasta koskevassa postauksessani, että hommasin loppuvuodesta alennuksesta EatFinlandin Tampere-painoksen. Kirjassa esitellään 12 ravintolaa ja yksi pääruoka tulee ilmaiseksi, kun ruokailijoita on kaksi. Ajatuksena on, että voisi käydä vuoden aikana kerran kuussa ravintolassa ja olemme aikataulussa. Kolme käytynä maaliskuussa! Kirja maksoi loppuvuodesta 35 euroa ja tämänkin viikon illallisella saimme veloituksetta 26 euron pääruoan, eli kyllä se hyvin äkkiä niin sanotusti maksaa itsensä takaisin. Suosittelen kyllä hommaamaan tuollaisen kirjan ja olisi esimerkiksi joululahjana ainakin itselleni hyvin mieluinen!

Tampinkoski Kitchen & Bar

Tällä viikolla kävimme Tampinkoski Kitchen & Barissa syömässä pitkästä aikaa. Olemme käyneet paikassa lastenkin kanssa päiväaikaan ja ravintola on toiminut hyvin niin päivällä kuin illalla. Toistaiseksi lounas on tauolla, mutta perjantaisin ja lauantaisin paikka avaa klo 12, eli päivälläkin ehtii.

Valitsimme menusta alkupalaksi puoliksi jättiravunpyrstöt, jotka tarjoillaan perinteisesti aiolin kera. Olen syönyt annoksen kerran aiemminkin ja täytyy sanoa, että nyt oli paljon parempi kuin viime vuonna! Kiitokset siis kokille. Viime vuonna annos ui öljyssä, nyt ei. Ravut oli täydellisesti kypsennetty, aiolista maistui ihanasti valkosipuli ja mukana oli pieni chilin polte. Todella hyvä aloitus hommalle.

Pääruoaksi valitsin kasvisannoksen, joka oli uuniselleriä, kurpitsakrokettia ja kurpitsakreemiä. Mies valitsi puolestaan ankankoipikonfitin. Odotteluajat olivat arkena hyvin maltilliset ja ruoka tuli pöytään suhteellisen nopeasti. Annokset olivat suuria, tarkkaan mietittyjä ja niissä oli paljon hyvää. Selleriannoksessani oli muun muassa keltajuurta, porkkanaa, broccolia, parmesania ja riisiä sisältänyt kurpitsakroketti. Kaikki oli maukasta. Mies tykkäsi kovasti omasta annoksestaan myös ja kehui erityisesti röstiperunaa, eikä ylipäätään löytänyt moitteita ruoasta.

Tarjoilu jätti toivomisen varaa

Tampinkosken sijainti Ratinan kulmassa on minusta todella kiva, se on helposti saavutettavissa niin julkisilla kuin omalla autolla. Vieressä on kaksi isoa parkkihallia. Isoista ikkunoista on kiva katsella touhotusta kadulla. Sisällä puolestaan on mutkaton meno ja kiva sisustus. Paikka on rento ja sinne on helppo piipahtaa vaikka juuri arkena.

Sen sijaan jäin kovasti kaipaamaan jonkinlaista avausta annoksesta. Ruoat vain tuotiin pöytään. Mielelläni olisin kuullut, mitä kaikkea se sisältää, sillä menussa yleensä kerrotaan vain pari pääraaka-ainetta. Kun maistoin krokettia, huomasin, että siinä on selkeästi mielestäni juustoa. Kysyin, mitä kroketti pitää sisällään. Vastaus oli ”siinä on kurpitsa-asiaa”. Ihmettelin, että kyllä tässä muutakin on ja myöhemmin kysyin asiaa tarjoilijalta uudelleen ja hän lupasi selvittää keittiöstä. Kurpitsan lisäksi kroketissa oli juustoa ja riisiä. Olisi ollut kiva, ettei tarvitse arvailla mitä syö, vaan annoksesta olisi kerrottu enemmän.

Joka tapauksessa maut olivat erittäin kohdillaan, kokemus mukava ja kun tarjoilu saadaan kohdilleen, ei jää kyllä mitään negatiivista sanottavaa Tampinkoskesta.

Onko ravintola sinulle tuttu? Entä oletko testannut jonkin kaupungin EatFinland-kirjaa?