Kumma on makujen iloa ja olohuonemaista mukavuutta

Ihan ensimmäisenä haluan aloittaa tämän postauksen kiittämällä teitä edellisen postauksen kommenteista! Ette arvaakaan, miten paljon ne ilahduttivat ja motivoivat pitämään tätä hommaa yllä! Kiitos! Arvonta on suoritettu ja palkinto postitettu, päivitin voittajan tuohon edelliseen postaukseen.

Nyt haluaisin kuitenkin palata viikonloppuun, joka oli ihan huikea! En tiedä miten kiittää kaikkia asianomaisia, oli vain niin kivaa. Perjantaina olimme kuuntelemassa Aikakonetta ja Movetronia mieheni kanssa, lauantaina suuntasimme Helsinkiin 1-vuotisjuhliin. Sieltä palatessamme menimme ex tempore syömään Huurteeseen ja sunnuntaina saimme brunssivieraita kotiin. Iltapäivästä tein jotain jännää – menimme naapurien naisten kanssa pakohuoneeseen, joka on yhden naapurin itsensä kehittämä. Ei siis ole mitenkään myynnissä yleisesti, vaikka kyllä pitäisi olla! Halusin kuitenkin suositella teille Kummaa, jossa kävimme vielä syömässä pakohuoneen jälkeen.

Kumma Bar & Street Kitchen

Suuntasimme siis Hallituskadulle ja sieltä löytyvään Kumma Bar & Street Kitcheniin. Sunnuntain alkuilta oli ihana aika kävellä ravintolaan, tilaa ja rauhaa löytyi! Heti ensimmäisenä pisti silmään, miten ystävällisesti meidät otettiin vastaan ja ohjattiin pöytään. Sillä on iso merkitys fiilikseen.

Kumma on täynnä hauskoja yksityiskohtia ja niitä tutkiessa sekä kuvaillessa menee tovi aikaa. Potkukelkkoja katossa, levyistä tehtyjä torneja, suksetkin seinällä ovat. Kannattaa kiinnittää huomiota sisustukseen! Meidän pöydässämme ollut maalaus sai aikaiseksi myös paljon keskustelua. Värien käyttö oli myös huikean ihanaa! Myös drinkit ovat hyvin kehuttuja somessa, ne jäivät nyt meiltä testaamatta. Sen sijaan ruokapuoli sai kehuja ihan jokaiselta!

Streetfoodia Tampereen ytimessä

Kumma on maailman katukeittiöitä, cocktailbaareja, sekä pienpanimoita sujuvasti yhdistelevä gastroclub keskellä kaupungin sykettä. Ravintolassa on ainutlaatuinen urbaani tunnelma ja lämmin olohuonemainen tunnelma hullun sisustuksen ja taiteellisen tunnelman kera. Ruoka on viritettyä katuruokaa eri puolilta maailmaa yhdistettynä rentoon musiikkiin ja hyvään palveluun. 

Sanoisin, että tuo teksti, joka on Kumman nettisivuilla pitää hyvinkin paikkansa. Olohuonemainen tunnelma ja hullu sisustus – kyllä. Katuruokaa ja rentoa musaa – kyllä. Ruokalista on ihanan erilainen ja sitä lukiessa kuluu tovi jos toinenkin. On hampparia, bao bunseja, lihaa ja ihan todella monta kasvisvaihtoehtoa tarjolla.

Seurueemme päätyi yhteen hamppariin (kommentti oli erittäin hyvää!), yhteen Katsu Pikachuun (sieniä, kvinoaa, munakoisoa), yhteen Meat festiin ja itse otin pari eri alkupalaa. Brunssi alla vaikutti valintaan ja olin lukenut kehuja Kumman Pimientos de padroneista. Ja paljon niitä olikin! Maissien kanssa syömäni yrttimajoneesi sekä paprikoiden kanssa ollut Muhammardippi oli täydellistä!

Kummassa viihtyy iltaa istumassa pieniä herkkuja syöden tai voi käydä nopeammalla illallisella. Se on ehdottomasti paikka, johon voisi unohtua pitkäksi aikaa ja nurkan takana olevissa pöydissä on vähän omassa maailmassaan, täysin irti kaupungin hulinasta.

Lämmin suositus siis Kummalle, varmasti tykkäät!