Synttäriarvontaa – 11 vuotta takana blogihommia!

Ihan käsittämätön aika tuo 11 vuotta bloggaamista, eikö olekin? Se on enemmän kuin olen esimerkiksi ollut äiti ja nyt tuntuu jo todella kaukaiselta ajatella elämää lapsettomana. Tammikuussa 11 vuotta sitten laitoin pystyyn blogin. Eilen oli se virallinen synttäripäivä. Olin saanut pari päivää aiemmin kommentin työkaverilta, että asuni ovat kivoja ja pidänkö niistä jotain blogia. Kaksi päivää myöhemmin naputtelin ensimmäisen postaukseni. Päättömällä kuvalla ja nimimerkillä tietenkin, kuten tuohon aikaan oli tapana. Bloggasin Amandana (ensimmäisen marsuni nimi) varmaankin vain vuoden tai puolitoista, mutta niin pitkään, että minua kutsuttiin jossain tapaamisessa Amandaksi.


Tammikuu 2012


Tammikuu 2015.

Optimismia ja energiaa-nimi hetken päähänpistosta

Blogini nimeksi tuli siinä puolen tunnin harkinnan jälkeen ”Optimismia ja energiaa vaatteilla”. Voi jos olisin tiennyt, että blogi on pystyssä vielä 11 vuotta myöhemmin – olisin varmasti harkinnut nimeä pidempään! Käytin ihan todella paljon Desigualin vaatteita ja rakastin niitä tuolloin ja nimi irtosi Desigualin perustajan lauseesta ”haluan luoda optimismia ja energiaa vaatteilla”. En muista milloin pudotin nimestä pois tuon vaatteilla. Tämähän aiheuttaa usein ihmetystä, sillä nimen luullaan viittavaan siihen, että olen hirveän optimistinen ihminen. Heh, minähän olen monesti hieman synkkyyteen taipuva ”pessimisti ei pety”-persoona. Nimi tosiaan vain viittasi rakastamaani vaatemerkkiin. Varsinkin Instagramin puolella tätä ihmetellään usein, miksi nimeni on siellä optimismia_katja! Nimi on kuitenkin ollut jo niin kauan, ettei sitä oikein osaa vaihtaakaan.


Tammikuu 2016, 2017 ja 2018.

Blogi on tuonut ja antanut valtavan paljon

Jossain vaiheessa blogistani tuli oikein henkireikä, väyläni aikuisten maailmaan. Olin hyvin pitkään kotiäitinä ja arki pyöri lapsiharrastuksissa, perhekerhoissa ja ruokahommissa. Olikin siis ihanaa päivittää blogia ja keskustella kommenteissa, silloin niitä tuli vielä niin paljon! Päivitin blogini lähes päivittäin monien vuosien ajan. Jos lähdimme reissuun, ajastin postauksia pyörimään viikon ajalle. Olin hyvin omistautunut hommalle ja halu kehittyä ja kasvaa oli valtava.

Rakastin kaikkia tilaisuuksia joihin pääsin, se oli mahtavaa vastapainoa kotiäitiydelle. Tosin aika monta tilaisuutta olen käynyt vauva kainalossakin, mutta silti erilaista. Olen tutustunut blogihommien kautta valtavaan määrän ihmisiä. Olen nähnyt paikkoja, joihin en varmasti olisi päässyt muuten (esimerkkinä mm. pari suurlähetystöä). Olen päässyt ihan huippuille reissuille mukaan. Blogi on osaltaan siivittänyt minut yrittäjyyteen. Olen tehnyt monia asioita mönkijällä ajamisesta metsässä asti pakohuoneeseen ja melontareissuihin ihan vain blogin vuoksi. Moni asia olisi jäänyt kokeilematta ilman tätä.

Sanotaan, että blogien aika on ohi. Nyt kaiken pitää olla nopeaa, Instassa, Snapchatissa ja tubeenkin pitäisi tehdä videoita. Minä sanoisin, että eri kanaville on eri tilaajansa. Google tuo edelleen paljon ihmisiä tänne lukemaan esimerkiksi rautainfuusio ja anemia-asioita tai matkavinkkejä. Lounaat Tampereellakin tuntuu olevan hyvin googletettu aihe! Itse en halua yhtään enempää nopeita somekanavia kuluttaa kuin jo nyt teen ja kirjatkin luen aina printtinä. Tykkään kyllä blogimaailmasta vielä, mutta onhan omakin blogi päivittynyt todella paljon harvemmin, jos tarjolla on palkkatöitä. Suurimman osan sisällöstä tänne teen vapaa-ajallani, ilmaiseksi ja maksan vielä domainista, missä blogi on. Paljonkohan olen syytänyt blogiin rahaa erilaisten juttujen kautta? Sitä ei uskaltaisi edes ajatella. Tuottanut sisältöjä lasteni nukkuessa sen sijaan, että olisin välillä itsekin levännyt? Mutta sitten se on samalla antanutkin niin valtavasti!


Tammikuu 2019, 2020 ja 2021.

11v arvonta

Minun piti tehdä tämä postaus jo eilen, mutta jäi tähän maanantaihin. Onnea siis blogini 11 vuotta. Se on nähnyt minun kasvuni lapsettomasta ihmisestä, jonka ikä alkoi kakkosella nelikymppiseksi äidiksi. Tänne on tallentunut valtava määrä tunteita äitiydestä. Monet, hyvin monet reissut. Iloja ja suruja. Paljon asiaa, mutta paljon on jäänyt kertomattakin. On tämä aikamoinen arkisto kerta kaikkiaan! Yli neljäsosa elämästäni. En olisi uskonut.

Ja koska blogia ei voi olla olemassa ilman lukijoita, kuuluu suuri kiitos myös teille, jotka tänne klikkailette. Synttäreiden kunniaksi kokosin pienen paketin, joka näyttää minulta ja toivottavasti ilahduttaa saajaansa. Rakastan pinkkiä, rakastan lukemista ja Disneyta ja… Tiedätte. Alla oleva paketti siis lähtee yhdelle teistä! Siinä on lukemista, suklaata, herkun tuoksuinen suihkusaippua sekä kasvonaamio.

Arvonnassa olet mukana, kun jätät tähän postaukseen kommentin viikon loppuun eli 5.2.23 klo 18 mennessä. Huikkaa kommentissa jotain vuosien varrelle liittyvää. Mikä postaus on jäänyt mieleen? Oletko ollut kauan lukijana? Onko jotain mistä toivoisit postausta? Tai jotain muuta, mitä haluisit huikata, sana on vapaa!

Arvonta suoritettu, onnea suvikh! Ja suurkiitos kaikille osallistumisesta!