Tavara-asemalla tavataan!

Tampere on ollut viime vuosina valtavasti kasvava ja kehittyvä kaupunki. Rantatunneli, ratikka, Nokia Areena… Mitä kaikkea onkaan muuttunut! Tammikuussa ovensa aukaisi yksi erittäin mielenkiintoinen uutuus, jonka kohtalo oli pitkään tapetilla, nimittäin Tavara-asema. Siellä järjestetään muun muassa upeita konsertteja sekä teemabileitä. Pääsin tutustumaan paikkaan kutsuvierasavajaisissa, joissa lavan otti ensimmäisenä haltuun Pauli Hanhiniemi. Ensi viikolla tämä ysärifani suuntaa kuuntelemaan Aikakonetta ja Movetronea paikalle ja helmikuussa olisi tarjolla myös K40-disco, joka kutkuttelisi!

Tavara-aseman historia

Tavara-asema rakennettiin Tammelaan jo vuonna 1907. Sen käyttö lakkasi, kun uusi tavara-asema avattiin Viinikkaan ja vanha jäi tyhjilleen. Pitkään on saatu lehdestä lukea taistelua siitä, puretaanko tavara-asema vai ei. Se sumputti liikennettä, joten moni oli purkamisen kannalla ja moni myös suojelemisen kannalla. Lopulta rakennusta siirrettin n. 28 metriä muutama vuosi sitten. Se oli tiettävästi ensimmäinen Suomessa siirretty tiilirakennus. Talo pitää sisällään muun muassa sotahistoriaa ja väri on palautettu vihreästä alkuperäiseksi maitokahvin väriseksi. Sisään astuessaan ei voi kyllä kokea niin sanotusti historian havinaa, paikka on laitettu täysin uusiksi ja moderniksi.


Janicakin löytyi avajaisista.

Tavara-aseman uusi ilme

Tykkäsin uudesta keikkapaikasta todella paljon. Vaikeaa toki sanoa, miten se toimii todellisessa keikkatungoksessa, sillä avajaisissa oli vielä väljää. Mutta verrattuna esimerkiksi perinteiseen Pakkahuoneeseen, tilat olivat väljät, ilmavat ja parvi ihan huippujuttu minusta. Sekä ylhäältä että alhaalta löytyy vessat sekä baari ja yläkerrasta näkee mainiosti keikan (ainakin, jos tarpeeksi ajoissa saapuu varaamaan paikan). Kaiteeseen on tehty myös juomateline, kiva idea sekin! Narikassa olleet tuolit ja yläkerrasta löytyvät sohvat tekivät sellaisen viimeisen silauksen paikkaan.

Tavara-asema on raikas, ilmava ja sijainniltaan hyvässä kohdassa. Se henki kutsuvaa ja kodikasta fiilistä. Unisex-vessoista löytynyt kylttikin teki vielä osansa fiilikseen – kaikki ovat tervetulleita ja täällä ei syrjitä.

Mielenkiinnolla odotan ensi viikon keikkaa ja sitä, miten paikka toimii täydempänä. Ovatko portaat yläkertaan esimerkiksi tukossa vai vetävätkö hyvin?

Upeaa, että kiistelty rakennus on säilytetty ja saatu uuteen käyttöön! Oletko jo vieraillut paikassa tai keikkareissu suunnitteilla?