Joululoma takana ja arki startattu

Vähän on saanut täällä hakea arkirytmiä loman jälkeen, onko muilla sama ongelma? Kahdeksaksi koululle tarpominen tuntui ihan hurjalta maanantaiaamuna, kun oli pari viikkoa viettänyt maailman hitaimpia aamuja. Lasten harrastuksetkin alkoivat vauhdilla ja tajusin, että eväsvarastomme ovat vähän huonot. Esikoinen tarvitsee siis eväät aamuisin matkaansa neljänä arkipäivänä viidestä. Kahdeksalta koululla etsin jotain ihmistä avaamaan lapsen luokan ovea, sillä kirjat jäivät sinne joululoman alkaessa ja kevätlukukausi alkoi eri rakennuksessa kieliopiskelulla. Kirja saatiin tunnille, eväslaatikko täytetty ja niin edespäin, eli tästä se lähtee taas!

Joululoma 2022-23

Lomalle ei oikeastaan ollut mitään suunnitelmia. Tavoitteena oli levätä, urheilla, tyhjentää kuopuksen kaapista liian pienet vaatteet ja siivota oma vaatekaappi. Kaikki muut hommat toteutuivat, paitsi tuo viimeinen. Huomenna vien vaatteita myyntiin Relovelle, joten viimeistään tänään on käytävä sen kaapin kimppuun! Mitään niin kamalaa ette varmasti ole nähnytkään, kuin minun vaatekaappini, joten hommaa piisaa.

Hitaita aamuja tuli vietettyä ja lähes joka yö nukuin 9-10 tuntia. Sen osalta meni nappiin. Hektisen loppuvuoden jälkeen ei ollut mitään parempaa kuin nukkua ja miettiä aamulla, että minkä yhden jutun tänään tekisi. Katselin dokkareita, lapset leikkivät, kävin salilla, hiihtämässä ja juoksemassa, kävimme lautailemassa ja luistelemassa. Lasten kaveri yökyläili, lapset yökyläilivät. Teimme vuorokauden Helsingin reissun. Mies oli normaalisti töissä, eli senkään takia en ihan hirveästi ympännyt ohjelmaa. Toinen menoa jarruttava oli lasten nuha, pari päivää meni tuijotellessa Disney-leffoja, jossa olen kyllä erittäin hyvä! Zootropolis on vaan ihan ykkösleffa, sanoisin!

Huomasin kyllä, miten uupunut olin. Niin kauan, kun painaa tukka putkella en jotenkaan huomaa väsymystä, mutta pysähtyessä se kolahti. Vaikka nukuin pitkään ja sikeästi, aamuisin oli silti vähän vaikeuksia nousta. Tuli hyvään saumaan kyllä saada lepoa!

Parasta oli tehdä asioita aina eri kokoonpanoilla. Olimme viikonloppuna kolmisin lautailemassa kuopuksen yökyläillessä. Olin kuopuksen kanssa kaksin hotellissa, esikoisen kanssa kaksin katsomassa Lumikuningatarta jne. Se aina vähän muuttaa dynamiikkaa, kun ollaan eri kokoonpanoilla ja lapset arvostavat sitä kovasti.

Vuosi 2023

Vuosi on startannut aikamoisella lumipyryllä ja tuiskuista on tässä omassa yrittäjyydessäkin. Nyt pari ensimmäistä päivää on mennyt töitä etsiessä. Tiedän, että aiemminkin on ollut tällaisia suvantovaiheita ja sitten töitä on kuitenkin riittänyt. Silti, kun tietoa tulevasta ei ole ja kalenteri huutaa tyhjyttään, se kyllä ahdistaa. Kovasti kävin eilen Työkkärinkin sivuja läpi, täytyy vain olla aktiivinen ja toivoa, että kyllä se vielä tärppää.

Ja usein saa vinkkauksia työpaikoista myös mm. IG:n yksityisviesteissä, kiitos niistä! Kaikkea saa kyllä vinkata ja ehdottaa, otan ilolla vinkit vastaan. Kirjoitushommia, sisällöntuotantoa, oikolukuja, asiakaspalveluhommia, tiedotteen tekemisiä, somehommia… Täällä ollaan intoa täynnä valmiina hommiin!

Aloitetaan vuosi Matkamessuarvonnalla, eli laitan huomenissa pari lippua arvontaan Facebookin sekä Instagramin (@optimismiakatja) puolella. Olkaa siis kuulolla, jos ensi viikon Matkamessut ovat suunnitelmissa!

Millä fiiliksin teillä on lähdetty uuteen vuoteen tai vietetty joululomaa?