Turistina Helsingissä – ihana Clarion ja muuta kivaa

Helsingissä tulee käytyä suhteellisen usein. Pääasia työn merkeissä, matkalla laivaan, pressitilaisuuksissa, joskus kylässä kavereilla ja mummolla. Sukulaissynttäreillä ja ristiäisissä viime aikoina. Mutta turistina? Kävimme kesällä saariretkellä mummoni kanssa, mutta ihan turistina ei ole tullut pyörittyä aikoihin. Kun lapsen yökyläily kummeillaan siirtyi joulukuulta tammikuulle, eli minulla ja kuopuksellakin oli lomaa, sain idean. Mitä jos otan meille hotelliyön jostain, samalla saamme vietyä esikoisen yökyläilemään. Tuumasta toimeen ja varasin Clarion hotellista yön. Katsellessani keliennusteita ja tuumiessani lautailusäitä, vaihdoin yön vielä maanantaiaamuna lennosta päivää aikaisemmaksi ja lähdimmekin vähän ex tempore matkaan kolmisin.

Rautatieasema, Hard Rock Cafe, jouluikkunat

Törmäsin joululomalla Instagramia selaillessani Eeva Kolun stooriin, jossa hän kehui Helsingin rautatieasemaa ja sen arkkitehtuuria. Tiesittekö, että rakennus on valittu maailman 10 kauneimman rautatieaseman joukkoon vuonna 2012? Minä en. Sen sijaan, että olisin painanut rakennuksen läpi, jäimmekin lapsen kanssa sitä tutkimaan ha ihailemaan ensi kertaa varmaankin ikinä! Miten sitä ei kotimaassaan näe tällaisia asioita, jota ulkomailla matkaillessaan lähtee tutkimaan.

Helsingissä oli vielä Stockmannin jouluikkuna paikallaan ja kuuset tuikkivat kauniisti hämärtyvässä illassa. Tutkimme ikkunan ja kävimme yllätysvierailulla isomummon luona. Kyllä hän oli iloinen! Keskustaan palasimme syömään Hard Rock Cafehen. Aika turistia, kyllä, mutta olen ollut aiemminkin iloinen siitä, miten ravintola ottaa lapsiasiakkaat vastaan. Sellaiseen paikkaan palaan aina mielelläni, eikä ruoassakaan moittimista.

Ostimme vielä illaksi eväät hotelliin Stockmannin Herkusta, jota meillä ei enää Tampereella ole. Stockmannin alakerrassa meillä toimii K-Supermarket ja olen kaivannut Stockmannin leipiä ja jyväcroissantteja valtavasti!

Clarion hotel Jätkäsaaressa

Varasin hotelliyön Clarionista, sillä en ole koskaan käynyt siellä ja teki mieli nähdä katolla oleva uima-allas. Lapsikin rakastaa saunaa ja uintia, joten arvasin hänen viihtyvän. Kävimme kurkkaamassa illan näkymät 16.kerroksen baarista, joka on kello 20 asti ikärajaton ja sitten suuntasimme saunaan. Huoneemme oli 15.kerroksessa, joten siitä oli helppo hilppaista saunaosastolle.

Saunaosasto on auki klo 22 asti arki-iltaisin ja väkeä riitti. Illalla kävi aika kova puhuri katolla ja tuntui, että pää jäätyy altaassa. Pipo olisi ollut poikaa. Aamiaisen jälkeen palasimme saunahommiin, sillä sauna on auki kello 11 asti aamuisin. Silloin näkyivätkin maisemat eri tavalla kuin pimeällä ja tuuli oli helpottanut, katolla ei palellut yhtään. Saimme myös loppuajasta olla kaksin saunomassa, sekin oli kivaa. Allas on siis lämmitetty, mutta kattoa ei ole, eli tuuli pääsee aika hyvin puhaltamaan.

Ehdottoman lämmin suositus Clarionin saunaosastolle! Siellä oli lukollisia kaappeja arvotavaroille, erittäin siistiä, miellyttävät löylyt, upeat näkymät ja… Ei mitään moitittavaa! Samasta kerroksesta löytyy hyvin siistin näköinen ja suht tilava kuntosalikin.

Huone oli myös siisti ja kiva ja sänky sekä tyynyt ensiluokkaisia. Harmitti jättää ne taakseen! Ainoa miinus, joka hotellista löytyi oli sitä ympäröivä työmaa. Suht aikaisin arkiaamuna aloin heräilemään rakennustyömaan ääniin, lasta ei näyttänyt haittaavan. Menisin uudelleen ehdottomasti!

Luonnontieteellinen museo

Seuraavana päivänä ajattelin, että vierailemme jossain lasta kiinnostavassa ja helposti saavutettavassa paikassa. Päädyimme Luonnontieteelliseen museoon, sillä en ole itse käynyt siellä varmaankaan 20 vuoteen. Eskari-ikäinen oli aivan innoissaan paikasta ja alle 7-vuotias pääsee sisällekin ilmaiseksi. Yllättäen kyllä lapsi ei ollut eniten kiinnostunut norsuista ja dinosauruksista, vaan alkuräjähdyksestä ja elämästä meressä. Luin hänelle mahdollisimman paljon tekstejä ääneen, mutta niitähän on loputtomiin. Väkeä oli todella paljon ja paikka ei ole akustiikaltaan maailman paras, eli tekstejä sai puoliksi huutaa ääneen lukiessaan. Aloin uuvahtaa siihen ihmispaljoudessa, vaikka liikkumaan mahtui ihan hyvin.

Suomen luonto oli myös hyvin mielenkiintoinen näyttely ja lapsi tutki innoissaan erilaisten eläinten jätöksiä ja oksennuspalloja. Tietenkin. Valtavasti asiaa paikassa kyllä on ja ehdottoman suositeltava se on. Monta faktaa piti kertoa siskolle ja isälle kotonakin!

Vuorokauden piipahdus Helsingissä oli siis hyvinkin onnistunut ja kiva pieni irtiotto joululomalle. Oletko yöpynyt Clarionissa, tykkäsitkö? Mikä olisi kiva kohde lasten kanssa, Heurekaa mietin, mutta se oli logistisesti vähän haasteellinen, sillä otimme esikoisen matkaamme Pasilasta.

Mukavaa loppiaista kaikille!