Ihastuttava Kangasalan joulu

Kaupallinen yhteistyö Visit Kangasala

Viime viikonloppuna vietettiin monissa paikoissa joulunavausta ja me puolestamme osallistuimme Kangasalan Joulunavaukseen perheemme kesken. Se olikin todella ihastuttava ja täynnä puuhaa! Lapset askartelivat Kangasala-talossa kuuseen koristeet. Kiersimme Kiersimme Kimmo Kaivannon näyttelyn Kimmo Pyykkö -taidemuseossa ja teimme samalla tonttusuunnistuksen. Häikäistyin, millainen arkkitehtuuri talossa on, vierailu kannattaa jo ihan senkin takia! Söimme hyviä herkkuja Kulttuuriravintola Jalmarissa ja katselimme, kun torin kuuseen syttyi perinteisesti kello 12 valot. Poseerasimme erilaisilla kokoonpanoilla valometsän kuvauspisteellä ja kuuntelimme livemusiikkia. Ihana tunnelma kerta kaikkiaan tapahtumassa.

Kangasalalla tapahtuu vaikka mitä joulua odotellessa, joulua odotellessa, joten kannattaa napata tästä vinkkejä. Nämä vinkit ovat erityisesti lapsiperheitä ajatellen koottu. Jos siirryt Kangasalalle Tampereelta, niin busseilla 40 ja 41 pääsee näppärästi ihan ytimeen. Ja pienellä paikkakunnalla on se plussa, että siitä kävelee nopeasti moneen paikkaan!

Kangasalan valometsä

Suuren suosion viime vuonna saavuttanut valometsä avattiin jälleen. Valaistut kuuset Kangasala-talon edessä luovat ihanaa tunnelmaa ja kuvauspisteellä syntyy ihania kuvia. Valometsä on auki aina loppiaiseen asti. Sanoisin itse, että parhaat kuvat syntyvät pikkaisen hämärällä, eli siinä iltapäiväkolmen kieppeillä.

Kirkkoharjun kahvila ja glögitupa

Tämä vei sydämemme täysin! Kirkkoharjun kahvilan alapuolelle pääsee myös bussilla ja siitä portaita pitkin ylös näkötornille ja kahvilalle. Kahvilalle pääsee myös maastopyöräillen tai myöhemmin talvella hiihtäen Tampereelta asti.

Kävimme kahvilassa viimeksi kesällä, joten tunnelma oli hyvin erilainen tällä kertaa. Näkötornin alakertaan oli tehty aivan valloittavan glögitupa, josta löytyi kuusi, vilttejä ja tekotakka. Lapset jättivät joulutervehdyksensä glögitupaan, joka on auki aina vuoden loppuun asti. Kahvilasta saa kantaa ihanat herkut glögitupaan tai jäädä kahvilaan niitä nauttimaan. Kuulin viereisten asiakkaiden sanovan ”ihanahan täällä on lämmitellä teellä kesken lenkin”. Kyllä, samaa mieltä! Harjun päältä löytyy myös kuvauspiste, kaunis sekin valkoisen järven siintäessä taustalla.

Kangasalan jouluikkunagalleria

Auki ovat nyt myös jouluikkunat! Kangasalan keskustasta ja sen ympäristöstä löytyy jouluikkunoita, jotka myös avautuivat Joulunavauksessa. Ikkunat ovat katseltavissa aina loppiaiseen saakka, täältä löytyvät niin jouluikkunoiden paikat kuin äänestysohjeet. Ikkunoita löytyy niin kirjastolta, Kirkkoharjun kahvilasta kuin esimerkiksi kirjastoautosta! Kävimme myös kurkkaamassa useamman ikkunan ja suosikkia on jo äänestetty! Huomaa, että äänestys on auki vain 20.12.22 asti, vaikka ikkunoita voi katsella loppiaiseen saakka. 

Pikkupihan joulu

Tämä kuulostaa aivan täydelliseltä lasten joulujutulta! Kuopus ratsasti ponilla jo Kangasalan Joulunavauksessa ja ilmoitti, että hänestä tulee ratsastaja. Pikkupihan joulussa pääsee tapaamaan eläinpihan söpöjä eläimiä aaseista pupuihin. Tiedossa on tonttudiscoilua sekä jouluaskartelua jouluherkkuja unohtamatta. Pikkupihan joulu toteutuu sunnuntaina 4.12.22 ja täältä voit lukea tapahtumasta lisää. Varmasti jokaisen eläinystävän unelmatapahtuma!

Lasten joulupiha

Poliisilaitoksen pihalta löytyy hurrrrjan värikäs lasten joulupiha, jossa joka kerta on eri teema. Sitä järjestää Sirkusrakkauspumpum ja tiedossa on esimerkiksi lahjapakettien piilotusta ja pulkkailua. Samalla reissulla käy niin joulupihalla kuin vieressä olevassa valometsässä!

Joulukonsertteja Kangasalan kaupungissa

Oletteko samanlaisia kuin minä – jotain joulumusiikkia livenä on kuultava ennen aattoa? Kuulimmekin jo ihania esityksiä Joulunavauksessa, mutta joku konsertti hämärässä istuen virittää ihanasti jouluun. Oman jouluaattoni the juttu on Lumiukko-piirretty jouluaaton aamupäivässä. Tänä vuonna se saapuu myös Kangasala-taloon. 15.12.22 on tiedossa Lumiukko Kangasala-talossa. Animaation pyöriessä soittaa Hämeenlinnan orkesteri sen musiikit. Varmasti vaikuttava esitys, jota en halua jättää väliin!

Kirkkokonsertit kuuluvat myös olennaisesti jouluun. 17.12.22 voi Kangasalan kirkolla kuunnella Kangasalan mieslaulajien joulukonserttia. Lue lisää lipuista ja kaikista muista joulukonserteista täältä!

Paikalliset joululahjavinkit

Joululahjaideoita kaipaa moni ja erittäin hyvä idea on ostaa joululahja paikallisilta. Aineeton lahja konserttiin (mm. Kangasala-talossa on vaikka mitä tiedossa ensi vuonna!), paikallisia käsitöitä tai hierontalahjakortti paikalliselle yrittäjälle. Tässä on vain osa ideoista! Kannattaa kurkata täältä, mitä kaikkea Kangasalalla on tarjota joululahjoihin liittyen. Muuten – ravintolalahjakortti on myös ihana lahjaidea. Saimme sellaisen vauvavuonna ja se vähän ”pakotti”, ottamaan muutaman tunnin kahdenkeskistä aikaa, mikä teki todella hyvää.

Me olemme virittäytyneet täydellisesti joulutunnelmaan kuuntelemalla Duo Dynamoa Joulunavauksessa, syömällä joulutorttuja ja juomalla glögiä, juttelemalla joulupukille ja katselemalla ihania valoja. Tästä on ihanaa lähteä odottamaan seuraavaa suurta tapahtumaa – nimittäin päivää, kun saa avata ensimmäisen joulukalenterin luukun!

Joko siellä on joulufiilis? Mitä haluaisit nostaa Kangasalan joulusta esiin?