Marrasuutisia

Ihanaa pakkaspäivää jokaiselle! Otsikon pitäisi olla oikeastaan marraskuulumisia, mutta kuulumiset niin käytetty otsikko, että vetäisin uutisten puolelle. Otimme ensi kertaa varmaan kuukausiin muutaman asukuvan, sillä tämä kuvissa näkyvä asu on suorastaan liimautunut päälleni. Se on lämmin, mukava ja siinä on sopivasti väriä harmaaseen keliin.

Uusia töitä joulukuulle

Kuulumispostauksia tulee kirjoiteltua nykyään todella harvoin, se on vähän sitä mennyttä blogiaikaa. Tiedän, että siellä ruudun takana on kuitenkin monia, jotka eivät seuraa päivittäistä hönöilyäni Instagrammissa, joten silloin tällöin ehkä tällainenkin postaus paikallaan.

Yrittäjän elämä on töiden kannalta aikamoista ylä- ja alamäkeä ja edelleen olen tilanteessa, jossa hetkessä saattavat muuttua seuraavan viikon suunnitelmat täysin. Lokakuussa töitä riitti hyvin ja iloitsin siitä, että ne olivat niin vaihtelevia. Oli todella erilaisia lehtijuttuja, olin päivittämässä ison yrityksen somea messuilla ja tein joitakin someyhteistöitä. Kaikki haastoivat eri tavalla ja mieli pysyi virkeänä. Marraskuu tulikin sitten vastaan pelottavan hiljaisena työrintamaa ajatellen. Olen keskittynyt tekemään niitä töitä, mitkä olivat tiedossa ja samalla tehnyt myyntiä. Jo syyskuussa hain jouluun liittyvä myyjän paikkaa, josta oli haastattelu viime viikolla ja alkuviikosta sain tietää, että paikka on minun. Todella kivaa!

Koska pesti liittyy jouluun, se on ymmärrettävästi lyhytaikainen. Uskon silti, että jos jokaisen kohdalleen osuvan työtehtävän tekee hyvin, se saattaa poikia jatkossa jotain. Tuttavuudet, kontaktit ja verkostoituminen ovat ehdottoman tärkeä asia yksinyrittäjälle!

Työ on tärkeä myös sen takia, että energiakriisi ja säästöt osuvat myös freelancereihin. Ihmiset säästävät kaikesta, mikä ei ole pakollista ja lehtitilaukset ovat yksi sellainen asia. Yritykset säästävät markkinoinnista. Tuntuu toivottomalta, että koronasta on sitkuteltu eteenpäin ja taas käy näin. Toisaalta, kun katsoo miten käy tutuille hieronta- yms. yrittäjille, oma tilanne on vielä hyvä. Tuntuu todella pahalta monen puolesta, tilanne on monella tapaa vaikea tällä hetkellä.

Marraskuu – paras liikuntakuukausi

Ajattelin, että jos on hiljaisempaa pari viikkoa, käytetään se sitten järkevästi. Sain aikaiseksi käydä verikokeessa ja hyvä etten tuolilta pudonnut – vaikka mahani ei kestä rautaa, olivat sekä hemoglobiini että ferritiinit nousseet kesästä! Ihan mahtava juttu!

Marraskuu on myös yksi parhaita liikuntakuukausia mielestäni. Vesisade ja liukkaus innostavat menemään enemmän jumppiin ja lauhat marraskuiset päivät saivat minut juoksemaan pitkästä aikaa yli 40 kilometriä viikossa. Pimeät yöt saavat minut nukkumaan paremmin kuin kesällä ja herääminen on helpompaa. Hämyiset aamut joulukuusen valojen äärellä ovat ihania!

Tiedän, että moni inhoaa tätä kuuta, minusta tämä on yksi parhaita. Kesällä on jotenkin hirveä hätä nauttia niistä vähistä hyvistä keleistä, ehtiä tekemään se ja tämä ja tuo kesään liittyvä asia. Marraskuussa voi nautiskella hämystä, lukea kirjoja ja nauttia vielä lumettomista juoksukeleistä. Eilen olivat jo sillat aika jäässä juostessa, sieltä se talvikin tulee.

Vielä muuten tuosta takista, jonka Kööpenhaminasta kotiutin. Se on äärettömän pehmeä. Jos haen se päällä kuopuksen eskarista, ovat kaverit tulleet silittelemään minua. Kävellessäni esikoisen kanssa partiosta kotiin, hän hieroi naamaansa hihaani. Ihmettelin, mitä teet, hän vastasi, että takki on niin valtavan pehmeä. Ja lämmin lisäksi, mahtava löytö!


mekko NOSHWOMEN/ kengät VAMSKO/ neuletakki VILA/ takki PALM & THILLER/ korvikset MR PHOTO (tulossa myyntiin ensi viikolla)

Miltä marraskuu sinusta tuntuu? Ihanaa vai ihan hirveää? Vai jotain siitä väliltä? Hyvää loppuviikkoa kaikille!

P.S. Päivän ilahduttavin kommentti tuli esikoiseltani tänä aamuna. Maa oli hennosti valkoinen ja pakkasta pari astetta, kun hän lähti kouluun. ”Näyttääpä tosi kivalta, varmaan teemme tänäänkin kavereiden kanssa koulussa lumienkeleitä”. Ihana asenne, olin samaa mieltä.