Ihana uutuusbrunssi Kulttuuriravintola Kivessä

*Brunssi saatu

Brunssit kasvattavat suosiotaan aina vain ja minulta on usein kysytty vinkkejä brunssipaikkoihin Tampereella. Eilen pääsimme koemaistamaan ensi viikolla alkavaa Kulttuuriravintola Kiven brunssia, joka oli kyllä mieletön makumaailmaltaan sekä tunnelmaltaan. Tampereen Teatterin yhteydessä sijaitseva Kivi mielletään usein teatteriväen paikaksi ja sinne arastellaan tulla syömään ”muuten vain”, mutta turhaan. Sisällä odottaa lämmin tunnelma, kattokruunut ja erittäin ystävällinen palvelu. Maisema Hämeenkadulle on myös kaunis, eli jos voit, varaa pöytä ikkunan vierestä!

Brunssi lauantaisin

Kulttuuriravintola Kivi aloittaa brunssikattaukset ensi viikon lauantaina ja brunssia tarjoillaan lauantaisin kello 11-15. Hinta on 24,90 euroa ja lapsilta euro/ikävuosi aina 10 ikävuoteen asti. Tiskiltä voi tilata esimerkiksi Mimosan brunssin kylkeen ja hei – aivan näillä hetkillä julkistetaan Kiven glögimenu. Se sisältää kuusi erilaista glögiä, jotka tehdään itse. Jos esimerkiksi pyörii Joulutorilla loppuvuodesta, sanoisin, että kannattaa käydä tsekkaamassa Kiven glögimenu.

Me saimme antaa ehdotuksia sen suhteen, kuinka brunssi, sen maut ja tunnelma toimivat. Aluksi soinut rock-musiikki iski minuun ja lauleskelin ääneen Red Hot Chili Peppersiä, mutta muu pöytäseurue liputti muun muassa pianomusiikin puolesta. Sitä siis jatkossa tarjolla, ehkä jopa livemusiikkina!

Kulttuuriravintola Kiven brunssimenu

Mitä sitten voi odottaa saavansa? Vaikka mitä hyvää. Ei nakkeja, pekonia ja munakokkelia, vaan kaikkea ihanan raikasta ja värikästä. Erilaisia salaatteja oli useita ja tapaspöytä oli hurjan kaunis. Siiderillä maustettu punakaali ja puolukat olivat talvisen rouskuva herkku, puhumattakaan punajuurista aurajuustomoussella. Lämpöisissä ruoista löyty makkaraa, uunikasviksia, taivaallista salviakanaa ja falafelejä. Viimeistä näistä hieman kritisoimme ainoana kasvissyöjän vaihtoehtona niin monella brunssilla, katsotaan muuttuuko se. Tsatziki ja levitteet olivat myös loistavia.

Jälkiruoan ystäville on muuten sitten vaikka mitä tarjolla! Vegaaninen suklaamousse, erilaiset makeat piirakat ja upea juustolautanen veivät kielen mennessään. Ihastuin siihen, että juustolautasella oli myös paistettua halloumia, yleensä mennään vain ns. kylmillä juustoilla. Jälkiruokapöydän puolella oli myös vihershotti, jonka inkivääri lämmitti ihasti. Minulta saa myös aina pisteet kotiin, kun tarjolla on vain irtoteetä. Kiitos siitä!

Uskaltaisin kyllä lämpimästi suositella tätä brunssia. Niin lasten kanssa, mutta erityisesti aikuisten rauhallisena nautiskelupaikkana. Mikä tapa aloittaa viikonloppu, palaan varmasti perheeni kanssa!