Tampere-talon Lasten Lauantai ylitti odotukset

Kaupallinen yhteistyö Tampere-talo

Ihana syyskuinen lauantai alkoi meillä kivalla ohjelmalla, kun suuntasimme kohti Tampere-taloa. Sinne sisään astuessaan jotenkin fiilis muuttuu aina. Puitteet ovat niin upeat ja silti talo lähellä kotia ja niin tuttu. Lapset ovat muistelleet monesti hiihtoloman animaatiopajaa Muumimuseossa, se oli heistä hurjan kivaa. Tällä kertaa ohjelmassa oli Lasten Lauantai, joka järjestettiin nyt ensi kertaa. Mitä se pitää sisällään? Minäpä kerron!

Lasten Lauantai – nukketeatteria, työpajaa ja herkkuja

Lasten Lauantai on kerran kuussa järjestettävä tapahtuma, johon kuuluu useampi komponentti. Kaikkiin tarvitsee oman lipun, eli voi osallistua johonkin ohjelmista tai vaihtoehtoisesti kaikkiin, mikä omalle seurueelleen on parasta. Päivän aikana on kahteen kertaa nukketeatteriesitys samasta aiheesta. Viime lauantaina ohjelmassa oli Viiru ja Pesonen, lokakuussa puolestaan Kummituskekkerit ja marraskuussa Mimmi-lehmä ja varis. Olemme joskus nähneet laivalla tuon näytelmän Mimmi-lehmästä ja se oli aivan mainio! Mimmi-lehmässä sekä Viirussa ja Pesosessakin näytellyt Krista Putkonen-Örn on valittu muutamia vuosia sitten vuoden äänikirjan lukijaksi ja hänen ammattitaitonsa ja artikulaationsa on huikeaa. Suosittelen. Ja uskon Kummituskekkereidenkin kiinnostavan lapsia!

Kävimme siis katsomassa Viiru ja Pesonen-nukketeatterin, joka kesti noin 45 minuuttia. Esityksiä suositellaan yli 3-vuotiaille, mutta ei isommillakaan tullut yhtään tylsää. Me vanhemmatkin kehuimme ammattitaitoista esitystä ja 6-vuotiaan mielestä se oli aivan paras. Seuraava nukketeatteri ja Lasten Lauantai järjestetään 22.10.22, eli tuolloin, kun kouluissa vietetään syyslomaa. Laita lomavinkki ylös kalenteriin!

Muumimuseo ja työpaja

Lasten Lauantain aikana Muumimuseo on normaalisti auki ja siellä järjestetään työpaja kello 10-17, joka kuuluu museon pääsylipun hintaan. Työpaja on teatteriaiheinen ja tällä kertaa vuorossa oli varjoteatteria. Työntekijöiden opastuksella sai askarrella oman varjoteatterihahmon ja esittää teatteria valaistujen kankaiden läpi. Siinä missä me väkersimme yksinkertaisia muumihahmoja kuopuksen kanssa, alkoivat mies ja esikoinen tietenkin vääntää jotain nivelellä toimivaa käärmettä. Uppouduimme täysin askarteluhommiin ja hahmot sai kotiin.

Hahmojen valmistuttua lapset innostuivat aika äänekkäästikin esittämään teatteria, jossa tuo hurja käärme söi Pikku Myyn ja muuta villiä. Hauskaa siis oli! Käytettävissä oli myös valmiiksi tehtyjä hahmoja omaa esitystä varten.

Vohvelibuffet Ravintola Tuhtossa

Teatterin jälkeen koitti erittäin odotettu osio! Ravintola Tuhtossa Tampere-talon paraatipaikalla järjestetään nimittäin vohvelibuffet jokaisena Lasten Lauantaina! Eikö kuulosta ihanalta? Ja sitä se olikin. Vohveleita paistuu jatkuvasti ja niihin on valittavissa suolaisia sekä makeita täytteitä. Suolaissa oli muun muassa avokadoa, pulled porkia, sieniä ja kaalisalaattia, makeissa marjoja, kermavaahtoa, kinuskikastiketta ja vegaanisia jäätelöitä. Erityisesti jäätelöt ihastuttivat, mangojäätelö oli todella raikas. Ja vohvelitkin ovat saatavilla sekä vegaanisena että gluteenittomana.

Suosio varmasti yllätti ja väkeä riitti, mutta ei meillä ollut kiire minnekään. Lapset rakastivat konseptia ja nautimme kaikessa rauhassa vohveleita erilaisilla täytteillä. Meillä oli hirveä nälkä, kun menimme buffettiin ja täytteitä tuli vohveliin niin, ettei itse vohvelia erota kuvasta. Täytyy sanoa, että hetken sai sulatella ennen juoksulenkkiä. Kaikki oli hurjan hyvää ja aterian kruunasi muumimukista nautittu tee. Sen sai juoda kaikessa rauhassa, kun vieressä oleva laiva piirustusvälineineen tarjosi puuhaa lapsille.

Buffaan voi tulla myös erikseen, eli saapua vain syömään Tampere-taloon. Minusta kivaa, että päivä on näin palasteltu osiin! Vohvelikestit ovat katettu Lasten Lauantaina kello 12-15.

Syysloman aikana Tampere-talossa on muutakin ohjelmaa lapsille kuin Lasten Lauantai, kurkkaa lisää täältä! Ihana tapa viettää lomapäivä kulttuurin parissa.

Meillä oli aivan mahtava lauantain aloitus ja teatterihahmot matkasivat kanssamme kohti kotia. Miltä kuulosti tällainen konsepti, menetkö testaamaan? Ihanasti lapset huomioitu!