Viking Line vs. Silja Line lasten kanssa

Kuten aiemmassa postauksessani kerroin, menimme Ahvenanmaalle Viking Linen tämän vuoden uutuuslaivalla, Viking Glorylla. Halusimme nähdä tuon uutuuden ja mitä sieltä löytyisikään. Pääsimme Turusta lähes ensimmäisinä autolla kyytiin ja katselimme lähes tyhjää laivaa aluksi, aika kiva! Katselin laivaa ehkä eniten lasten näkökulmasta, sillä laivamatkathan ovat lapsille iso juttu. Tässä postauksessa siis mietteitä kahden laivayhtiön eroista.

Viking Glory – miksi leikkipaikat olivat niin pienet?

Viking Gloryn puitteethan ovat upeat. Kaikki on hyvin avaraa ja väljää ja suurta. On monenlaisia ruokavaihtoehtoja (tosin onko ihan sellaista todella fine diningia kuin Siljalla?), on aivan upeat aurinkokannet sohvineen. Katettu suuri terassikin oli todella kivan näköinen, siinä on varmasti lämmintä viileälläkin kelillä, kun lasiseinät suojasivat terassia. Sohvat kutsuivat viettämään aurinkoista päivää kannella. Vista Room tarjosi avarat tilat yökerholle ja se lasilattia, jonka varmasti moni on nähnyt somessa oli kyllä hieno!

Buffet oli myös avara ja ruoat kivasti jaoteltu eri osioihin. Me kävimme vain aamiaisella ja siellä kyllä riitti kaikkea mahdollista, mitä kuvitella saattoi kaloista smoothieen ja lasten toivomiin nakkeihin.

Mutta sitten ne kaksi vähän enemmän ihmetyttänyttä asiaa. Leikkipaikat oli tehty todella pieniksi ja ahtaiksi ja pienten puolella oli järisyttävän huono ilma. Isompien puolella (ikärajaksi oli merkitty 10-17, mutta 6-vuotias ei kyllä halunnut pienten puolelle) oli puolestaan jalkapallopeli, Pleikkari ja kiipeilyseinä. Tilat olivat ahtaita ja pimeitä ja tehty ns. keskelle baaria. En oikein ymmärtänyt tätä ratkaisua ollenkaan, kun kyseessä on kuitenkin uusi laiva. Ville Viikinki kävi kyllä tervehtimässä lapsia. Tuntui, kuin lapsimatkustajat olisi unohdettu. Lisäksi myös tax free yllätti koollaan, odotin jotain todella paljon suurempaa!

Spa-puolelle kävimme kurkkaamassa ja sieltä löytyy muuten kuntosalikin. Äkkiseltään tuli fiilis, että Glory on tehty aikuisten hemmottelu/bilepaikaksi, jossa ei niinkään lapsia oteta huomioon. Ohjelmana päiväaikaan oli bingo ja niin kovalla soittanut bändi, että vanhempani juoksivat ulos paikasta. Muuten, kun yritin tilata lasten drinkkiä tuolla Vista baarissa, sain jonottaa vartin muutaman ihmisen kanssa ja sitten niitä ei osattu tehdä.

Silja Line Baltic Princess – lapsia rakastettiin laivalla

Palasimme iltapäivällä Silja Linen vuonna 2008 rakennetulla Baltic Princess-laivalla. Suuntasimme ensimmäisenä buffetiin, joka oli oikeasti aivan mieletön. Pelkästään vege-osasto oli sellainen, että siitä olisi syönyt mahansa täyteen. Oli kaloja, lihoja, kasvissyöjille todella paljon kaikkea. Pieniä erikoisuuksia ja ystävällinen henkilökunta. Tykkäsimme.

Siitä eteenpäin laivan ohjelmahan oli yhtä tykitystä. Oli tietovisa (jee tultiin kolmansiksi, aiheena leffa- ja televisiomusa) ja sen perään bingo. Seuraavaksi alkoi vatsastapuhuja Sari Aallon show. Hauska show ja hyvin sympaattinen esiintyjä. Toiseen ohjelmanumeroonsa hän tarvitsi reippaat vanhemmat ja lapsemme innoissaan ilmoittivat meidät. Minua nauratti touhu tauotta, mutta mieheni taisi traumatisoitua tuosta numerosta. Meidän lempibiisimme oli Pylly vasten pyllyä pum pum show mukaan ja mies heitteli Sarin vatsasta kaksimielisiä juttuja. Hih!

Sen jälkeen yksi lapsi kiljaisi aina meidät nähdessään ”hei nuo olivat lavalla”. Tuolla yökerhossa, jossa ohjelmanumerot oli oli kuusi ihmistä tiskin takana valmiina palvelemaan ja lasten drinkit tehtiin kysellen heidän lempivärejään. Miten valtava ero!

Suuntasimme Siljalandiin, eli lasten leikkihuoneeseen. Sekään ei ole suuren suuri, mutta jotenkin kivemmin toteutettu kuin Viikkarilla. Leikkihuoneen edessä on suunnistus, joka ei sinällään ihmeellinen, lappuja seinässä, mutta lapset innostuivat siitä kovin. Teimme suunnistuksen ja lapulla osallistui arvontaan, joka toteutettiin loppudiscossa yläkannella Harri Hylkeen kanssa. Muutama voittaja, mutta kaikki lapset saivat hakea pussukasta karkin. Todella kivasti aivan koko ajan huomioitu lapset. Kuopus veti hiki päässä discossa Fröbelin palikoita.

En tiedä vaikuttaako ajankohta ohjelmistoon (iltapäivä vs. aamupäivä), mutta Silja Line veti kyllä todella paljon kovemmat pisteet nyt lasten näkökulmasta! Ja siis hurjan kivaa oli molempiin suuntiin, ei siinä mitään, mutta erot olivat mielestäni suuret!

Mitä olette mieltä, onko laivoilla eroja lasten huomioimisessa?