Hämeenlinna yllätti: Hippalot sekä Vanai Bistro&Bastu

Lähdimme eilen viemään esikoista yökylään Hämeenlinnaan ja ajattelin, että olemme kuopuksen kanssa muutaman tunnin paikalla myös, kun kerta sinne ajelimme. Ehdotin lennosta, että menisimmekö Taidemuseoon ja lapsi innostui heti. Aloin tutkia mitä siellä on ja maksaako sisään ja huomasin, että eilen alkoivatkin sunnuntaihin asti kestävät Hippalot, eli lasten taidefestivaalit. Uskomattoman paljon kaikkea kivaa puuhaa lapsille ja todella paljon ilmaista sellaista! Hämeenlinna ei kuitenkaan ole niin ruuhkainen kuin esimerkiksi Tampere, joten mukaan mahtui hyvin. Isollaan nämä festarit järjestetään, sillä eilen pääsi Tampereelta festivaalibussillakin edestakaisin paikan päälle.

Hippalot ja ilmainen hamahelmi-työpaja

Meillä ei ollut kovin kauaa aikaa olla paikan päällä ja olimme vasta iltapäivästä liikenteessä (monet esitykset menevät päivisin), mutta hauskaa ehti olla. Menimme katutaidekadulle Verkatehtaan alueelle koristelemaan pyöriä erilaisin tavoin. Siellä oli myös monenlaisia pelejä ja naamiaisasuja tarjolla.

Siirryimme Taidemuseon puolelle, sillä yli 5-vuotiaille tarkoitettu hamahelmi-työpaja kiinnosti kovasti. Nyt tunnustan – en ole koskaan tehnyt hamahelmitöitä! En jaksa sitä piperrystä yhtään. Mutta yllättäen innostuin todella paljon! Työpaja on auki klo 16 asti Hippaloiden ajan ja saavuimme vähän ennen puolta paikalle. Tietenkin lapsi halusi tehdä isoimman tarjolla olevan työn ja aloimmekin tehdä pandan päätä. Minä kaivelin valkoisia ja mustia helmiä ja laskin ”13 valkoista, 5 mustaa” ja lapsi asetteli. Niinhän siinä kävi, ettemme ehtineet saada sitä tasaan mennessä valmiiksi, mutta meidän annettiin jäädä tekemään työ valmiiksi. Olimme kuulemma kolmansia päivän aikana, jotka jaksoivat tehdä pandan. 50 minuuttia siihen hurahti ja lapsi oli todella iloinen! Ostimme Hämeenlinna-kahvia miehelle tuliaiseksi (Hippaloiden ajan -20%) ja siirryimme tutkimaan ruokapaikkaa.

Vanai Bistro&Bastu

Todella kauniille paikalle Vanajaveden tuntumaan, vain kivenheiton päähän rautatieasemasta on avannut Vanai Bistro&Bastu. Tutkin aluksi, pääsisimmekö saunomaan, mutta sauna ei ole vielä auki. Sen sijaan ruokapuoli toimii ja muun muassa lounasta on päivittäin. Paikka on kivasti sisustettu ja tarjoilijat olivat aivan hurjan ystävällisiä.

Tilasimme alkuun juustolautasen puoliksi, joka oli hyvä, sopivan kokoinen ja kauniisti laitettu. Pääruoaksi tilasimme hampurilaisen sekä vegaanisen bowlin. Todella raikkaita makuja ja lapsi kehui todella paljon hampurilaistaan. Lapsille ei ole erikseen listaa, mistä tykkäsin todella paljon. Lapsille tehdyt hampurilaiset kun ovat yleensä mallia pihvi, ketsuppi ja joskus juusto. Tämä oli hyvin maustettu ja monenlaisia lisukkeita sisältävä hampurilainen, jonka sai puolikkaana lapselle. Erityiskehut saivat marinoidut sipulit!

Jälkkäriksi lapsi tilasi vielä mustikkasorbertin, joka oli todella raikas ja ns. aidon makuinen. Syötävät kukat ihastuttivat myös kultalusikasta puhumattakaan!

Meille jäi todella hyvä ja lämmin fiilis paikasta, uskallan kyllä suositella. Henkilökunta oli ihastuttavaa ja palvelu nopeaa. Ehkä joskus vielä saunaankin!

Hämeenlinna todellakin yllätti. Yökylään saattaminen muuttuikin älyttömän kivaksi retkeksi kaksin. Hippaloille kannattaa ehdottomasti mennä, aivan täydellistä ohjelmaa ainakin tällaiselle eskari-ikäiselle! Kyllä Suomesta löytyy kivoja juttuja ja parhaita tällaiset reissut, joita ei ole suunnitellut pitkään tai ei ole odotuksia.