Turistina Tampereella: upea illallisristeily Hopealinjoilla

Kaupallinen yhteistyö Hopealinjat kanssa

Usein ei tarvitse lähteä kauas, jotta tuntee olevansa jo aivan lomalla. Turistina kotikaupungissa on ihanaa olla ja kokea uutta! Olemme seilanneet useamman kerran Hopealinjojen kyydissä Viikinsaareen, mutta varsinaisia risteilyjä ei ole juuri tullut tehtyä. Viime kesänä testasimme Tarjanteen kyydin ja lapset ovat puhuneet kokemuksesta vielä vuotta myöhemminkin. Olen huomannut myös toimittajan töissäni, että tamperelaiselta kysyttäessä kotikaupungin upeimpia puolia, todella moni nostaa esille vesistömme. Keskustan ympärillä olevat Näsi- ja Pyhäjärvi ovat upeita jylhiä vesistöjä, joista kannattaa nauttia.

Eilen pääsimmekin koko perhe testaamaan Hopealinjojen iltaristeilyä, josta tykkäsimme valtavasti. Tervetuloa fiilistelemään mukanamme tuota eilistä ihanaa kokemusta!

Hopealinjojen iltaristeily

Risteilyt lähtevät kello 19 Laukontorilta aina torstaisin sekä lauantaisin. Kesto on 2,5 tuntia ja laivana toimii m/s Silver Sky, jossa on 180 asiakaspaikkaa ja 150 ravintolapaikkaa. Laiva on erittäin siisti ja nykyaikainen isoine vessoineen ja kansipaikkoja löytyy niin edestä kuin takaa. Laiva on tehty vuonna 2014 Turkissa ja arvaatteko – laivan kapteeni toi sen vesiteitse Turkista Poriin, mistä se matkasi maateitse Tampereelle. Matkaan kului kuusi viikkoa. Wau! Aika mielenkiintoinen fakta!

Laiva suuntaa Pyhäjärvellä kohti Rajasalmen siltaa ja matkalle jää muun muassa Pyynikin ja Pispalan maisemat ja paluumatkalla näkee aimo annoksen Pirkkalan maisemia. Verrattuna siirtymään Viikinsaareen, menee Silver Sky lähempänä rantaa ja maisemat näkee paremmin. Meille moni paikka on tuttu, mutta sanoinkin laivalla, että ulkopaikkakuntalaisia ajatellen olisi kivaa välillä kuulla kuulutuksia tai mainintoja paikoista, mitä matkan varrella näkyy. Ehdottoman nautittavat maisemat, tasainen leppoisa kyyti ja kesäilta ovat kuitenkin upeita juttuja vaikkei selostusta olisi.

Myös kahden tunnin lounasristeilyjä on tarjolla samaisella laivalla, kannattaa kurkata nekin!

Mieletön ruokaelämys Hopealinjoilla

Nyt päästään parhaaseen asiaan, eli ruokaan. Iltaristeilyllä on mahdollisuus ottaa alkupalapöytä 27 eurolla, joka on todella runsas ja lisäksi pääruoka, joka kustantaa 12 euroa/annos. Toki pakko ei ole syödä ollenkaan, mutta sanoisin, ettei kannata missata tätä ruokaa. Ravintola on valkoisine liinoineen ihana ja ovelta saatettiin nimen perusteella pöytiin. Palvelu oli hurjan ystävällistä ja onnistunutta. Viinit ensiluokkaisen hyviä ja ajatuksella valittuja. Kaikki vaan toimi.

Alkupalapöydässä on tarjolla erilaisia salaatteja, lohta, raakamakkaraa, lämpimiä kasviksia ja leipää. Se on tarjolla oikeastaan koko risteilyn ajan ja kaikki oli todella herkullista. Kuopuksen suosikit olivat hillosipulit ja silli, jota täytyi ehdottomasti saada lisää. Minä kehuin vuolaasti lämpimiä herkkusieniä ja raikkaita salaatteja ja mies hieman tulista raakamakkaraa.

Laivan kokki Ari Karttunen kertoi, että lähiruokaa pyritään käyttämään mahdollisimman paljon. Kalat tulevat Kauppahallissakin toimivalta Nygreniltä, raakamakkara tehdään Viikinsaaressa, juurekset tulevat torilta. Raikkauden ruoassa kyllä huomaa. Laivalla on myös kolme erikoisolutta, jotka on tehty paikallisen Panimo Himon kanssa. Laivan lisäksi oluita voi ostaa Viikinsaaresta sekä Bistro Kattilasta. Aivan huippua, että tuetaan paikallista yrittäjyyttä ja lähituotantoa! Erityisesti kuusenkerkkää sisältävä Tarjanne-porter sai mieheltä kehuja.

Pääruokana meillä oli lohta, possua ja parsarisottoa. Näistä kaksi ensimmäistä olivat valtavan hyviä, uudet voissa paistetut perunat olivat ihania. Mies kehui possua kovasti. Parsarisotto jäi ehkä hieman valjuksi, olisin kaivannut siihen enemmän parsaa.

Paikallinen elämys

Kaiken kaikkiaan tykkäsimme todella paljon illasta. Lapsetkin kehuivat vuolaasti maailman kivoimpia tarjoilijoita, eli hekin kiinnittivät huomiota miten ystävällistä henkilökunta oli. Kun oikein keskittyy syömään ja maistelemaan pitkän kaavan kautta, menee 2,5 tuntia kuin siivillä. Olisimme viihtyneet pidempäänkin!

Risteily toimii niin viileällä kuin lämpöisellä kelillä katettujen sisätilojen ja aurinkoisten kansipaikkojen ansiosta. Hämmästelimme useampaan kertaan, miksemme ole koskaan käyneet kyseisellä risteilyllä!

Iltaristeily pyörii 1.9.2022 asti, eli vielä on hyvin aikaa kokea se. Hopealinjojen kyydissä pääsee myös Tarjanteelle Näsijärven puolelle tai heidän kyydillään voi siirtyä Viikinsaareen. Myös erilaisia teemaristeilyjä on, jotka ovat käyneet Nokialla asti. Kannattaa kurkata kattavat nettisivut!

Ovatko tällaiset Pyhäjärven risteilyt itsellesi tuttuja? Tervetuloa Tampereelle testaamaan!