Komisario Koskinen ja pahanpuhujat – erittäin viihdyttävä Komediateatterin kesänäytelmä

Kesän alkuun kuuluu jotenkin se, että pääsee kesäteatteriin. Se on kuin lähtölaukaus kesään. Tampereen Komediateatterin iloiset väriset lavasteet, pihan kuhina ja iloiset tervehdykset, ensi-illan jännitys. Tästä starttaa kesä! Eilen pääsimme nauttimaan Komediateatterin tämän kesän teatteriuutuudesta, nimittäin komisario Koskisen seikkailuja. Seppo Jokisen luoma hahmo on nähty jo televiossa ja valkokankaalla ja nyt hänen porukkansa on sovitettu teatterin lavalle. Parituntinen esitys on kyllä erittäin mukaansatempaava ja viihdyttävä!

Komisario Koskinen ja pahanpuhujat

Koskisen luonut Seppo Jokinen ja ohjaaja Panu Raipia ovat yhdessä luoneet teatteriin aivan uuden tarinan, jota ei kirjasarjasta löydy. Siksi teatterista ei voi hirveän laveasti kertoa, yritetään pitää tarinan juoni salassa aina elokuun katsojille saakka! Hahmot noudattelevat kirjasarjan hahmoja, mutta ovat selkeästi hersyvämpiä ja iloisempia, kuin esimerkiksi synkkähenkisessä televisioversioinnissa on nähty.

Tommi Raitolehto istuu Koskisen rooliin erittäin osuvasti. Jyrki Mänttäri painelee täydellisen osuvasti menemään monessa eri roolissaan. Eniten tyrskähdyksiä taitaa aiheuttaa Aku Sajankorven esittä patologi Hokka sekä Tapparan mies. Esityksessä ei montaa sekuntia kestä ilman, että yleisö hörähtää letkautuksille. Elina Rintala ja Kaisa Hela vetävät vahvoja naisrooleja ja pitkä kokemus lavoilla näkyy.

Näytelmä alkaa siitä, kun Tammelan torin mustamakkarakioskista löytyy ruumis. Tätä Koskinen tiimeineen lähtee selvittämään ja matkalle osuu monenlaisia käänteitä. Manse vilisee esityksessä paikkojen, kiakon (totta kai se kirjoitetaan noin, Tampereella kun ollaan!) ja murteen myötä. Suorapuheinen Koskinen meinaa pariin otteeseen heittää homman leikiksi ja poliisipäällikkö komentaa häntä ruotuun.

Koskisesta on saatu hyväntuulinen kesään sopiva näytelmä aikaiseksi, jota et varmasti katso nauramatta. Yllätyksiäkin se tarjoaa useammassa käänteessä. Suosittelen lämmöllä testaamaan! Kyllä Tampereella tehdään laadukasta teatteria!

*liput saatu, esitysajat ja liput löytyvät täältä.