Courtyard Tampere City testissä

*majoitus saatu Courtyard Tampere City

Hypätään Lontoosta kotiin Tampereelle, missä meillä oli lasten kanssa todella kiva pääsiäisen aloitus. Tampereella ei ollut koulua enää kiirastorstaina (no, ei kyllä kahtena edellisenäkään päivänä lakon vuoksi) ja lupasin, että käytetään synttärilahjaksi saatuja lahjakortteja torstaina. Vietimmekin todella pitkästä aikaa ihanan kaupunkipäivän, sitä oikein hämmästyy, kuinka reippaita ja isoja lapset jo ovat. Kävimme Muumimuseossa tekemässä animaation (animaatiopaja on vielä tämän viikon siellä, huippuhauska!), kävimme Tampereen Pienessä Lelukaupassa ja Tullintorilla sushibuffassa. Tigerissa, jonne esikoinen oli saanut lahjakortin. Ajattelin, etteivät lapset jaksa enää millään leffaa, josta oli puhuttu, mutta vielä mitä! Iltapäivällä kävimme vielä katsomassa Kanakanin ja tuomion hamsterin, joka oli muuten aika hyvä! Voin suositella!

Mutta entä se yö ennen tätä Manse-päivää?

Courtyard Tampere City – ensimmäinen Marriot Mansessa

Minulla oli kutsu avajaisiin, kun Tampere-talon kylkeen avattiin Tampereen ensimmäinen Marriot-hotelli tammikuussa 2020, mutta en jostain syystä päässyt sinne osallistumaan. En siis ollut käynyt ollenkaan sisällä tuossa hotellissa ennen viime viikkoa. Ja avajaisethan sattuivat todella haastavaan kohtaan pandemian vuoksi, hotelli on ollut kiinni ja oli vähän kuin vasta heräilemässä nyt ja henkilökuntaa koulutettiin. Hauska sattuma, että olimme juuri pari päivää aiemmin Lontoossa afternoon tealla Marriotin hotellissa.

Courtyardin aula on todella mukava, siellä ovat niin Muumit kuin kivat oleskelutilat vastassa. Aulassa on mikro ja myynnissä on muun muassa virvoitusjuomia, pakastevalmisruokia ja muuta pientä purtavaa. Ravintola ei näytä kovin suurelta, mutta hyvin sinne ainakin kiirastorstaina mahtui. Kaikki on tietenkin edelleen uutta ja kiiltävää ja minusta tyylikkäästi suunniteltua. Varsinkin ravintolan henkilökunta oli minusta aivan ylitsepursuavan ystävällistä, ihan häkellytti! Mahtavaa, upea asiakaspalvelu jää aina niin mieleen!

Meillä oli kolmelle hengelle varattu kulmahuoneisto, joka on hieman normaalia suurempi. Ikkunoista näkyi lähinnä katua ja yliopiston kulma, eli näkymät tässä kohtaa kaupunkia eivät ole kummoiset. Sängyt olivat aivan ihanat. Toki uudet, mutta jotenkin niin ylellisen pehmeät ja tyynyjä riitti ja… Äärimmäisen hyvät! Hiljaisuus oli myös toinen ihana asia, päätyhuoneessa ja vähän kaupungin laidalla ei kuulunut kyllä pihaustakaan yöllä. Päälle pimennysverhot ja avot – täydellistä!

Menimme hotellille suht myöhään ja illalla lähinnä söimme eväitä sekä katselimme läppäriltä Disney+-kanavaa. Suihku oli myös todella miellyttävä, tosin itse liputan enemmän niiden suurten seinässä olevien pesuaineiden puolesta kuin minipullojen. Niistä käyttää niin vähän yhdellä kerralla, eikä oikein osaa kotiinkaan ottaa. Menevätkö ne avatut pullot aina roskiin?

Ihana aamiainen ja saunan kaipuu

Hotellin ravintolan vierestä löytyy myös pieni kuntosali, jonne kävimme kurkkaamassa. Ravintolassa on nyt alettu tarjoilemaan kuulemma lounasta ja se ei ole buffet vaan pöytiin tarjoiltu lounas. Täytyisi käydä testaamassa! Menu vaikutti muutenkin herkulliselta, emme tällä kertaa syöneet siitä.

Aamiaisella ei ollut mitään häkellyttävän erikoista, mutta kaikkea mahdollista siellä oli mitä ihminen kaipaa. Leipiä, munia, mustamakkaraa, luomupuuroa (todella hyvää!), hedelmäsalaattia, hilloja, juustoja ja mehuja. Jälkkäripöytä ilahdutti erityisesti. Siellä oli nimittäin tuulihattuja ja kuopus julisti niin kovaan ääneen niiden olevan hänen lempihattujaan, että sai perässään olevan miehen nauramaan ääneen. Huomenta vain! Minä ihastuin siihen, että jälkkäripöydässä oli lakuja ja salmiakkia. En muista nähneeni. Ehdottoman hyvä aamiainen ja taas – se rauha oli niin läsnä. Ei sellaista hälinää, vaan ihana palvelu ja kiva istua.

Illalla olisimme mielellämme menneet saunaankin (tai miksei aamullakin), mutta Courtyard on ainoa hotelli Tampereella, jossa ei saunaa ole edes sviiteissä. Tämä on minusta yllättävä valinta ja vaikka muuten voin hotellia lämmöllä suositella, voisi vaikuttaa valintaan tämä saunattomuus. Onko asia itsellesi tärkeä hotellia valitessa?

Tullintorille on hotellista erittäin lyhyt matka ja sieltähän löytyy niin kauppa kuin ruokapaikat. Lähistöllä on paljon ravintoloita ja käytävää pitkin pääsee suoraan Tampere-taloon, eikä tarvitse mennä ulkokautta. Todella hyvä vaihtoehto majoitukseen Tampereella, varsinkin, jos menee johonkin tapahtumaan Tampere-talossa. Tai vain syömään Tuhtoon tai Muumimuseoon.

Ihana aloitus pääsiäislomalle, voin kyllä suositella tällaisia ”kolua kotikaupunkiasi”-päiviä. Tytöistä oli ihanan eksoottista kulkea läpi keskustan ratikalla, kun kotoa lähtiessä täytyy kulkea aina bussilla. Pieniä isoja juttuja!

Kuka on testannut Courtyardia Tampereella?