Irti Maasta synttärit – kiipeilyä ja kiljahduksia

Jatketaan vielä syntymäpäiväaiheesta, sillä se on usein kovin kysyttykin aihe lapsiperheiden keskuudessa. Missä synttäreitä voi ja kannattaa järjestää, paljonko se maksaa ja niin edelleen. Me yritimme ensi kertaa järjestää HopLop-synttärit maaliskuussa 2020 ja vielä uudelleen vuonna 2021, mutta tiedätte mikä tilanne oli. En tykännyt siitä, että aina piti maksaa 50 euron varausmaksu, jota ei saanut takaisin muuta kuin lahjakorttina. Tänä vuonna vuorossa olivat jo 9-vuotissynttärit ja moni muukin paikka alkanut kiinnostaa synttärikohteena. Päädyimme Irti maasta-synttäreihin, sitä puolsi sekin, että juhlat sai perua vielä viikkoa ennen ja maksaa vasta paikan päällä. Olemme käyneet kerran paikassa aiemmin perheen kesken ja voi veljet, miten lapset olivat siitä kehittyneet! Toisaalta, on kaksi vuotta pitkä aikakin!

Syntymäpäiväjuhlat Irti Maasta-kiipeilypaikassa

Juhla-aika on kahden tunnin mittainen, jossa on aluksi opastus valjaisiin ja kiipeilyyn, sitten noin tunnin kiipeilyaika ja lopuksi juhlatilassa on noin 45 minuuttia aikaa syödä herkkuja. Olin jotenkin onnistunut itse ymmärtämään aikataulun niin, että paikan päällä tulee olla varttia aiemmin. Tämän takia vieraat saapuivat varttia ennen opastuksen alkua, mutta päätimme sitten käyttää tuon välin lahjojen avaamiseen. Päästiinpähän siitä jännityksestä!

Seuraavaksi oli vuorossa valjaiden pukeminen ja opastus. Meidän synttäriporukassa oli 9 lasta mukaan lukien sankari siskoineen ja paikalla oli myös toinen synttäriporukka sekä muutamia muita päälle. Tila oli siis täynnä. Kun lapset alkoivat pukea valjaita, tuli ensimmäinen ”tarvitsemme lisäkäsiä”-hetki. Ei toisaalta ollut mikään hoppu, mutta kaikki 9 lasta kaipasivat apuja miten pujottaa valjaat ja me miehen kanssa kiristimme niitä minkä ehdimme.

Sitten oli aika mennä kiipeilemään. Henkilökunnan puolesta oli opastus seinien käyttöön, mutta pienet kädet eivät monesti saaneet kiinnityssysteemiä irti tai paikalleen. Seuraava ”lisäkäsiä tarvitaan”-hetki. Kun olimme perheen kanssa kiipeilemässä pari vuotta sitten, paikalla oli koko ajan henkilökunnankin puolesta joku. Nyt oli minä ja mies auttamassa ja sinkoilimme yhdeksän lapsen luo minkä ehdimme. Todellakin olisi pitänyt pyytää joku vanhemmista auttamaan etukäteen, jos olisin tiennyt, ettei henkilökunta auta. Onneksi kun päästiin pidemmälle, alkoi osalla lapsista sujua valjaiden kiinnitys seinään itsenäisesti, joten tuntui, että me riitämme, jos puolet tarvitsee apua.

Itse kiipeily on oikeasti aika jännää. Se, että osaa luottaa valjaisiin. Mutta korkeallehan ei tarvitse kiivetä, vaan voi kokeilla erilaisia seiniä ja niiden muotoja ja askelmia ja tulla matalalle alas. Yllättäen 6-vuotiaamme kekotti tolpan nokassa ja kohosi kohti Tullintorin kolmoskerrosta ensimmäisten joukossa. Minuahan kiipeily pelotti aika tavalla pari vuotta sitten!

Tunti oli kiipeilyaikana aivan tarpeeksi koulupäivän päälle, lapset olivat hiki päässä ja osa lopetti jo hieman aiemmin. Hauskaa heillä tuntui olevan ja kiljahduksia kuului ympäri kiipeilypaikkaa. Kohtuu hyvin pääsi kiipeämään huolimatta siitä, että paikka oli suht täynnä. Myös boulderointiseinä, johon ei kiinnitytä erikseen tuntui innostavan.

Tarjoilut ja hinnat Irti maasta-synttäreillä

Täytyy kyllä nyt jälkikäteen sanoa, etten ole ihan varma miten hinnoittelu meni. Hinta on alkaen 142 euroa ja ymmärtääkseni sisältää 6 kiipeilijää. Tähän päälle tulevat vieraat maksavat 17 euroa/pää. Näin ainakin meidän hinta selittyisi. Tarjoiluja saa ostaa paikan päältä, ihan vain esimerkiksi pelkän hodarin tai sitten isompia paketteja. Ne kuitenkin tulevat suhteellisen kalliiksi, joten päädyin tuomaan omat astiat ja tarjoilut. Yritin tutkia, onko käytettävissä jääkaappitilaa, kun kiipeily on ennen ruokalua, mutten löytänyt nettisivuilta vastausta. Nyt voin kertoa, että jääkaappi löytyy kyllä!

Tarjoiluilla mentiin simppelillä linjalla – donitseja, karkkeja, nakkeja ja kasvispullia, kasvistikkuja, dippejä, sipsiä ja limpparia. Kaikki helppo kuljettaa ja viedä ekstrat pois. Discopallo pyöri tyttöjen syödessä herkkuja ja lopulta innostuttiin tanssimaan ja kiljahtelemaan vielä kiipeilyjen jälkeenkin. Hauskaa tuntui olevan ja kaikki vaikuttivat tyytyväisiltä, myös sankari itse. Äiti jäi kaipaamaan hieman puhtaampaa juhlatilaa (hinkkasin itse pöytää puhtaaksi ennen tarjoilujen laittamista esille) sekä hieman parempaa ohjeistusta paikalle saavuttaessa.

Mutta palaamme vielä kiipeilemään, sillä sankarille kuului lahjaksi kiipeilylippu. Takaisin korkeuksiin siis jonain päivänä! Nämä olivat ensimmäiset ns. ulkoistetut juhlat ja olipa hassua tulla kotiin, purkaa tarjoilut ja siinä se. Ei muuta siivottavaa ennen tai jälkeen. Ihanan helppoa!

Kokemuksia erilaisista synttäripaikoista otetaan mielellään vastaan! Leon Leikkimaassa ja HopLopissa niitä tuntuu paljon olevan ja esimerkiksi tiedesynttäreille ja Tramppaparkkiin ovat lapset osallistuneet. Mitä kaikkea muuta olette testanneet?