Happy Olive – parasta oliiviöljyä!

Tervehdys bloginkin puolelle! Loma vei mennessään ja kiireet sen jälkeen. Jonossa on paljon asioita mistä haluaisin kirjoittaa ja aloitetaan ensimmäisenä onnellisista oliiveista eli Happy Olive-oliiviöljystä! Tutustuin lokakuussa kirjoituskurssilla Merja Tuominen-Gialitakiin, jolla on yli 40 vuoden historia Kreetan kanssa. Hänen tietonsa elämistä, kasveista, paikoista ja ruoasta olivat hämmentävät. Yritin syksyllä painaa päähäni kaikkea mitä Merja kertoi, mutta nyt kaduttaa, etten kirjoittanut enemmän ylös. Hän myös vei meidät ruokapaikkoihin, joita ei varmasti tavallinen turisti löytäisi. Osan niistäkin kirjoitin ylös, ne olivat upeita!

Happy Olive – varhaisen sadon oliiviöljyä

Myös Merjalle toi elantoa Kreetalla asuessa oliivipuut ja niistä valmistettu oliiviöljy, joten hän ymmärtää paljon oliiveista ja niiden prosesista öljyksi. Teimmekin syksyllä perinteisen kreetalaisen salaatinkin Merjan perässä. Päälle kunnolla oliiviöljyä. Miten yksinkertaista, miten hyvää!

Merja on perustanut yrityksen nimeltään Happy Olive, joka toimittaa oliiviöljyä suoraan pienviljelijöiltä ilman välikäsiä. Minusta hinta on hyvin edullinen ja tilasin itsekin pari pulloa ja ihastuin. Happy Oliven öljyt ovat varhaisen sadon oliiveista tehtyjä, eli oliivimarjat eivät ole vielä täysin kypsiä. Näin öljyyn tulee ihan erilainen maku, kuin mihin on monesti tottunut. Se on hieman ruohomainen ja jopa polttaa kurkussa. On kuulemma hyvän öljyn merkki, jos poltetta tuntuu! On muuten mielenkiintoista seurata Happy Oliven Facebook-sivuja, kannattaa kurkata. Merja jakaa siellä monenlaisia vinkkejä kreetalaiseen ruokaan ja oliiviöljyyn liittyen!

Miksi kannattaa tilata ilman välikäsiä?

Happy Oliven öljyt tulevat Pirkanmaalle suoraan kreetalaisilta pienviljelijöiltä. Heidän esittelynsä löytyy täältä. Monesti oliiviöljyt ostaa suurempi tuottaja, joka sitten sekoittaa tätä pienviljelijöiden öljyä huonolaatuisempiin. Näin saadaan juuri täytettyä neitsytoliiviöljyn standardit. Voitte arvata, millaisen korvauksen viljelijä saa, jos iso yritys ostaa kaiken pois vs. ihmiset ostavat suoraan pulloja viljelijältä. Monet kauppojen öljyt ovat myös seisseet vuosia tankeissa ennen keittiöön päätymistä. Eli ostamalla suoraan viljelijältä saa laadukkaan ja tuoreen öljyn ja tukee samalla paikallisia yrittäjiä.

Minusta on ihana ajatus, että istuin siellä oliivipuiden alla kirjoittamassa ja otin niistä valokuvia ja nyt ne oliivit ovat keittiössäni. Tai ainakin osa niistä. Teen paljon salaatteja lounaaksi ja eivätpä ne muuta kaipaa kastikkeeksi kuin laadukasta oliiviöljyä, jossa voi maistaa Kreetan. Tai kuinka ihanaa on ravintolassa istua odottelemassa ruokaa, kun pöydässä on hyvää öljyä ja suolaa lautasella, johon voi kastaa leipää? Miksei sitä tule tehtyä ikinä kotona? Aloitan ehkä tänään.

Suosittelen lämpimästi maistamaan ja testaamaan Happy Oliven oliiviöljyn! Olen ainakin itse ilahtunut siitä niin makunsa kuin hyvää tekevän tarkoituksensa vuoksi.