Waterworld Agia Napa – yksi Euroopan parhaista vesipuistoista

Aurinkoterapiaa syyskuun loppuun! Upeista syyskeleistä on meillä saatu nauttia, mutta palataan tähän väliin vielä Kyprokselle. Minulle on tullut paljon kysymyksiä mm. maskien käytöstä Kyproksella, ihmiset alkavat selkeästi varata enemmän reissuja. Täällä on postaukseni poikkeusaikoina matkustamisesta Kyproksella, jos haluatte sitä lukea. Toki säädökset vaihtuvat molemmissa päissä jatkuvasti ja niitä kannattaa seurata tarkasti! Lentokoneestakin on jääty, kun ei ole oikeanlaisia kaavakkeita täytettynä.

Tästä kohteesta Kyproksen Agia Napassa on pakko kirjoittaa erikseen, koska se oli niin huikean upea! Eli vuonna 2018 Euroopan parhaaksi vesipuistoksi valittu Waterworld, tulkaa mukaan aurinkoisiin hetkiin!

Vesipuistot matkoilla ovat parhautta

Kuten varmasti tiedätte, perheemme ykkösharrastus kolmella muulla on uinti, minä sitten räpiköin perässä, hih! Olimme katsoneet jo aiemmilla Kyproksen reissuilla upeana silhuetissa avautuvaa puistoa, mutta lapset ovat olleet reissuilla viimeksi 1+4- sekä 2+5-vuotiaita, joten on jäänyt välistä. Sinne kun menee, haluaa esimerkiksi, että lapsi on ehdottoman varma vessakäynneistään, ettei käy vahinko. Lisäksi kokemuksemme vesipuistoista esimerkiksi Balilta ja Rodokselta ovat olleet suhteellisen hurjia. Ajattelimme nytkin, että 5-vuotias ei varmaan moneen paikkaan pääse, kun mäet ovat niin hurjia. No tiedättekö miten siinä kävi? Äitinsähän se siellä eniten panikoi ja jäi alas kuvailemaan parinkin mäen kanssa.

Kun lämpötila huiteli elokuussa 38 asteessa, oli vedessä oleminen ihan sitä parasta aktiviteettia. Olen itse todella herkkä palelemaan ja muistan kerran kesäkuun ensimmäisellä viikolla olleeni vähän jäässä Rodoksen vesipuistossa. Ilma oli lämmin, mutta vesi ei ollut vielä ehtinyt lämmetä. Nyt ei ollut sitä ongelmaa, oli ihanaa! <3

Waterworld Cyprus

Kyproksen vesipuisto on valittu vuonna 2018 Euroopan parhaaksi enkä ihmettele tätä. Nyt tosin ihmettelen mistä luin tällaisen faktan kesällä, kun en sitä tähän hätään löydä, mutta väittäisin tällaisen tankkanneeni! Liput ovat suhteellisen tyyriit (tai mihin tätä vertaa), ennakkoon netistä ostettuna neljän hengen perheeltä kustansivat 114 euroa.

Puisto oli ensimmäinen paikka, jossa meiltä kysyttiin lomamme aikana Cyprus Flight Passit, aikuisilta, ei lapsilta. Ovella oli heti kuvaaja ja koska koko perheestä ei juuri reissusta kuvia tule, ostin perhekuvan jääkaapin oveen sieltä. Ihanan turistia!

Jo sisääntulossa hämmästyimme – miten valtavalta puisto näytti! Miten valtavan siisti, uskomattoman väljä (matkaajia oli selkeästi vähemmän) ja viimeisen päälle mietityt yksityiskohdat. Huikeaa! Ovella oli lukollisia kaappeja tavaroille ja sitten mentiin! Olisi muuten pitänyt olla koko poppoolla läpsyt matkassa, maa kuumeni niin, että oli välillä vaikeuksia päästä altaasta toiseen jalkapohjien kärytessä.

Toinen asia, mikä siisteyden lisäksi pisti silmään, oli hengenpelastajien määrä. Heitä oli joka liussa, ylhäällä ja alhaalla. Ei tullut ongelmia, että mäkeen olisi lähdetty liian pienin turvavälein tms. Kun patjalla laski pieni ihminen (eli tässä tapauksessa meidän kuopus), hänelle näytettiin reunapaikka ja alhaalla reunassa vahti hengenpelastaja silmä kovana, että lapsi laskeutuu ongelmitta altaaseen. Tulipa turvallinen olo! Kun tuo pieni ihminen kiipesi kolmatta kertaa puiston hurjimpaan käärmeliukuun (jäi minulta välistä, mies sanoi että menee niin lujaa umpiputkessa, ettei ehdi mitään tajuta), totesi työntekijä ”very brave little girl!”. Sinne meni ja äitinsä ei! Huomaatteko kuvista muuten – lähdimme yhtä aikaa ylhäältä ja pienin tulee alas kun äitinsä vielä ylhäällä tuossa valkoisessa liu’ussa missä tullaan mahallaan. Selkeästi kevyin lensi nopeiten!

Waterworld ja erilaiset aktiviteetit

Puistosta löytyi ihan kaikkea. Oli lazy river, missä mentiin renkailla virran mukana, lapsille erilaisia pomppupatjoja, suihkuja, pieniä mäkiä ja liaaneja. Oli aaltoallas ja siihen päälle kasa niitä mielestäni ihan hirveitä liukuja. Tulin alas tuplarenkaalla mäestä niin esikoisen kuin miehen kanssa ja tulin patjamäestä. Mutta todella monessa kohtaa meni luu kurkkuun, hirveitä mäkiä! Jäi aikanaan aika kammo Balin 75km/h menevästä jostain kamikaze-mäestä.

Hämmästyimme, miten hurjiin liukuihin oli moneen vain 105cm pituusraja, eli kuopus pystyi myös päästelemään Heraclesin alas, mikä oli ihan hirveä. Tai mistäs tiedän kun en mennyt. Atlantiskin näytti minusta kamalalta ja siihen oli pakko saada kolme patjalle kyytiin. Kuopuksen mitta ei riittänyt ja mies sekä esikoinen huusivat, että äiti sun pakko tulla! Minä vetosin siihen, etten voi jättää kuopusta ja sanoin, että hoidan homman. Kipitin kolmen nuoren luo ja kyselin, lähtisikö heistä joku kolmanneksi patjalle ja heti saksalainen nuori nainen oli valmiina auttamaan. Minä vilkuttelin kauempaa, että olkaa hyvä, äiti hoiti homman!

Aivan mielettömän päivän puistossa saa kyllä vietettyä, iltakuusi jolloin puisto sulkee lähestyi aivan liian äkkiä. Oli aivan mahtavaa koko perheen kivaa. Paikassa on myös todella siistit vessat sekä useita baareja ja ravintoloita, kaikenlaista ruokaakin piisasi.

Tälle paikalle ei voi kuin antaa lämpöisen suosituksen, jos vesihommat ovat yhtään sinun juttu. Niin ja on siellä paljon aurinkotuolejakin, jos joku perheestä haluaa vain chillailla ja lisämaksusta isompia looseja varattavissa! Minusta oli myös ihanaa, miten paikka oli tehty Kreikan mytologian mukaan!

Älä missaa! Onko jollekin tuttu puisto?