Upea uutuus Jyväskylässä, Bistro Kirkkopuisto!

Jyväskylän Kirkkopuisto. Tuo kaupungin kaunis sydän, jonka kirkossa olen päässyt sekä ripille että sanonut tahdon. Sen laidalla on ollut ikoninen grilli niin kauan kuin muistan. Vanhan grillin rakennus on edelleen jäljellä, mutta on nyt remontoitu ja saanut suuren lisäosan – ja näin on syntynyt Bistro Kirkkopuisto. Reilun viikon auki ollut paikka näytti vetävän ihmisiä puoleensa ja viikonloppuna esimerkiksi pöydät olivat illaksi täyteen varattu. Minä piipahdin tutkimassa paikkaa ennen kello kolmea, jolloin keittiö aukeaa. Tuolloin tilaa vielä löytyi ja tarjolla on kahvilatuotteita sekä juomia.

Bistro Kirkkopuisto – ruokaa, juomaa, sauna ja upeat maisemat

Ihan ensimmäisenä ihastuin siihen, miten paljon valoa kahvilaan tulviikaan. Lähes joka seinä on lasia ja valon määrä on ihastuttava. Katossa koristeena roikkuu kaunis kirsikkapuun oksa, jota moni asiakas näytti ahkerasti kuvaavan. Sisustus on yksinkertaisen tyylikästä ja siitä tulee mieleen muun muassa hotelli Verso. Bistro Kirkkopuiston takana onkin Yöpuu-yhtiö, jonka omistuksessa on Yöpuun lisäksi esimerkiksi hotelli Verso. Tältä perheyritykseltä voi odottaa laatua, mikä näkyy minusta heti, kun Bistroon astuu sisälle. On tyylikästä, palvelu on ystävällistä ja kaikki hoituu, vaikka paikka on uusi.

Alakerrasta löytyy myös sauna, joka on varattavissa ryhmille erikseen.

Ihania yksityiskohtia, kuten Piipulan teemukit

Bistrossa on saatavilla arkisin lounasta ja iltapäivästä eteenpäin palvelee menu, josta haluaisin ehdottomasti maistaa ainakin grillistä tulevan maa-artisokka-annoksen! Lisäksi on kahvilatuotteet, joita itse testasin. Olin todella iloinen, että teenä on irtoteetä. Se tarjoillaan suloisista Piipulan mukeista ja muki otetaan itse keskellä olevalta pöydältä, samoin kuin kuuma vesi. Irtoteestä saa kyllä parikin haudutuskertaa irti, joten vettä oli mahdollista hakea lisää ja santsata. Tarjolla oli myös iltapäivälehdet ja iltapäivän kääntyessä illaksi pöytiin sytyteltiin vielä kynttilät.

Istuskelin teemukini kanssa hymyssä suin ja katselin kaunista syyskuun valoa ja hääkirkkoamme. Todella ihana paikka aivan parhailla maisemilla! Kuvittelin jo mielessäni, miltä maisema näyttää esimerkiksi lumien myötä, kun keväthanget kimmeltävät ja laskiaispullat saapuvat ehkä vitriiniin. Ihanaa!

Täyteen oli tosiaan illaksi pöydät varattu ainakin viikonloppuna, eli kannattaa tehdä varaus jos mielii illalliselle. Seuraavalla kerralla testaan sitten menun, paikka vakuutti minut todella.

Oletko ehtinyt testata tätä?