Keskustorin kesäkeidas ja maailman ensimmäinen Wegan

Kaupallinen yhteistyö Wegan kanssa 

Moni on varmasti huomannut Tampereen Keskustorille nousseen kesäkeitaan, jossa on monta erilaista ravintolaa? Me olemme käyneet paikalla kolmesti sen ensimmäisenä aukioloviikkona. Niin mahtavaa, että Keskustori on vihdoin tällaisessa käytössä! Ruokaa löytyy ihan joka lähtöön, täältä voit kurkata kaikki ravintolat, ketkä ovat mukana torilla. Keidas on auki ma-to klo 9-22, pe-la klo 9-24, su 11-22. Minä olen aivan ihastunut tähän konseptiin, ainoa haaste on löytää istumapaikkaa heti, sillä väkeä on kyllä tuntunut riittävän jokaisella käyntikerrallamme. Mutta aina on löydetty pienen kurkkimisen jälkeen ja väliä toisiin pöytiin on minusta hyvin. Muut ravintolat torilla olivat jo entuudestaan tuttuja, mutta testasimme heti avajaishumussa uuden tuttavuuden, Weganin. Kannattaa testata sinunkin, kerron miksi!

Wegan – uudenlainen yhteisö

Weganin ensimmäinen fyysinen ravintola on nyt Keskustorilla, aiemmin et ole voinut saada näitä ruokia mistään. Wrappien resepti ponnistaa Lontoon sykkeestä ja smoothiet puolestaan ideoidaan Australian paahteessa. Wegan on yhteisö, johon voit liittyä ja tilata uutiskirjeen. Se tarjoaa erilaisia vegaanisia reseptejä verkkosivuillaan, joita ovat olleet kehittämässä huippukokit maailmalta. Wegan-yhteisöön liittyäkseen tai verkkosivuilta reseptejä kurkkiakseen ei tarvitse olla vegaani tai edes kasvissyöjä – sieltä saa ideoita ihan jokainen, jos vaikka sekasyöjänä haluaa pitää kerran viikossa vegepäivän. Ideana on, että syödään maailma paremmaksi, sillä kuten tiedämme, kasvisruoan valitseminen on hyvän maun lisäksi ilmastoteko.

Wrappeja, smoothieita ja hampparia – Wegan Keskustorilla

Keskustorin kesäkeitaalta löytyvä Weganin kontti tarjoaa smoothieita, wrappeja sekä hampparia, makeana löytyy myös lettua. Lista näyttää seuraavalta:

Wrapit
SYDNEY WRAP: Kidneypapu-majo-punakaali
NEW YORK WRAP: Kasviksia & hummus-korianterikastiketta
CANCÚN WRAP: Mustapapu-guacamole-coleslaw

Burgerit
WEGAN BURGER: tofu-majoneesi-coleslaw

Smoothiet
PINK DRAGON: Mansikka-avokado
GREEN ELF: Ananas-päärynä-pinaatti-inkivääri
PURPLE HERO: Mustikka-vadelma-banaani

Makean nälkään
SWEET TAMPERE WRAP HACK: mansikka-pähkinäsuklaa-kermavaahto

Aivan ykkössuosikiksi nousi meillä Green elf, ihanan makuinen, pehmeä ja inkiväärinen smoothie. Suorastaan tappelin siitä lasten kanssa, että sain osuuteni. Valtavan hyvä vaihtoehto helteisen päivän juomaksi ja iso koko oli muuten täyttävä! Lisäksi maistelimme wrappeja, jotka olivat raikkaita ja maukkaita. Plussaa myös, että niitä on valmiina, monessa paikassa torilla joutuu ruokaa hetken odottelemaan, mutta wrapit saa heti matkaansa ja ne on helppo syödä lennossa tai ottaa mukaankin halutessaan. Erittäin näppärä lounasvaihtoehto vaikka kiireisenä työpäivänä!

Lisäksi maistelussa oli hamppari, joka jätti hieman toivomisen varaa – varsinkin hampurilaissämpylöille olisi voinut tehdä jotain, nyt ne oli vain laitettu hamppariin. Wrapit sekä smoothiet olivat vahvoilla!

Ihanan värikästä, täysin vegaanista ja samalla täyttävää ruokaa. Suosittelen testaamaan, vaikket olisi kasvissyöjä. Uskon, että ihastut, vegeruoasta tulee hyvä olo!

Oletko käynyt testaamassa kesäkeidasta jo?