Sorsapuiston saunakeidas – tämä on koettava!

Me koimme eilen jotain niin kivaa (ja kunnioitettavaa), että oli pakko tulla kertomaan teille heti! Menimme illan suussa kohti Sorsapuistoa ja Tampere-talon edessä olevaa saunakeidasta. Rakastan saunomista, mutta heitin vitsillä miehelle, että olemme täällä varmasti viimeisinä kun paikka sulkee kello 23. Ja näin kävi, vielä 23.20 juttelimme yhtenä yrittäjistä toimivan Pyryn kanssa muiden jo mentyä kotiin. Luulisi kolme tuntia saunomista riittävän, mutta ei! Siellähän olisi viihtynyt loputtomiin! Kaksi naista, jotka lähtivät kotiin yhdeksän aikoihin kertoivat saunoneensa kuusi tuntia. Samoin oli tehnyt eräs vanhempi rouva, joka kehui paikkaa vuolaasti ja sanoi tulevansa varmasti uudelleen. Mistä siis on kyse, mikä paikasta tekee niin ihanan?

Hamppusauna, tervasauna ja allassauna Tampere-talon pihassa

Paikka on ihastuttava – olet aivan keskellä Tamperetta, Tampere-talon pihalla, mutta paikassa vallitsee rauha. Sisäpiha on ihanan intiimi ja tuntuu, kuin olisit jossain aivan muualla kuin keskustassa. Selkeästi kiinnostusta paikkaan riitti ja lenkkeilijät kurkkivat pusikoista mikä juttu tämä on, rohkeasti mukaan vain! Saunakeitaasta löydät hamppusaunan, jossa on todella pehmeät löylyt, tervasaunan, josta tuoksuu oikeastikin hyvin terva ja allassaunan, jonka katolta voit pulahtaa uimaan ja allas näkyy saunaan. Hamppusauna hengittää koko seinän matkalta ja se tekee löylyistä happirikasta. Lisäksi on avantoallas ja poreallas. Keskellä keidasta on vilvoittelupaikkoja ja Tuhdosta saa ostaa paikkaan juomia. Löylyt ovat niin pehmeät ja pihallakin viihtyy, että siellä saa kyllä tunteja kulumaan. Makkaraa grillataan haluaville ilman lisämaksua!

Tapasimme eilen myös saunan rakentajat, Lehtisen kaksosveljet ja kuulimme heiltä lisää miten näihin saunoihin oli tullut ideoita. Mahtava elämys, saunoa keskellä kaupunkia ja näinkin erilaisissa saunoissa. Paikasta löytyy lukolliset pukukaapit, suihkut miehille ja naisille sekä vessa.

Hinta on 29 euroa ja sillä saa olla rajattomasti paikalla, saunakeidas on auki kello 15-23. Ikäraja on 18 vuotta ja vanhemman seurassa 15 vuotta, mutta suunnitteilla on kuulemma muun muassa perhesunnuntai. Veikkaan, että omatkin lapset rakastaisivat paikkaa, eli aion kärkkyä kyllä tuota perhesunnuntaita!

Nuoret yrittäjät saunakeitaan takana

Sen lisäksi, että rakastin paikkaa, saunoja, tunnelmaa ja ihan kaikkea, ihastuin näihin yrittäjäpoikiin tosissani. Minkälaista työtä he tekevät! Saunakeitaan takana on viisi nuorta, jotka opiskelevat ammattikorkeassa yrittäjyyttä ja he laittoivat viime talvena pystyyn jääsaunan nopealla tempolla. Siellä jääsaunahommissa olivat tutustuneet Lehtisen veljeksiin, kokkolalaisiin Ariin ja Jariin, jotka rakentavat saunoja. Pojat saivat idean, josko soittaisivat kesällä Lehtisille ja pistäisivät Tampere-talon pihaan saunakeitaan pystyyn. Mikä idea! Ja hurjalla tahdilla keidas nousi paikalle verrattuna siihen, mitä kaikkia lupiakin tällaisen pyörittäminen vaatii. Siinä nuoret yrittäjät sitten pyörittävät hommaa kesän (näillä näkymin heinäkuun loppuun ainakin) ja toivon, että mahdollisimman moni löytää paikalle. Mikä into ja ilo heillä tehdä tätä, mahtavaa yrittäjähenkeä!

Kun olimme lähdössä, Pyry pyysi vielä meitä kirjoittamaan nimemme tauluun, joka on keitaan edessä. Kuulemma ovat saaneet niin monelta taholta tukea, että haluavat laittaa hyvän kiertämään ja lahjoittavat jokaista nimmaria vastaan euron hyväntekeväisyyteen. Minä vähän nieleskelin. Miten rehtiä ja kunnioitettavaa toimintaa koko heidän yrityksensä, nostan hattua!

Turhaan ei ole Tamperetta kruunattu maamme saunapääkaupungiksi. Tämä on mahtava kesälisä yleisten saunojen joukkoon ja lempeämpi löylyiltään. Vihreät ruohomatot tuovat ihanaa ylellisyyttä jalan alle ja lempeä hellepäivän ilta oli mainio istuskella ulkosalla. Joku ulkosuihku olisi kiva, sillä altaaseen täytyy aina mennä suihkun kautta ja sitten piti kiertää kontin kautta, mutta ymmärrettävästi olisi vaikeaa toteuttaa.

On pakko päästä vielä uudelleen. Ja se rauha, saimme olla saunoissa aina kaksin! 

Innostuitko? Käy ihmeessä testaamassa! Vai onko joku jo käynyt?

*liput saatu