Lisää rentoutta elämään

Kaupallinen yhteistyö Kasain kanssa

Te varmasti tiedätte, etteivät elämänmuutokset tapahdu nappia painamalla. Ne vaativat työtä ja halua muuttaa asioita. Ne ovat prosesseja, jotka eivät ehkä tule ikinä valmiiksi, mutta pienikin muutos voi tuoda apua elämään. Onko sinulla vaikeuksia iltaisin nukahtaa, koska stressi, ahdistus tai työasiat pyörivät päässä? Tuntuuko vaikealta lomalla levätä, koska aina pitäisi suorittaa jotain ikkunanpesusta pensaiden leikkuuseen ja torilounaasta uimarantaan? Tuntuuko pahalta, jos makaat päivän riippukeinussa lukien kirjaa? Jos vastaat ei, aivan mahtavaa! Jos taas koet, että rentoutuminen ja arjesta irtautuminen on sinulle haasteellista, lue eteenpäin. Ymmärrän sinua hyvin.

Suorittaminen ja itsemyötätunto

Minä olen ollut varmasti koko elämäni enemmän tai vähemmän suorittaja. Muistatteko kun kirjoitin tämän tekstin muutama kuukausi sitten? Halusin ja haluan muutoksia omiin ajattelutapohini. Aloin tuolloin käydä Kasain-yrityksen Anna-Marian vetämää Enemmän rentoutta vähemmän suorittamista-kurssia ja eniten toivoin, että voin olla joskus itseeni tyytyväinen. Siis että oppisin itsemyötätuntoa. Että minä riitän, minun yrittämiselläni ja työnteolla on väliä ja olen jossain ihan hyvä. Olen mielestäni onnistunut vähentämään suorittamista viime vuoden myötä, mutta sitä, että ajattelisin itsestäni ja tekemisistäni positiivisesti joudun todella työstämään.

Alkaessani käydä tuota kurssia, itkin monesti harjoitusten ja uusien kurssitehtävien tullessa. Ne tulivat kahdesti viikossa ja olivat minusta kooltaan todella hyviä. Ei liian kuormittavia, vaan juuri sopivan kokoisia juttuja katkaisemaan esimerkiksi negatiivisen ajattelun kehän. Sopivia välipaloja työarkeen. Yhdessä kurssimateriaalissa Ansku kertoi, että hän teki töitä soimaten samalla itseään siitä, että on monia, jotka tekevät saman asian paremmin. Niinpä! Monestiko itse ajattelen näin? On todella helpottavaa kuulla, etten ole ainoa ja saada työkaluja siihen, etten ajattelisi aina näin. Minä riitän, minä teen hyvin! Myös otsikko ”Millaisen elämän valitset”-kurssimateriaalissa pysäytti. Niinpä. Millaisena haluan, että minut muistetaan? Minä voin valita, miten suhtaudun elämään, miten käsittelen asioita ja millaista elämästäni tulee. Se vaatii ajattelutavan muutosta isosti.

Enemmän rentoutta, vähemmän suorittamista -kurssi on uudistunut!

Nyt tuo kurssi, jolle osallistuin on uudistunut! Sen sijaan, että tiettyyn aikaan alkaisi yhden ryhmän valmennus, on kurssi nyt ajaton,  eli sen voi aloittaa milloin vain. Kesto on 7 viikkoa ja uusi julkaisu ilmestyy kurssialustalle neljän päivän välein. Uudesta materiaalista tulee ilmoitus ja linkki sähköpostiin ja materiaali on käytössä kahden kuukauden ajan aloituspäivästä alkaen.

Ansku on mukanasi kurssilla monella tapaa. Kurssimateriaalit voi lukea tai ne voi kuunnella vaikka kävelylenkillä. On muuten itselleni ihan paras tapa saada ajatuksia rullaamaan – lenkki, joka tuottaa kehoon endorfiinia ja katkaisee tietokoneen edessä nyhräämisen. Lenkillä syntyvät parhaat ajatukset ja sitä edesauttaa, kun joku juttelee viisaita ajatuksia luureissa.

Materiaalien lisäksi on erilaisia harjoituksia kirjoitustehtävistä hengitysharjoituksiin. Näistä ei tarvitse ottaa stressiä, vaan ne kannattaa ottaa pieninä välipaloina silloin, kun itsellesi parhaiten sopii. Kaikki kurssille osallistuvat pääsevät suljettuun Facebook-ryhmään, jossa Ansku pitää välillä livejä ja on mukana valmentajana, jos tulee kysyttävää tai ajatuksia herää. Kerran stressasin yhtä pahasti pieleen mennyttä asiaa ja olin ihan solmussa itseni kanssa. Ansku oli läsnä tuolloin ja laittoi minulle viestiä ja toimintatavan, jolla päästää irti pahasta olosta. Se tuntui todella hyvältä.

Kuten sanoin, mikään muutos ei tapahdu nappia painamalla, vaan vaatii aikaa. Jos ajatusmallit ovat olleet vuosikymmeniä samat, minä ainakin tarvitsen tukea niiden muuttamiseen. Ja pienikin muutos on hyvästä! Miten hyvältä tuntuukaan ajatella, että hei, mähän hoidin tämän homman aika nappiin sen sijaan, että aina vaatisi itseltään enemmän?

Liity siis joukkoomme Facebookissa ja hyppää mukaan uudistuneelle kurssille. Mitä jos tänä vuonna lomalta palaisikin huolettomampana ja enemmän itseään arvostavana? Opit stressinhallintakeinoja, rentoutumista sekä armollisuutta. Kurssi antaa eväitä pitkälle arkeen, ei vain tuohon seitsemän viikon jaksoon. Kurssille pääsee mukaan täältä ja – normaali hinta on 79 euroa ja nyt kurssi on upeassa tarjouksessa: 18.7.2021 asti pääset mukaan 29 euron hinnalla! Sen jälkeen kurssi taas normaaihinnalla myynnissä, eli toki mukaan pääsee milloin vain!

Valitaan yhdessä elämä, jossa on rennompi olla ja tuntuu paremmalta! Onko ruudun takana suorittajia? Vertaistuki on todella hyvästä, oletko samaa mieltä?