Yö puussa – Kommee Kurki oli kesän ihanin juttu!

Kaupallinen yhteistyö Kommee Kurki kanssa

Siis minun on päästävä pidemmäksi aikaa metsään!” huokaili mieheni, kun keittelimme aamukahvia sekä -teetä Sastamalassa juhannusaaton aamuna. Olimme olleet koko perhe yötä puussa ja kokemus oli todella ihastuttava. Pelkästään äänimaailma oli jotain uskomatonta, vaikkemme olleet missään syvällä metsässä. Missäkö sitten olimme? Kommeessa kurjessa. Ja näimme muuten kurjet minuutti saapumisemme jälkeen, eli nimi ei ollut mikään mainoskikka! Tämä meni heittämällä kesän ihanimpiin juttuihin ja te ihastuitte myös, sain videoista aivan tauottomasti Instagrammissa kommentteja.

Tentsile – yövy puussa teltassa

Kommee kurki löytyy 70 kilometrin päässä Tampereelta Sastamalan Houhajärveltä. Huokailimme ihastuksessa, kun pääsimme paikalle. Uskomattoman upeasti laitettu paikka, jossa oli huolehdittu joka ikisestä yksityiskohdasta. Noin 200 metrin päässä parkkipaikalta avautuu upea maisema soineen, joka jo itsessään on kuin taulu. Siellä kurjet ja joutsenet huutelevat ja niitä kuunnellessa voi istua nuotiolla paistamassa eväitä tai keittelemässä kahvia. Tentsile stingray-teltat ovat nimensä mukaisesti rauskun mallisia telttoja, jotka ovat viritetty puuhun. Telttoja on nyt ensimmäistä kesää kaksin kappalein – korkeampi on noin 180 cm:n korkeudella puussa ja matalampi hyvinkin alhaalla, jos kiipeäminen tuottaa vaivaa. Matalampaan ei tarvitse kiivetä!

Molemmat teltat ovat aina vain oman porukkasi käytössä, eli saat olla teltassa aivan rauhassa. Kaksi telttaa majoittaa jopa 6 aikuista tai kuuden lapsen perheen. Telttahan heiluu kylkeä kääntäessä, eli mekin lopulta päätimme suosiolla mennä eri telttoihin nukkumaan, ajattelimme sen takaavan rauhallisemmat unet kuin se, että olemme nelistään samassa teltassa.

Kommee Kurki – kaikista yksityiskohdista on huolehdittu

En pysty sanoin kuvailemaan miten upeasti paikkaa oli pidetty ja kaikki mietitty. Kaksi telttaa sisältää makuualustat ja teltat olivat todella siistejä. Hyttysverkko takasi yön ilman hyttysiä ja sen päälle saa paksumman kankaan, joka pitää myös vettä. Makuupussin voit tuoda itse tai vuokrata paikan päältä. Telttojen alapuolella on rikkakihvelit, taskulamput, postilaatikosta löytyi muun muassa hyttysmyrkkyä. Suljetuissa laatikoissa sinua odottaa juomavesi, teetä, kahvia ja hieman naposteltavaa, on kiikarit, lintukirjoja, mukeja, siivousliinoja, käsidesiä, istuinalusia, makkaratikut, polttopuita, todella siistit kahvi/teepannut ja… No mitä voit kaivata ollessasi yön puussa! Telttojen lähellä on kuivakäymälä ja majoituksessa ei tosiaan ole ketään muita kuin oma porukka – aika koronaturvallista hommaa! Olimme aivan ihastuksissa kaikista paikan fasiliteeteista.

Suihkumahdollisuus on erikseen vuokrattavissa olevassa pihasaunassa, joka lämmitetään valmiiksi. Se löytyy parkkipaikan vierestä ja tiedätte, että meidän perhe saunoo aina jos voi. Söimme iltapalaa nuotiolla, kuuntelimme kurkia ja joutsenia ja siirryimme sitten saunaan. Siellä meitä odotti marjashotit sekä kylmät vichyt. Todellista luksustelttailua!

Uskomaton luonnon äänimaailma – tämä täytyy kokea itse!

Posket punaisina hipsimme takaisin teltalle saunomisen jälkeen ja pesimme hampaita ihan uskomattomassa äänimaailmassa. Lasten mielestä paikka oli niin ihana, että piti ottaa perhehali kurkia kuunnellessa!

Telttojen vieressä linnunpöntössä pesi kirjosieppo, joutsenet ja kurjet huutelivat suolla, käki kukkui välissä ja…. No niitä lintuja oli lukematon määrä. Siis aivan loputon eri lajien laulu kuului aamulla, voi kun olisi tunnistanut enemmänkin kuka siellä huuteli! Yö oli kuitenkin rauhallinen, vain satunnaisen kurjen äänen kuulin yöllä. Aamukuudelta aloin heräillä mielettömään konserttin ja mietin, ettei ole ehkä idyllisempää tapaa aloittaa juhannusta. On meillä upea luonto ja niin lähellä, ei tarvitse syvälle metsään mennä. Tuli suuri rakkaus kotimaata ja luontoa kohtaan siinä aamulla teltassa makoillessa.

Minähän en ole mikään pesunkestävä eräjormailija ja sanoinkin miehelle useaan otteeseen, että tämä on minulle sopivaa luksustelttailua. Kaikki on mietitty etukäteen, tulet paikalle ja nautit niin teltasta, maisemista, äänistä kuin raittiista ilmasta sen sijaan, että hommaisit itse kaikki varusteet ja kävisit ehkä kerran kesässä metsässä. Nukuin paremmin kuin viikkoihin kotona. Kyllä ulkona oleminen tekee hyvää. Aamulla aamiainen tuotiin polun päähän pyydettyyn kellonaikaan ja se oli kyllä ihan piste i:in päälle! Aamiaiskorin saa tilata 8 euron hintaan/henkilö. Join termarillisen teetä ja hymyilin onnellisena suolle katsellen. Mieli lepäsi täydellisesti!

Ja kuinka ihanaa oli jakaa kokemus lasten kanssa. 5-vuotiaani oli niin herttainen, kun hieman jännitti nukkumaanmenoa erilaisen äänimaailman kanssa makuupussin lämmössä. Aamulla päivään heräsi iloinen tyttö!

Toivottavasti sain välitettyä sitä fiilistä ja innostusta, jota koimme paikassa. Jos innostuit, niin lue vielä tämä! Koodilla OPTIMISMIKURKI saat -7% alennusta perustelttamajoituksesta. Alennus koskee tätä peruspakettia ja on voimassa tämän vuoden syyskuun loppuun asti, 30.9. telttamajoitus sulkee. Takaan, tämä on ehkä parasta mitä olet hetkeen kokenut, meillä oli niin kivaa. Sain järkyttävän virtapiikin ulkona nukkumisesta ja rauhassa olemisesta, kaikki huolet hävisivät hetkeksi. Luonto teki ihmeitä. Haluan uudestaan! Tänne kannattaa varata aikaa niin illasta kuin aamusta, että ehtii vaan maata, hengitellä ja kuunnella sitä huumaavaa laulun määrää.

Onko itselläsi kokemusta puumajoituksesta? Miten kaunis paikka teltoille onkaan löytynyt, tämä kannattaa kokea!