Kumman valitset?

Bongasin tämän haasteen Minnan blogista ja oli niin hauskat vaihtoehdot sekä kepeä juttu toukokuun viimeiseen päivään, että päätin toteuttaa heti. Ovatko sinulle helppoja valintoja? Lähdetään tällä kevyellä aiheella aloittamaan uuta viikkoa. Huomenna on kesäkuu, wau! Viikonloppu tuntui jo kesältä ja uima-altaan vielä aika viileisiin vesiin pompattiin ensimmäistä kertaa. Uima-altaasta tuli jälleen kyselyä, täältä löytyy kuukausi sitten kirjoittamani postaus sen huollosta ja muusta!

Mutta sitten haasteeseen! Kumman valitset?

Kevät vai kesä?

Tämä on helppo, ehdottomasti kesä. Eilinen oli hyvä osoitus siitä miten onnellisia ihmiset ovat, kun on lämmintä. Lapset pomppivat paljain jaloin, kirjaa oli ihanaa lukea ulkosalla, kiljuen olimme pihapeliä illalla kotipihassamme. Paljain jaloin tietenkin. Kaikki ateriat syötiin eilen ulkona ja grillattiin useamman kerran. Pyöräillä sai hihattomassa paidassa. Lämpö tekee hyvää. Kaikki on mahdollista valoisina kesäöinä tai aikaisina kesäaamuina, kun tuntee, että lämmin päivä on edessämme!

Järvi vai meri?

Ehdottomasti sellainen turkoosi ja kirkas meri, joka ulkomailta löytyy. Johon voi hypätä laivan kannelta kiljuen jännityksestä. Sukeltaa tai snorklata ja nähdä miten mielettömän kaunis maailma pinnan alla aukeaakaan. Rakkauteni mereen alkoi Thaimaassa asuessa ja turkoosi meri on asia, mitä ehkä eniten kaipaa nyt kun ei voi matkustaa!

Lenkkeily vai kuntosali?

No tämän te tiedätte. Aloitin juoksemisen 4,5 vuotta sitten, eikä loppua näy. Sitä ennenkin jo kävin paljon lenkillä koiran kanssa tai kävellen vaunulenkeillä. Rakastan tehdä lihaskuntoa, mutta olen tosi surkea siinä yksin (= en saa aikaiseksi). Menen siis mielelläni lihaskuntojumppaan, salilla on usein äärettömän tylsää.

Lukeminen vai kuunteleminen?

Jos olet Instagrammiani seurannut, tämäkin on helppo. Lukeminen. Olen ihminen, joka ei malta keskittyä äänikirjaan. Välillä olen kuunnellut mm. juostessa äänikirjoja, mutta ajatus meinaa karkailla. Oikea kirja kädessä on helppo irtautua muusta maailmasta ja upota kirjan tarinaan ilman, että puuhaa samalla muita asioita kuten siivoaa. Lukeminen on aivan parasta. Äänikirjat ovat toimineet hyvin lapsilla automatkoilla!

Tv-sarjat vai elokuvat?

Sarjat. Olen huono keskittymään monesti elokuviin ja kaksi tuntia putkeen on vaivalloista. Tunti jotain hyvää sarjaa on parasta! Ja tarina jatkuu ja jatkuu… Tänään tulee ulos viimeinen osa HBO:n sarjasta Mare of Easttown, joka on ollut todella hyvä. Voi että miten harmittaa kun loppuu! Hyviä sarjoja on monesti todella vaikeaa löytää!

Ulkomaan vai kotimaan matkailu?

Tämä on muuten paha! Ulkomailta monesti hakee sitä turkoosia merta ja taattua lämpöä. Ihania ruokia ja uusia paikkoja. Mutta nyt kun ei ole päässyt matkustamaan, on tullut tutkittua kotimaatakin aivan uusin silmin. Meillä on mahtavia paikkoja täällä tarjolla! Kävimme ensi kertaa Rukalla viime kesänä ja vaikka oli hirveän kylmä, olisi kyllä kivaa mennä uudestaan tänä kesänä ja vielä johonkin pohjoisempaan.

Rikkaus vai rakkaus?

Kyllähän se rakkaus on. Ei minulla olisi mitään ilman perhettäni.

Kissat vai koirat?

Tämäkin on itselleni helppo. Koirat. Jostain syystä olen lapsesta asti pelännyt kissoja, niiden kynsiä ja tuijotusta. En oikein ns. pääse sisälle kissojen sielunmaailmaan. Eräs koulukaveri oli tikattu kissan raapaisun vuoksi, siitäkin varmaan tuli joku arastelu kissoja kohtaan. Lähialueen kissat kävivät pihamme hiekkalaatikolla tarpeillaan lapsuudenkodissa ja siitäkin tuli aika ikävä viba. Kerran olin yökylässä lapsena maatilalla, jossa oli uusi kollikissa. Se mylvi yön niin, etten nukkunut silmällistäkään ja luulin välillä, että kyseinen mylvijä on lehmä eikä kissa. Näistä kokemuksista on jäänyt sitten sellainen yleinen fiilis, etten oikein innostu kissoista.

Hulavanne vai hyppynaru?

Hyppis oli kyllä koulussa jotain, mitä teimme kaikki välitunnit. Ja tehokas naru muuten onkin, kun välillä lainaan lapsilta ja testaan! Äidin painohulalla olen välillä pyöritellyt ja todennut, että taito on lapsuudesta hyppysissä vielä. Mutta valitsen kuitenkin hyppynarun!

Risotto vai pasta?

Hmmm. Risotto on kyllä oikeastaan parempaa, mutta sitä tulee tehtyä äärettömän harvoin. Pastaahan lapsille tekee koko ajan, mutta arkinen kotipasta ei ehkä sitä parasta. Söin vuonna 2004 (kyllä, muistan edelleen!) Kreikassa aivan taivaallisen neljän juuston pastan. Siis pastaa ja neljää juustoa, ruokailu ulkona meren rannalla pienen pienellä kreikkalaisella saarella. Oli parasta ikinä!

Instagram vai Tiktok?

En ole koskaan edes käynyt Tiktokissa, mutta niitä videoita näkee IG:n puolella myös. Lähinnä olen nähnyt videoita, joissa vaihdetaan vaatteita, on valmiina laulu/puhe, jota sitten muka ihminen videolla puhuu yms. Ei ole naurattanut yhtään enkä ymmärrä mikä TikTokissa viehättää. Ehkä pitäisi kirjautua ja tutkia lisää ymmärtääkseen?


mekko PAPUDESIGN/ villatakki VILA/ korvikset AARIKKA/ kengät CONVERSE

Sellaisia valintoja minulla! Miten itse olisit valinnut, oliko helppoja?

Oikein mukavaa toukokuun vikaa ja uutta viikkoa, ihanaa että siitä on tulossa aurinkoinen!