Varainhankintaa koululuokille -Teeleidin tee oma tee!

Kaupallinen yhteistyö Teeleidi

Te tiedätte rakkauteni teehen tai ainakin uskoisin niin. Minulla on muutamia asioita, mistä jaksan puhua ihan loputtomiin – liikunta, ruoka, matkailu, lapset, tee, kirjat, yrittäjyys… Oho, on siis aika monta aihetta. Mutta teestä ja teelaaduista sekä mauista jaksan kertoa aina!

Mikä olisikaan ihanampi, kuin oma kustomoitu tee? Teepaketti, jossa on sisällä laadukasta Teeleidin teetä ja paketin tekstin, teen nimen ja maun saat päättää itse. Niin ja tietenkin taustavärin, minun teeni ei voinut olla kuin pinkki ulkonäöltään!

Mutta miten saa tehtyä oman teen, mitä se maksaa ja miksi se on erityisen kiva tapa varainhankinnaksi koululuokille, urheiluseuroille tai muille harrastusseuroille? Minä kerron lisää!

Teeleidi – tee oma tee

Teeleidin pääbisneshän on tietenkin myydä hyvää teetä, myydä ihania tee-elämyksiä kahvilassa paikan päällä herkkujen kera, pitää tastingeja ja antaa ihmisten nauttia teestä. Tämän rinnalle on syntynyt mahdollisuus teettää omia kustomoituja teepaketteja. Aika moni yritys on teettänyt näköisensä Teeleidin teen – esimerkiksi Jyväskylän Sokoksen ruokapuolelta, Mestarin herkusta löytyy tee heidän logollaan, vieressä olevasta hotellista löytyy myös tee omalla ilmeellä, niitä on teetetty eri kaupungeille ja nyt homma on tehty todella helpoksi uuden sivuston myötä, jossa pystyy tekemään oman teen.

Sivuston nimi on www.teeomatee.fi ja ohjelma opastaa sinua eteenpäin. Tässä onnistuvat varmasti kaikki, suurin haaste on osata päättää kaikki – paketin ulkonäkö, nimi, mitä kuvia siihen tulee ja millä väreillä. Valittavissa on 26 erilaista teemakua: ensin valitaan pohja, musta, vihreä vai rooibos ja sen jälkeen saa valita makuja näihin pohjiin. Paketin väriä saa muuttaa ja kuvat voivat olla ihan minkälaisia tahansa – valokuvia tai ehkä skannattu piirustus koululuokan teoksista. Mielikuvitus on rajana! Näin saa teetettyä hyvin oman luokkansa/seuransa tai firmansa näköisen teen. Aika huikea vaikka ihan käyntikorttina! Pakettiin mahtuu yksi pääkuva ja pienempi kuva/logo sivuun. Teet voi noutaa Jyväskylästä tai ne kulkevat postitse, eli sijainti ei ole rajoittava tekijä.

Mitä tämä homma kustantaa? Minitilaus on 100 pakettia teetä ja yksi paketti maksaa 3,50 euroa, eli 350 eurolla saa tuon 100 kappaleen erän. Suosituksena myyntihinnaksi on puolestaan 6 euroa, eli jokaisesta paketista voittoa kertyy 2,50 euroa.

Teen suunnittelu yhdistää eri kouluaineita

Sivustolla on teen suunnitteluohjelman lisäksi teetietoutta, joka on kiinnostavaa faktaa niin aikuisille kuin lapsille. Mistä kaikista maista teetä tulee? Kaikki maat ovat esitetty kivasti maiden lippujen kera, lisäksi on kerrottu erilaiset teelaadut. Teen suunnittelussa saa siis oppia myös maantiedossa.

Ihan huippu on myös tuottolaskuri, josta esimerkiksi koululuokat näkevät, montako pakettia/myyjä pitää myydä ja mikä on tuotto. Kehittää mielestäni yrittäjyydessä tarvittavia ajatusmalleja ja ymmärrystä siitä, mistä hinnat kehittyvät.

Teepaketin suunnittelu haastaa puolestaan äidinkieltä nimeä keksiessä ja kuvituspuoli antaa mahdollisuuksia vaikka mihin – lähteä yhdessä ottamaan valokuva tai tehdä piirtäen joku taideteos. Uskoisin, että lasten on ilo myydä eteenpäinkin tällaista tuotetta, jonka ovat saaneet niin huolella suunnitella ihan itse.

Teeleidi – aina on aikaa hyvälle teelle

Mikä parasta, jos laadukasta teetä haluaa, niin Teeleidiin voi luottaa. Makuja on vaikka minkälaisia ja heillä toimii niin verkkokauppa kuin kivijalkamyymälä/kahvila. Itse asiassa keväällä koronarajoitusten aikaan nousi Pikku Teeleidi Jyväskylän Kauppakadulle aivan kivenheiton päähän ytimestä, Rosson vieressä olevaan liiketilaan. En voi kuin ihailla Teeleidin Annen tarmoa, hän on vaikeina aikoina kehittänyt koko ajan jotain uutta. Viime vuonna alkoi kuukausittainen teelähetys kotiin, tänä keväänä kun kahvila jouduttiin väliaikaisesti sulkemaan, Anne pisti pystyyn teetaksin ja vei teet ihmisille kotiin.

Tässä yrityksessä näkyy intohimo ja palo tehdä täysillä sitä mitä rakastaa, vaikka viime vuosi on laittanut ahkerasti kapuloita rattaisiin. Tämä yrittäjä ei lannistu!

Senkin vuoksi, miten paljon Annea arvostan, oli kunnia päästä teettämään oma tee. Koska itse rakastan mustaa teetä, se tuli omankin teeni pohjaksi ja mauksi vadelma-mustikka. Teeleidin maustetut teet sisältävät aina myös oikeita marjan tai hedelmän paloja, mikä tuo niihin aivan omanlaisensa maun. Lasten mielestä tämä ”äiti-tee” tuoksuu niin hyvälle, että ovat halunneet juoda parina koulu/päikkyaamuna myös teet.

Koska haluan jakaa tätä oman teen ilosanomaa ja teerakkautta eteenpäin, arvon teidän seuraajieni kesken yhteensä 8 pakettia teetä ja loikin tuntureilta teepaketin kyljessä kahvipöytäänne!

Arvontaan pääset mukaan, kun kommentoit tähän postaukseen, mikä olisi oma unelmateesi? Kahdelle vastanneelle lähtee 2 pakettia teetä. Toiset neljä pakettia arvon puolestani Instagrammin (@optimismia_katja) puolella, osallistua saa toki molemmissa! Arvonta on auki aina 25.5.21 klo 12 asti!

Pistä siis vinkki korvan taakse, jos kaipaat ideoita koululaisten tai seurojen varainhankintaan. Ja osallistu ihmeessä arvontaan! Mukavaa alkavaa viikonloppua!