Aarteeni IDUN – ilman tätä tuotetta en voi meikkiä tehdä!

*sisältää mainoslinkkejä

Joskus sitä ei edes ymmärrä, miten ihastunut on johonkin meikkituotteeseen, kunnes se loppuu ja tajusit miten hyvä se oli! Minähän olen ihan hassu meikkaaja – olen tehnyt saman meikin ehkä teini-ikäisestä asti. On meikkivoide, rajaukset, luomivärit, ysärillä hyväksi havaittu Maybellinen ripsari ja aurinkopuuteria tuomassa vähän väriä. Joskus minua pyydettiin tekemään meikkausvideo, mutten ole kehdannut, koska se on aina se sama. Kymmenessä minuutissa valmis ja sillä mennään! Olen todella huono testailemaan uusia meikkejä, enemmän tykkään sitten testailla esimerkiksi ihon- ja hiustenhoitotuotteita. Mutta! Tästä noin 1,5 vuotta sitten löytämästäni tuotteesta on nyt pakko kertoa!

I love me-messut 2019 ja Idun-piste

Edellisen kerran, kun I love me-messut järjestettiin, oli lokakuu 2019. Lehdistökassissani oli kutsu Idunin pisteelle testaamaan heidän mineraalipuuteriaan ja menin ihan messujen aluksi sinne. Kasvoillani oli jo meikkivoide ja tuo puuteri testattiin siihen päälle, mutta kuten jo tuolloin kirjoitin, vakuutuin heti. Poissa oli kaikki kiilto ja tilalla tasainen mattapinta. Ja se muuten kesti koko messupäivän!

Sain mukaani tuon puuterin sävyssä Freja ja siitä tuli osa jokaista meikkiäni. Aiemmin laitoin vain meikkivoiteen ja jotain puuteria päälle, mutta tuosta messupäivästä lähtien laitoin Frejan meikkivoiteen päälle. Itse asiassa näihän ei edes ”kuulu” tehdä, vaan Idunin mineraalipuuteri on itse asiassa meikkivoide, joka sudilla levitettäessä muuttuu voidemaiseksi. Eli sen pitäisi riittää yksinään, minä olen laittanut ns. tuplat ja koen Idunin tuotteen olevan niin kevyt, ettei silti ole mitään pakkelikasaa kasvoilla. Mutta yksinäänkin on siis irtopuuterimainen meikkivoide! Levitykseen olen käyttänyt Idunin omaa Kabuki-harjaa.

Onko IDUN – sarja sinulle tuttu?

Minä en ollut kuullutkaan ennen noita messuja kyseisestä, ruotsalaisesta sarjasta, joka sisältää hoitavia ja suojaavia mineraalimeikkejä. Mitään muuta tuotetta tämän mineraalipuuterin lisäksi en ole vielä testannut, mutta kuulin kehuja, että hyviä tuotteita heillä on ylipäätään! Tuotteet ovat kehitetty yhdessä dermatologien kanssa ja ne sopivat myös herkälle iholle ja ovat vegaanisia.

Tiedättekö mikä minua hämmästytti eniten? Tuote tuntuu kestävän ikuisesti! Rasia ei ole kovin suuri ja tuote levitetään kopauttamalla irtopuuteria kanteen ja sieltä se pyöritetään siveltimen avulla kasvoille. Korkki on nerokas – se pyörii ollen toisessa asennossa kiinni ja toisessa auki, eli tämän kanssa voi olla satavarma, ettei irtopuuteri ole meikkipussin tai laukun pohjalla.


Kuvassa oikealla puolella kasvojani, siis kuvasta katsoen vasemmalla on Idunin puuteri, vasemalla ei. Eikö ole ero kiillossa ja sävyssä?

Sain siis tuotteen lokakuussa 2019 ja tyhjän rasian mistä ei enää irronnut muruakaan koputtelemalla heitin pois nyt maaliskuussa 2021 Rukan reissulla. Elin viikon ilman ja kasvot jotenkin kiiltelivät ja meikki näytti väärältä, joten tilasin äkkiä uuden. Mutta 1,5 vuotta se kesti (toki en meikannut joka päivä).

En siis voi kuin suurella lämmöllä suositella, onneksi löysin tämän tuotteen! Olen hyvin arka kokeilemaan uusia meikkijuttuja tai pelkään, etten osaa käyttää niitä, mutta tässä ei ole sitä ongelmaa. Erittäin helppo pyöritellä kasvoille ja tulee tasainen lopputulos. Onko sinulle kyseinen mineraalipuuteri tai Idun tuttu?