Väriä puutarhaan pienellä vaivalla!

Voi että olen rakastunut uuteen penkkiini, ette usko! Kautta aikojen lila ja lähes kaikki violetin sävyt ovat olleet lemppareitani. Lilat kukat puutarhassa ovat pinkkien ohella ihanimpia, lilat vaatteet ovat ihania, astiat, väri seinässä, petivaatteet… Se on ollut lapsesta asti lempparini. Tukasta ehkä jo arvaatte asian.

Puutarhapenkin tuunaus

Edelliset asukkaat jättivät pihaamme puutarhapenkin, jolla ihan tuli istuskeltuakin, kunnes kaksi-kolme kesää sitten lapset kavereineen rysäyttivät suhteellisen lahot lankut siitä rikki. Oli ajatuksissa korjata, mutta asia jäi ja jäi. Naapuri lahjoitti muistaakseni viime keväänä puita siihen ilmaiseksi, mutta toki ne vaativat mm. sahaamista oikeaan mittaan, hiomista ja muuta tuunausta. Homma vaan jäi viime kesänä, mutta tänä keväänä mies otti asiakseen tuunata puut paikalleen penkkiin. Tulikin muuten oikein jämäkkä ja hyvä penkki, mutta… Olin aika tavalla sitä mieltä, ettei se voi jäädä puun värikseksi. Meinasin kysyä seuraajilta, mikä väri olisi hyvä, mutta päädyin sitten päättämään itse.

Teknos Aqua Futura-kalustemaali – erittäin hyvä ja peittävä maali ulkokäyttöönkin!

Kuopus halusi sateenkaaren värisen penkin, esikoinen pinkin, mutta minä nyt sitten jyräsin lilallani. Bauhausiin marssiin kysyen apua, en tiedä maaleista mitään ja sainkin erittäin asiantuntevaa apua, kiitos siitä! Pyysin maalia ulkokäyttöön, joka pysyy penkissä, jossa myös istutaan. Samalla maalilla haluaisin maalata vielä eurolavan, jonka päälle on tulossa kukkapurkkeja, kunhan tuonne uskaltaa kesäkukkia istuttaa. Hän myi minulle Teknoksen Aqua Futura-maalin, kuulemma parhaimpia maaleja heillä, kyllä hintakin vähän kirpaisi (litran pönikkä sävytettynä 35,90e). Sävyksi valitsin kartan avulla Symphony K343-sävyn.

Olikin muuten todella peittävä ja hyvä maali, joka vaati noin vuorokauden (ulkorakennuksessa, joka tietenkin sisätiloja kosteampi ja kylmempi) kuivumisen. Joka puolelle penkkiä sudittiin kaksi kerrosta ja sitten mies kiinnitti lankut takaisin penkkiin.

IHANA. Vaikka olen todella huono aloittamaan mitään projekteja, kun olen sellaista kaikki mulle heti nyt-tyyppiä, niin ei tähän maalauspuoleen enää kauaa mennyt ja tuli todella nätti pihan väriläiskä, kun vielä nurmikon vihertämistä sekä kukkaloistoa saa odotella. Ja oli huomattavasti helpompi kuin tämä viime kevään oviprojekti, jonka kanssa jupisin ihan huolella. Muistatteko?

Mitä tykkäätte? Mitä kaikkea sitä voisikaan sutia lilalla eurolavan lisäksi, kohta maalaan koko terassin! Olin jo viemässä tätä penkkiä kaatopaikalle lahonneena, onneksi ei viety. Kyllä tuunaus kannattaa!