Talviloman yritys nro 2: pääsiäisviikko Rukalla. Kannattaako?

Kerroinkin teille aiemmin, miten talvilomamme kävi tässä postauksessa. Ehdimme Jyväskylään asti, kun lauantaiaamuna pamahti Wilma-viestillä tieto, että lapsi on karanteenissa. Ei auttanut kuin palata kotiin. Aloimme heti viikonlopun aikana järjestellä asioita ja miehen esimies vastasi viikonloppuna ja sanoi, että on täysin ok siirtää talviloma ja olla etätöissä karanteeniviikko. Tunsin valtavaa kiitollisuutta siitä! Että vastasi edes viikonloppuna! Soitin Rukalle ja tiedustelin, saako majoitusta siirtää ja sai maksutta, perumisestakin olisi pitänyt maksaa vain 46 euroa toimistokuluja, kun oli virallinen karanteenilappu. Samaa majoitusta ei ollut vapaana, joten vaihdoimme toiseen ja jouduimme maksamaan vähän väliä. Puheluiden jälkeen palasimme kotiin.

Karanteenijännitys ja vapaaehtoinen karanteeni

Päätimme sitten nollata myös kaikki kontaktit, jotta emme muut ainakaan altistu enää. Emme käyneet salilla, olimme kotona töissä ja otimme kuopuksenkin pois päiväkodista, ettei vain tule altistuksia. Karanteeniaika on jotenkin kyllä pelottavaa, joka päivä sitä miettii onko kurkku kipeänä ja säikähtää kun lapsi aivastaa.

Emme purkaneet pakkailuja pesupusseja enempää, vaan kannoimme kaiken kellariin odottamaan. Siinä ne sitten tuijottelivat 10 päivää ja mietin, tuleeko niille käyttöä.

Emme puhuneet edes lapsille, että siirsimme loman. En halunnut tuottaa heille pettymystä. Koulusta ei tarvinnut juurikaan anoa lomaa, sillä Tampereella on viikon pääsiäisloma ja lapsi osallistui karanteenissa etäkouluun, eli koulun puolesta toimii jopa paremmin tämä ajankohta.

Lapset suunnittelivat mitä tekisivät huomenna, että menisivätkö vaikka kepparoimaan ja me täräytimme ”nyt lähdetään Rukalle”. Siis mitä? Oletteko pakanneet? No ei, pakattiin 1,5 viikkoa sitten jo. Heidän innostus oli aivan valtava ja hehkuivat onnesta kun kerroimme uutisen.

Pääsiäinen Rukalla – miten pärjää ruuhkassa? Onko niitä?

Ehdimme laskea kaksi päivää ennen pääsiäistä täällä ja ei ollut yhtään jonoja. Nyt pitkäperjantaina väkimäärän lisääntymisen huomaa, mutta tänäänkin rinteet ovat auki klo 8-23, eli aamusta oli aivan tyhjää. Olemmekin laskeneet aamut ja illat ja toimii hyvin näin.

Paikan päälle tulimme jo perinteisin keinon: omin eväin autossa syöden ja puskapissoin. Ei tullut kontakteja matkalla. Ostimme kasan ruokaa kerralla ja toimme jopa pakastettuja ruokia kotoa.

Meillä on rinnemajoitus, eli samalla käytävällä on muutama muu hotellihuone. En ole kuitenkaan kolmessa päivässä törmännyt kehenkään tuolla käytävällä, eli on saatu olla vapaana kontakteista.

Ihmiset tuntuvat todella hyvin käyttävän maskia ja ravintolathan ovat kiinni, niissä ei pyöritä. Ainoa ruuhkan paikka ovat nyt viikonloppuna hissijonot. Uskon, että täällä voi lomailla vastuullisesti ja toivon, että kaikki sen tekevät. Kyllä mekin mietimme todella pitkään haluammeko tänne pääsiäisviikolla, ihan sen ihmismassan ja hinnankin vuoksi.

Nyt kun on nähnyt lasten riemun rinteessä, ei voi kuin olla iloinen ja kiitollinen siitä, että pääsimme. Oli muuten aikamoinen myrsky vielä pari päivää sitten, on satanut kaikkea vedestä rakeisiin ja nyt kun pääsiäinen tuli, ensimmäinen aurinkoinen ja mielettömän upea päivä.

Tiedän, että pääsiäisenä matkustaminen herättää tunteita, mutta juuri nyt tuntuu siltä, että koulussa Pirkanmaalla on ns. enemmän riskissä. Ainakaan emme tuoneet tullessamme mitään kiitos karanteenin ja yritetään olla mahdollisimman varovaisia täälläkin.

Ihanaa pääsiäistä kaikille!