Talvi vei mennessään!

Elä kuin viimeistä talvipäivää! Näin täällä on tehty, nyt kun saimme upean, kunnollisen talven. Liian hyvin on mielessä viime talvi ja se pitkääkin pidempi huhtikuu ja kevät, kun kaikki pyörivät kotona ja keli oli ulkona surkea aina vaan.

Joten nyt kun on lunta, ei meinaa malttaa olla sisällä ollenkaan. Töiden vuoksi on toki oltava, mutta aina jos mahdollista, karkaan valoisaan aikaan lenkille, hiihtämään, Sappeen kymppitiistaihin (hissiliput 5e/tunti). Iltaisin on menty lähimäkeen tai luisteltu lähipuiston jäällä. Hirmuisen suloisia oli eräänä iltana kolme muutaman viikon sisällä aikanaan syntynyttä päikkykaveria, jotka viuhtoivat -14 asteen pakkasessa jäällä. Täsmälleen saman kokoisia tappeja ja viuhtoivat niin, että hirveä hiki tuli ja alkoivat väkisin riisumaan hanskoja.

Aikaa ulkoilulle – ihana alkutalvi 2021

Olemmekin pyhittäneet kaiken liikenevän ajan ulkoilulle. Loppuvuodesta varasimme lapsille kaksi harrastusta/viikko, halusivat ehdottomasti jatkaa uimista ja lisäksi varasimme heille paikat temppukerhosta/parkourista. Kun huomasimme miten lunta alkoi tulla ja lasten innostus rinteeseen, luisteluun ja ulkona olemiseen tuli vahvasti esille, päätimme perua toisen harrastuksen ennen kuin ehti alkaa. Näin säästyy iltoja ulkohommille ja rahaa samoin. Itse asiassa todella jotenkin helpottavaa, kun on vain yksi täysin aikataulutettu harrastus molemmilla. Ei meillä syksylläkään ollut kuin kaksi, mutta jo kaksikin arki-iltaa aikatauluilla tuntui tiukalta. Nyt kun esikoisen uinti on viikonlopulla, se jättää kaikki arki-illat vapaiksi hänelle ja se tuntuu aika kivalta!

Helmikuun ekat laskiaspullat – Konditoria Mari

Joten täällä mennään ulkona minkä ehditään ja eilen korkattiin ensimmäiset laskiaispullatkin. Legendaarinen Konditoria Mari Nekalassa tekee kyllä aivan parhaita leivonnaisia ja saa sieltä salaatteja sekä keittoakin. Lämmin suositus ihan jokaiselle, joka asuu tai kyläilee Mansessa! Mies toi aamusalireissultaan pullat vattu- ja mansikkahillolla sekä kinuskilla ja kyllä vadelma oli koko perheen mielestä aivan paras.

Ja tiedättekö mikä on vienyt minut myös aivan mennessään nyt alkuvuonna? Lukeminen! Kirjastossa odottaa kolme saapunutta varausta ja illat venyvät pitkiksi, kun ei malta lopettaa. Ihan parasta!

Mutta nyt treenien pariin ja kohti torstaita! Toivottavasti sielläkin on torstai toivoa täynnä! <3 Oletko itse hurahtanut ulkolajien pariin?