Tammikuun parhaat hetket, kirja, leffa, resepti…!

Kirpsakkaa helmikuun ekaa! Olipa tapahtumarikas viikonloppu meillä Jyväskylässä. Alkaen kahdenkeskisestä parista tunnista rinteessä perjantaina (Laajiksessa alkoivat perjantaina happy hour-hinnat) siihen, että olin hiihtotreeneissä, näimme pihatreffeillä isomummoa ja lasten kanssa käytiin luistelemassa. Ehdittiin vielä kurvata sunnuntai-iltapäiväksi uimatreeneihin Tampereellekin! Mies lähti puolilta päivin lauantaina mökille kaverinsa kanssa, jonka kanssa ovat olleet ystäviä siitä asti kun syntyivät, ikäeroa heillä on alle kaksi viikkoa. Emme ole olleet ainakaan vuoteen (?) erossa yötä miehen kanssa ja itse asiassa teki minullekin hyvää, vaikken ystäviä nähnytkään. Miehestä ja hänen ilostaan nyt puhumattakaan. Olivat höpöttäneet läpi yön ja se paistoi hänestä pitkälle. Kyllä välillä tuntuu tämä korona-ajan tauoton yhdessäolo, tämä oli hyvä vuorokausi eri paikoissa! Ja tämä oli kaikella rakkaudella sanottu.

Tammikuun 2021 parhaat hetket

En halua keskittyä nyt siihen minkä kaikki tietävät, että rokotukset myöhästyvät, niitä tulee vähemmän kuin ajateltiin ja tartuntoja on koko ajan enemmän. Mietitään mitkä olivat tammikuun 2021 ehdottomasti parhaita hetkiä! Meillä nämä, entä teillä?

 • Laskettelu/lautailu: Kävimme rinteessä todella monta kertaa, menin jo sekaisin laskuissa. Ennätys tehtiin kyllä ehdottomasti! Tytöt kävivät Mustavuoressa lautailun alkeiskurssin sekä laskettelun jatkokurssin, jotka tekivät molemmille ihan ihmeitä. Vain kolme iltaa ja kuinka paljon nuo lapset oppivat!
 • Talvilajit muutenkin. Luistelua, pulkkailua ja hiihtoa on piisannut!
 • Jyväskylän isomummoa nähtiin kahdesti. Pihalla, sen tunnin verran jonka lapset jaksoivat pihassa viettää, mutta aina tyhjää parempi!
 • Käytiin kahdesti Jyväskylässä ja nähtiin omia vanhempiani
 • Kaksi todella kivaa työtarjousta meni läpi
 • Urheilu oli monipuolisempaa kuin koskaan kiitos hiihtotreeniohjelmani
 • Päästiin kokeilemaan telkkarihommia Ylellä, kiva kokemus!
 • Keli, keli ja vielä kerran keli! Upeaa talvisäätä!
 • Esikoisen lukuinnostus. Hän lukee, lukee ja lukee. Pikkusiskolle ääneen, itsekseen, kirjoittaa vihkoonsa tarinoita ja taas lukee. Tunnistan erittäin hyvin hänestä itseni, olen aina rakastanut lukemista ja kirjoittamista ja ihanaa katsoa sitä iloa toisessa nyt!

Tammikuun 2021 paras kirja, leffa, telkkarisarja, ruoka

 • Eilen rykäisin viimeiset 150 sivua tästä Lisa Jewellin kirjasta Löysin sinut. Älyttömän koukuttava. Ei mitään maailmaa muuttavaa kulttuuriviihdettä, mutta aivan ihanasti mukaansatempaava kirja ja ns. pako todellisuudesta. Lämmin suositus! Myös äänikirjana Haberin tarina oli vangitseva.
 • Katsoimme viikossa Ivalon ensimmäisen kauden läpi, erittäin koukuttava sekin. Miksi sanoin ensimmäisen kauden, onko kerrottu, että siitä tulee toinen? Ainakin asetelmat tuntuivat siltä.
 • Laulu rakkaudelle – aivan ihana sarja, jota katsoessa itkin joka kerta. Ihania yllätyksiä! Rakastan yllätyksiä ja toivon aina, että sellaisia saisi kohdata. Polttarit ja babyshowerit esikoisen kohdalla ihan ykkösmuistoja!
 • Kokeilin Kodin Kuvalehden helppoja ja nopeita arkiruokia ja suosikiksi nousi tämä resepti. En yleisesti ottaen välitä riisistä, mutta tuolla kun se muhi uunissa, ei tarvinnut erikseen keitellä ja pestosta valui riisiin öljyä – siis älyttömän hyvää! Kuopus kysyi miten äiti osaa tehdä näin hyvää ruokaa? No todella helposti, tämä oli superiisi resepti, lisäsin vielä herkkusieniä lohen päälle.
 • Juurileipä. Naapurimme on sellainen leipojavelho, joka vääntää juuresta aivan törkeän hyvää leipää. Ostin yhdellä viikolla niitä kolme, aina välillä nolottaa kysyä ”hei leivotko lähiaikoina…?”. Ihanaa!
 • Aika jonka sain. Emme juuri ikinä katsele leffoja, olisiko tämä tammikuun ainoa leffa, jonka katsoin puoliksi yksin ja vähän kelatenkin. Itse leffa ei ole mitenkään hyvä, eivätkä näyttelijäsuoritukset vakuuta. Sen sijaan tositarina mihin se perustuu on todella pysäyttävä ja sai taas miettimään omaa elämää ja sen murheita aivan eri kantilta. Jaana Kivimäki halvaantui vuonna 2004 ja joutui opettelemaan elämänsä aivan uudelleen, mutta sai itsensä takaisin ratsaille. Yritin kuvitella millaisen taistelun hän on joutunut käymään ja miltä tuntuu ratsastaa ns. jalatta, mutta eihän sitä pysty ymmärtämään. Koskettava aihe, jonka takia leffaa kannatti katsella!

Tammikuun oudoin

No se oli aivan ehdottomasti ekalla viikolla saamani rautainfuusio. Homma, jota odotin niin hirveästi ja olin kuullut, että saattaa aiheuttaa kovaakin uupumusta jos anemia on kestänyt pitkään. Se kipu joka kroppaan löi oli käsittämätön. 3 x 800mg Buranaa ei pystynyt sitä poistamaan ja itkin kun vartalossa ei ollut kohtaa, johon ei sattuisi. Infuusiosta on tällä viikolla neljä viikkoa ja hengästyn herkemmin kuin ennen ja olen edelleen normaalia väsyneempi, kivut sentään poistuivat. Se harmittaa juurikin hiihtotreenien suhteen, mutta ei auta kuin toivoa, että hommasta oli apua. Kuukauden kuluttua on edessä verikokeet, sitten nähdään miten kävi. Mutta hämmentävä kokemus oli, kuinka paljon kehoon sattui kun tankkasi vähän lisäravinnetta! Ja miten aaltoilevaa se on, on hyviä päiviä ja taas väliin tulikin huonompia.


tunika MONKI/ leggarit KATRI NISKANEN/ neule LINDEX/ korvikset SAMASKORU/ kengät PALMROTH (saatu)

Kyllähän siihen paljon kivaa mahtui, tammikuuhun! Käsittämättömän nopeasti aika menee ja nyt on edessä helmikuu ystävänpäivineen. Nurkan takana kolkuttelee jo maaliskuu, joka on lastemme synttärikuukausi. Kuka olisi arvannut, että kun viime vuonna ensiksi siirsin ja lopulta peruin synttärit, ei niitä tänä vuonna ala edes suunnittelemaan. Ainakaan mitään sukulaiskemuja, kaverisynttäreitä ihmiset tuntuvat järjestävän tälläkin hetkellä.

Mitkä olivat oman tammikuusi kohokohdat? Tai huonoimmat hetket?