Kinky Boots – huimaavaa teatterin ilotulitusta punaisissa saappaissa, josta toivottavasti saadaan vielä nauttia!

*liput saatu

Syyskuussa sain kutsun Kinky Bootsin ensi-iltaan Tampereen Työväen teatteriin. Hymyilytti, sillä äitini oli todennut joskus aiemmin, että hän toivoo minun saavan kutsun juuri tähän esitykseen, niin mahtava se on. He ovat isäni kanssa nähneet esityksestä niin Lontoon version (Finnkinon Event Cineman kautta), Helsingin esityksen kuin nyt syksyllä puolestaan Tampereen esityksen ja ovat hehkuttaneet sitä yhdeksi parhaista teatterinäytelmistä. Kiitos isäni, tutustuin jo ala-asteelaisena musikaalin säveltäjään Cyndi Lauperiin, isäni hehkutusta musikaalia kohtaan ei yhtään ainakaan vähennä se, että säveltäjä on yksi hänen suosikkimuusikoistaan.

Vaikka kalenteri on ollut suht tyhjä koko syksyn, satuin olemaan reissussa juuri tuon ensi-illan aikaan ja liput musikaalin löytyivät vasta marraskuun lopulle. Suosittu on. Ehdimme juuri nähdä musikaalin ennen teatterin väliaikaista sulkemista. Mietin, kirjoitanko näkemästämme teatterin ollessa kiinni, mutta uskon ja toivon, että kevätpuolella esitys pyörii jälleen. Joululahjana voi hyvin ostaa vaikka lahjakortin teatteriin, jotta saamme jatkossakin nauttia tällaisista jutuista. Ja onhan joka tapauksessa tekijäkaarti kiitoksensa ansainnut, jotain niin upeaa saimme olla todistamassa!

Tampereen Työväen Teatterin Kinky Boots – Lauri Mikkola loistaa enkeleidensä kanssa

Kinky Boots sijoittuu Englantiin ja on tarina kenkätehtaan perillisestä Charliesta, joka ei tiedä mitä tehdä, kun tavalliset kengät eivät enää myy. Kuin sattumalta hän törmää drag-tähti Lolaan, joka ehdottaa, että kenkätehdas voisi valmistaa punaisia saappaita. Ja niiden täytyy olla punaisia, korkeakorkoisia, kimaltavia ja upeita saappaita! Siitä alkaa tarina, jossa ei vältytä yhteentörmäyksiltä ja jossa raapaistaan syvällekin itsensä ja toisten hyväksymisessä.

Lauri Mikkola Lolana on aivan uskomattoman upea. Hän laulaa, liikkuu ja johtaa enkelijoukkoaan, eli muita drag-artisteja jumalaisen upeasti. Silmät nauliutuvat Lolaan, kun hän on lavalla. Petrus Kähkönen laulaa myös upeasti vetäen uskottavasti roolinsa. Eniten kuitenkin tuijotin tuota miesten joukkoa, joka tanssi ja jopa juoksi huimilla koroillaan niin, etten ikinä pystyisi. Mitkä moovit! Aivan uskottomia. Ja vangitsevia hahmoja. Samuel Harjanne vakuutti minut pari vuotta sitten Billy Elliotin suhteen ja hän on saanut näyttelijät laittamaan parastaan tässäkin.

Kun sydämesi avaat, muuttuu maailmasi

Näin kuuluu Lolan elämänohje ja hän on varmasti tässä erittäin oikeassa. Kinky Boots itkettää ja naurattaa ja pistää miettimään omia arvojaan. Me olemme itse itsemme pahimpia kriitikoita toteaa ohjaaja Harjanne, mutta paljon vaikuttaa myös muiden hyväksyntä. Kohdassa, jossa Lola käy läpi lapsuuttaan edessäni istuva henkilö toteaa teatterin pimeydessä ääneen ”ihan hirveetä”. Vaikka kyse on näytelmästä, se kuvaa hyvinkin realistisesti monen kokemia tilanteita sekä tunteita. Vahvojen teemojen ohella iloitellaan upealla musiikilla ja liikkumisella. Kaikki osuu nappiin täydellisesti valoista pukuihin ja musiikista näytteljävalintoihin!

Vaikka istuimme ihan takana (korona-aikana istumapaikat eivät pidä paikkaansa ja paikat täytetään tulojärjestyksessä) ei se haitannut mitään. Kaikki väriloisto, ääni ja tunteet välittyivät ihan perällekin asti. Koko yleisö hakkasi lopussa käsiään yhteen seisten, enkä ihmettele yhtään miksi!

Toivon siis todella, että ensi vuoden puolella teatterin ovet avautuvat taas ja päästään nauttimaan tästä ja muista upeista esityksistä jälleen! Aineettomat elämyslahjat löytävät toivottavasti monen pukinkonttiin!

Kuinka moni on nähnyt Kinky Bootsin Tampereen, Helsingin tai kenties Lontoon version? Kiitos jälleen upeasta illasta TTT:n porukka!

P.S. Nyt on myös saatavilla uudenlainen TTT-kortti, jos sinulla on esimerkiksi vanhaksi meneviä kulttuuriseteleitä jäljellä!

Uudenlainen TTT-kortti kirjoitetaan henkilökohtaisesti sinun nimellesi. TTT-kortin voit ostaa haluamallesi summalle ja voit hankkia sillä itsellesi lippuja vuoden 2021 näytäntöihin lahjakortin tapaan. TTT-korttia myydään ainoastaan TTT:n omassa lippumyymälässä.

Myymälämme on avoinna tämän vuoden puolella seuraavasti:

7.12. – 12.12. klo 12-19 (ma-la)

14.- 18.12. klo 10-17 (ma-pe)

21.-27.12. suljettu

28.-31.12. klo 10-17 (ma-to)