Asics World Ekiden 2020 – ensimmäinen maratonini virtuaalisesti!

Siis aloitetaan nyt siitä, että maraton on 42,195 km pitkä. Ei 42,2, vaan 42,195 km pitkä. En ole ikinä oikeasti ajatellut asiaa aktiivisesti, ajattelen puolikastakin aina 21 kilometrin juoksuna, vaikka totuushan on, että matkaa taitetaan 21,0975 km. Siis oikeasti, ihme mittoja, toki puolimaraton on sitten puolet kokonaisesta. Nämä pienet oleelliset metrit aiheuttivat sen, että suorittaessani omaa maratonosuuttani se päätyi kamalaan kiroiluun ja kiukutteluun, että mokasin! Mistä siis oli kyse ja millaisen maratonin juoksin virtuaalisesti?

Asics World Ekiden 2020 -virtuaalinen maratonviesti

Korona-aikoina on täytynyt kehittää suurten juoksutapahtumien rinnalle jotain uutta, eli virtuaalisesti juostavia tapahtumia on näkynyt useampiakin. En ole saanut motivaatiota niihin lähteä yksinäni, mutta kun bongasin Instasta, että Elina etsii joukkuetta Asics World Ekiden-maratonille, oli heti valmis! Huutelin IG:ssa että haluan mukaan ja lopulta meitä mukaan haluavia oli niin monta, että Elina arpoi osallistujat. Näin saatiin kasaan kuuden hengen tiimi ja maratonmatkat olivat 2 x10km, 3x5km sekä 1 x 7,2km. Minä valkkasin ankkuriosuuden eli tuon 7,2km ja aikaa juosta se oli 11-22.11.20. Puhelimeen sai ladattua ilmaiseksi Runkeeper-sovelluksen, johon ilmoittautuessa latautuivat tietomme ja matkat. Jokainen sai suorittaa matkansa tuolla aikavälillä milloin halusi ja Elina sanoi, että menkää rauhassa vaan, mitään ennätyksiä ei tarvitse hakea.

Maratonin ankkuriosuus oli jännitysnäytelmä – testaa välineet ennakkoon!

Kun juoksee koko ajan, sitä ajattelee että hei, 11 päivää aikaa juosta suht lyhyt lenkki, helppoa! Mutta ei se kuulkaa ollutkaan niin yksinkertaista! Ensinnäkin otimme influenssarokotteet juuri alkupäivänä, eli 11. päivä ja minulla oli useamman päivän todella kova päänsärky ja kurja olo, eikä juoksu maistunut. Sitten kun pääsin taas vauhtiin, vähän unohdin koko viestiosuuteni. Viime tiistaina juoksin 15 kilometriä ja 13 kohdalla tuli mieleen, että tästähän olisi saanut sen osuutensa hoidettua. Keskiviikkona tuli paniikki – ihan kuin kurkku tuntuisi karhealta, vilustuinko eilen? Nyt käyn äkkiä hoitamassa pois alta sen osuuteni, kaikki muut ovat jo juosseet matkansa!

Ei muuta kuin sovellus päälle ja menoksi. Paitsi että ei. Ei se toiminut, kisaosuuteni ei näkynyt siellä. Miksi? Aikani pyöritin ja pyöritin tiliä ja lopulta älysin virheen – olin luonut Runkeeper-tilin FB:n kautta, jossa käytössä on eri sähköposti kuin ilmoittautuessa olin käyttänyt. En saanut itseäni ulos ohjelmasta ja sisään oikealla sähköpostilla ja olin jo ihan onneton. Kunnes tuli mies illalla kotiin, fiksasi homman ja olin sisällä ohjelmassa! JEEE! Testaa siis ennakkoon ohjelmat!

Maratonviestin 7,2 kilometriä pimeässä ja sateessa – virtuaalikisa innosti juoksuun

Oli pilkkopimeää ja sade vihmoi, kun lähdin pinkomaan osuuttani. Kumma homma, mutta kun laitoin ohjelman päälle ja se piti lähtölaskennan, jonka jälkeen piti mennä, tuli todella kisafilis. Iik, nyt mennään, siistiäääää! Pingoin kuin lappu rinnassa konsanaan ja koska en ollut suunnitellut reittiä etukäteen (tämäkin!), käännyin yks kaks ympäri ja pingoin takaisin sinne mistä olin tullutkin välttääkseni liikennevalot ja pysähtymisen ja näin joukkueen ajan huonontamisen. Olin siis aivan tosissani hommassa!

En ollut tajunnut myöskään kääntää mailiasetusta pois. Ohjelma huuteli 3,7 miles done ja ajat perään. Laskin vimmatusti päässäni, mitä se mahtaa olla kilometreissä ja ajattelin, että kyllä ohjelma sanoo kun se 7,2km eli 4,7 mailia on täynnä. Oltiin sovittu, että juostaan vähän liikaa, ettei jää sadasta metristä kiinni. Ei se ohjelma muuten mitään sano, kun kello näytti että olen juossut 7,8 kilometriä lopetin ja stoppasin ohjelman. Tallensin osuuteni ja se sanoi, että Katja on juossut 7,195 kilometriä. MITÄÄÄÄ! Jäikö muutamasta askeleesta vajaaksi? Mittasiko puhelin noin eri tavalla kuin kelloni ranteessa? Jupisin mennessäni someen, että nyt mokasin, vain muutama askel ja matka olisi ollut täynnä. Tulin kotiin ja jatkoin jupinaa miehelle ja siinä samalla mutistessani tajusin, että maraton on tuon mittainen, juoksin kyllä pidempään, mutta ohjelma tallensi sen maratonmitan. Ei saa blondia hämätä laittamalla osuudeksi 7,2 kilometriä, sen pitää olla sitten 7,195 km! Kyllä kuulkaa nauratti oma sekoilu ihan huolella.

Virtuaalikisa oli uskomattoman hauskaa

Kaiken kohelluksen keskellä täytyy sanoa, että virtuaalikisa antoi ihan uutta pientä potkua yksin juoksemiseen, eli aivan ehdottomasti suosittelen osallistumaan, jos näitä tulee. Ensi kerralla valmistaudun paremmin ja testaan ohjelmat, enkä juokse alle pitkää lenkkiä niin kuin nyt. Joukkueemme LENKILLA TEAM sai tuloksen ja matkat menivät seuraavasti:

  1. osuus Saila 5 km 28:49 min
  2. osuus Pia 5 km 25:22 min
  3. osuus Marja 10 km 53:46 min
  4. osuus Roosa 5 km 31:46 min
  5. osuus Elina 10 km 1:02:29 h
  6. osuus Katja 7,195 km 39:31 min

Olimme sijalla 2600/8400 ja itse ajattelin, ettei sijoituksella kyllä väliä, vaan sillä, että sai pitää kivaa ja tehdä joukkueena jotain! Elina kirjoitti aiemmin esittelyt meidän joukkueesta, täältä näet tarkemmin, ketä olikaan tiimissämme! On juoksu kyllä hauskaa hommaa kelissä kuin kelissä! Kiitos naiset ja anteeksi kun ankkuri meinasi hieman sekoilla!

Milloin olisi tulossa joku virtuaalikisa? Kyllä tähän itsenäiseen puurtamiseen kaipaa ehdottomasti vähän vaihtelua ja pieniä piristyksiä!