Edullisesti tehty Halloween-asu toi pukukilpailun voiton

Voi jestas mikä into täällä olikaan eilen aamulla, kun esikoinen pääsi ensi kertaa kouluun viettämään Halloweenia. Perjantaista oli sanottu, että saa pukeutua muttei ole pakko. Koululainen alkoi tiistaina hössöttämään, että haluaa pukeutua ja olla hurja ja haluaa voittaa pukukilpailun. Itselläni nousivat vähän hikikarpalot otsalle – mitä keksin asuksi ja edullisesti? En ole mikään askartelija tai ompelija ja ostopuvut ovat yleensä suht hintavia ja seuraavana vuonna pieniä. Yritin toppuutella tyttöä pukukilpailun suhteen ja sanoa, että tehdään joku asu, mutta kilpailu ei ole pääasia vaan se, että on kivaa. Jos palkintoja on viisi, suurin osa jää kuitenkin ilman.

Vampyyri-asu kirppikseltä ja Tigerista

Keskiviikkona pyörähdimmekin Tigerissa. Sieltä ostimme kasvomaalit, peruukin sekä tekoverta. Vieressä olevalta Uffilta löytyi aikuisten puolelta valkoinen neule (tekoveri ei välttämättä irtoa) ja sattumalta lapsen kokoiset luurankohousut Halloween-rekistä. Lupasin yrittää jotain vampyyri-naamaa, sillä ajattelin, että se on ainoa minkä ehkä osaisin, en ole ikinä maalannut kenenkään kasvoja kasvomaaleilla. Hintaa asulle tuli seuraavasti:

Kasvomaalit 5 euroa
Peruukki 2 euroa
Tekoveri (unohdin hinnan, olisiko ollut euron vai 1,5?) 1,5 euroa
Neule 3 euroa
Housut 2 euroa

Suht edullisesti selvisimme ja kasvomaaleista piisaa iloa monta kertaa samoin kuin peruukista.

Aamulla meni puolisen tuntia maalata kasvot, sillä kasvomaalien mukana tullut pensseli on suhteellisen pieni ja kesti saada koko kasvot maalattua. Vähän tekoverta päälle ja avot! Suorastaan säikähdin luomustani, kun hän tuli nurkan takaa!

Pukukilpailun voitto

Lapsi halusi, että saatan hänet kouluun, ettei kukaan pelästy matkalla. Sinne hän jäi ja kaverit kuuluivat kyselevän onko veri aitoa. Kolmen tunnin kuluttua kotiin tuli hiljainen tyttö, joka virnuillen kaiveli reppuaan – siellä oli ykköspalkinto! Hän oli jännittänyt aivan hirveästi, kun palkintoja jaettiin viisi ja vikana ensimmäinen. Sanoi olleensa aivan kippurassa jännityksestä miettiessään, onko viimeinen jäljellä oleva palkinto hänelle vai jäikö ilman. Vielä illalla sattui vähän mahaan kun oli niin jännää. Voi pientä!

Mutta vitsi olin iloinen, kun sain kasaan näillä taidoilla asun ja lapselle jäi ekasta Halloweenin vietosta tällainen muisto! Ja entäs noi ilmeet, en pyytänyt poseeraamaan, hän eläytyi täysillä!

Millaisia hahmoja siellä on tehty? Onko bileitä tänään tiedossa? Kivaa viikonloppua kaikille!