Nalleja kaivataan!

Viikko vierähti lopulta aika äkkiä kotioloissakin, miten teillä meni? Kelit vaihtelivat niin, että välillä oltiin pulkkamäessä ja välillä kevätvaatteissa. On tehty kaikkia niitä puuhia mitä varmaan monessa muussakin perheessä – etsitty tyhjiä leikkipuistoja, leivottu ekaa kertaa ikinä tässä taloudessa pullaa, ulkoiltu loputtomiin, saunottu ja tehty erilaisia tehtäviä. Oppi ja ilo-tehtäviä sai tulostaa ilmaiseksi netistä ja hei, ne ovat ihan huippuja! Meillä olevat kortit ja kirjat on tehty jo moneen kertaa läpi ja uudet tehtävät ilahduttivat ja lapset oikeasti oppivat niistä hyvin.

Tulen itse ihan höperöksi jos kierrän vain samaa korttelia ympäri, joten uusia ulkoilumaastoja on etsitty. Lapsia ilahdutti hirveästi yhdellä ulkoilureissulla ikkunasta bongatut nallet, joita meilläkin on parissa ikkunassa. Jostain syystä naapurustossamme ei näy ollenkaan nalleja, joten eilen päätettiin lähteä oikein etsimällä etsimään niitä. Olettehan kuulleet tuosta etsi nalle – haasteesta, jossa ikkunaan laitetaan nalle lasten puuhaksi, kun on tylsiä korona-aikoja? Ajoinkin siis eilen Pispalaan, jossa taloja on tiiviisti ja lähellä tietä, toivoin, että se olisi nalleapaja. Samalla näytin kodin lapsille, missä asuimme kun esikoinen oli vielä mahassa. Piti vähän nieleskellä, tuli niin ikävä noita maisemia.

Lähdimme kiertämään Pispalaa ja Tahmelaa ja pysähdyimme matkalla tyhjään leikkipuistoon, jonka ohi kuljin tauotta Pispalassa asuessa, mutten lapsettomana käynyt kertaakaan puistossa. Taloja on alueella todella tiuhassa ja voi mikä ilo lapsilla oli, kun niitä nallejakin oli useassa ikkunassa. He oikeasti hihkuivat riemusta, kuului huutoja ”tuolla” ”oi miten söpö” ”mä näen yhden taas”. Ikkunoissa näkyi myös koiria ja pupuja, mutta laskentaan hyväksyttiin vain nallet. Sellainen löytyi jopa puusta! Samalla tytöt ihastelivat Pispalan maisemia ja totesivat, että siellä asuvilla on hurjan kauniit näkymät (niinpä, tuli ikävä!).

Tunnin ylös alas kävelyn jälkeen oli kuuma ja nälkä ja saldona oli 24 nallea. Lähdettiin autolla kohti kotia ja lapset totesivat, että oli hurjan kivaa, mennäänkö uudestaan joku päivä. Minustakin oli kivaa talsia eri maisemissa välillä ja kurkkia ikkunoita. Mikseiköhän lähistöllämme näy yhtään nalleja? Nyt ihmiset, laittakaa ihmeessä se nalle ikkunaan, nallekävelyt ovat suuri ilo tällä hetkellä! Pienistä jutuista on suuri ilo!

Mitä teillä on puuhailtu lasten kanssa, oletteko bongailleet nalleja? Mitä kaikkea puuhaa pihalla olette keksineet?