Vielä ehtii kotimaisille ihanuuksille!

Kävin äsken parin tunnin reissun Jyväskylässä. Kuten aiemminkin, reissuni koostuvat mummilassa hengailusta sekä Jyväsjärven ympäri juoksemisesta. Tänään otin yllättäen niin aikaisen bussin, että minulle jäi hengailuaikaa kaupungissa. Suuntasin suoraan Forumin alakerrasta sisään (se on vaan on jotenkin niin tuttu ja turvallinen paikka, käsi ylös moniko on odotellut paukkupakkasilla linkkiä Forumin alakerrassa!) ja törmäsin Designkavereiden Iloiseen joulukauppaan. Sehän löytyy kolmesta eri kaupungista, joista Jyväskylä yksi. En ole ainakaan kuukauteen mukamas ehtinyt kaupungille, joten jäänyt täysin tutkimatta nämä suloiset, kotimaisia aarteita myyvät kaupat.

Astui mielenkiinnolla sisälle ja näin monta tuttua merkkiä. Lumoan, Metsola, Mansen ylpeydet Sidoste sekä Lina ja vaikka mitä oli esillä. Huokaisin ihastuksesta Valkaman rusettien kohdalla – alessa! Valitettavasti noita kukallisia, minkälaisen olisin ottanut oli vain lapsille jäljellä.

Käyskentelin ympäriinsä ja näin Olet niin ihana-vauvakirjan (aivan ihana tuote!), lisää vaatteita, asusteita, koruja, sisustustavaraa, leluja, siivoustavaraa… Kaikki kotimaista. Ja aika monessa punainen hintalappu päällä alen merkiksi. Huokailin miten kauniita asioita olikaan tarjolla ja kävin kysymässä kuvausluvan, nyt on pakko ikuistaa jotain!

Siellä minä sitten kävelin tekemässä edullisia kameraostoksia – korttini piti joulunaikaan kuolettaa ja uutta ei ole vielä tullut, mutta pelkkä näiden ihanien juttujen kuvailu oli todellista sielunravintoa. Upeita juttuja kotimaisilta merkeiltäkin tuleekin! Olisin varmasti napannut alennuksessa olleen Ester Visualin pupu-tarjottimen matkaan, jos se kortti olisi ollut olemassa. Oi voi!

Designkavereiden joulukauppa (minua vähän hämää joulukauppa, sillä siellähän myydään ihan ympärivuotista tavaraa) on auki vielä sunnuntaihin asti, joten kannattaa käydä tutkimassa mitä aarteita löytyy! Jos aleshoppailuille meinaa suunnata, mikä olisi parempi kohde kuin suomalaiset tuotteet. Kylteissä oli ihanasti kerrottu myös suunnittelijasta, tekopaikasta sekä materiaaleista. Isot pisteet!

Välillä voi istahtaa kutsuvan sohvaryhmän ääreen tai antaa lastensa puuhastella leikkipaikalla. Ihanan toimiva (ja tilava, entinen Pentikin tila!) liike! Minä jatkan kuvieni ihastelua ja kehotan menemään tutkimusmatkalle. Jyväskylän lisäksi kauppa löytyy Kuopiosta ja Tampereelta.

Kenelle on tuttu paikka, eikö ole ihania asioita?