Miten tästä tuli näin nolo juttu! Vastaukset siihen, kuinka usein minä…?

Bongailin Minnean blogista eilen vastauksia siihen, kuinka usein hän siivoaa, syö herkkuja tai vaikka soittaa äidille. Alun perin haaste ilmeisesti Karoliinan blogista, onko moni vastannut näihin? Tehdessäni tätä haastetta tuli ilmi muuten muun muassa eniten Instagrammin inboksiani täyttänyt puheenaihe, hih! Vähän kyllä loppua kohden olin sitä mieltä, että tämä antoi minusta hieman huonon kuvan, mutta pyrin vastaamaan totuudenmukaisesti!

Siis! Kuinka usein?

Vaihdat lakanat. Kahden viikon välein yleensä. Otan kyllä huomioon esimerkiksi viikon reissut yms., eli sitten väli saa venyä. Lasten lakanat yleensä kolmen viikon välein, sillä eivät hikoile samalla lailla kuin aikuiset. Ja sitten me silitämme ne pestyt lakanat, koska en kestä ryppyisiä lakanoita ja mankeli on minusta liian iso väline, sille ei ole paikkaa. Erittäin paljon Instassa keskustelua herättänyt aihe, varmaan eniten ikinä. Lakanoiden silitys, hah!
Vaihdat pyyhkeet. Ehkä parin viikon välein? Välillä useammin eniten käytetyimmän vessan pyyhkeet (meillä on kolme vessaa).
Peset hiukset. Aika tasaisesti joka toinen päivä, riippuen tietysti vähän urheiluista. Joskus on pakko pestä ns. liian usein, koitan aina säästä hiusvärejäni!
Soitat isälle/äidille? Ehkä pari kertaa viikossa? Enemmän tulee heitettyä whatsapp-viestejä, se on aika lailla päivittäistä.
Näet vanhempiasi. Äitiäni aika lailla kerran viikossa, sillä on yöpynyt meillä yhden yön viikossa työmatkojensa takia nyt neljän vuoden ajan. Enää pari kuukautta jäljellä, sillä mamma eläköityy loppuvuodesta. Ihan kamalaa. Varsinkin lasten kannalta, mummin yökyläily on ollut heille tärkeää. Isääni vähän harvemmin, mutta kyllä me usein käymme Jyväskylässä tai he meillä. Kuukausi ehkä maksimi ollut ettei ole nähty! Ulkomailla asuessa taukoa tuli pitkäänkin, ikävä oli välillä suuri.
Käyt leffassa. Jos pääsisi kerran kuussa niin se olisi jo paljon. Viimeksi olen ollut leffassa elokuun puolivälissä, että sanoisinko parin kuukauden välein. Nyt on tullut lähes aina nähtyä jostain syystä lastenleffa!
Föönaat hiukset. Jos on pakko (eli suihkun jälkeen lähdettävä johonkin). Supertylsää hommaa. Ylipäätään hiustenlaitto on inhokkihommia, kiharoita teen aika ajoin.
Putsaat lattiakaivot. No en kyllä putsaa. Mies putsaa kun alan mutista hajusta. Kylppärin pesin juuri juuriharjalla, mutten kyllä kaivellut viemäriä.
Käyt metsässä. Voi liian harvoin! Meillä ei ole mitään lähimetsää mihin mennä! Viikonloppuna nukutin lasta päikkäreille metsäpolulla. Välillä on käyty iltarasteilla metsässä. Useammin olisi kivaa päästä, mutta se vaatii aina lähtemisen.
Käyt suihkussa. Päivittäin. Jo ihan urheilunkin vuoksi.
Sanot läheisille, että rakastat heitä. Joka päivä lapsille ja miehelle. Ainakin melkein. Joskus sanon, että tykkään susta. Lapseni kysyivät juuri alkuviikosta, miksi me kehutaan heitä koko ajan, kyllä alkoi naurattaa. <3
Sanot miehellesi rakastavasi tätä. Oho, vastasin jo edellisessä. Jatkuvasti me kyllä sitä sanomme. Tai tykkäämistä. Myös whatsapp-viesteissä.
Tarkistat kuivakaapin sisällön. No. Äitini siivosi kuivakaapit kun oli kädet täynnä vauvan kanssa. Vauva on nyt 3,5-vuotias, enkä ole tehnyt kaapeille mitään sen jälkeen. Lähinnä sinne jää jumittamaan esimerkiksi jauhot. Jos leipoo kerran vuodessa niin meinaavat päästä tosiaan unohtumaan.
Luuttuat lattiat. Todella harvoin! Jotenkin kolmen kerroksen imurointi, pölyjen pyyhintä, kolme vessaa jaja… Ei enää jaksa. Puhun kyllä jatkuvasti että pitäisi, hah!
Peset vessan. Kerran viikossa paremmin kaikki kolme, eniten käytetylle täytyy tehdä kyllä ylläpitoakin viikon aikana. Juuri putsasin mm. valokatkaisijan ja seinän sen alta, jossa valui kuraa… Mmm.
Puhdistat liesituulettimen. En ikinä. Meillä on liesituuletin, joka ilmoittaa kun se pitää putsata, jonka jälkeen mies irrottelee sen ja laittaa osat tiskikoneeseen. Kuinka usein hän sen tekee, en ole pitänyt kirjaa.
Syöt noutoruokaa. Syön kyllä ulkona, mutta että kotona noutoruokaa. Meille asti ei kulje esimerkiksi mitkään Woltit ja Foodorat, joten hyvin harvoin. Subwaysta on tullut haettua joskus, muttei sielläkään ole käyty iäisyyksiin. Mitä vastaan etten valehtele? Muutaman kerran vuodessa?
Valehtelet. Sellaisia pieniä valkoisia valheita, kuten mitä joku mekko maksoi saatan lipsautella useinkin. Ihan kunnolla että valehtelisin? Hmmm. En osaa vastata tähän.
Riitelet suhteessa. Öh. Tämä pitäisi tarkistaa mieheltä. Joka toinen päivä? Ei siis mitään megariitaa, mutta joku pieni vääntö tasaisesti. Meillä kyllä riidellään täysillä siinä missä rakastetaankin täysillä, olemme aika tunteet pinnassa menevää sakkia kaikki neljä.
Sheivaat. Riippuu ajankohdasta, talvisin melkein enemmän jumppaan hihattomassa topissa, eli ainakin kainalot pari kertaa viikossa.
Vaihdat hammasharjan. Meillä on sähköhammasharjat, johon ilmestyy ajoittain uusi pää lauseen ”näytti niin kauhealta tuo pää, että vaihdoin samalla kun vaihdoin tytöillekin”-lauseen kera. Siis kyllä minäkin jotain teen tässä taloudessa kai, vastaan kaikkiin että mies tekee!
Käyt kirjastossa. Kerran viikossa ainakin. Osuu päikkymatkalle.
Peset peitot ja tyynyt. Muutaman kerran vuodessa. Kesällä se on kivempaa, kun ne saa ulos kuivumaan.
Syöt herkkuja. Lähes joka päivä esim. yhden suklaan palan.
Soitat anopille. Valitettavasti en soittele.
Peset rintsikat. Ihan mahdoton, käytän niin monia rinnakkain. Urheiluliivit yleensä kahden-kolmen juoksulenkin välein, muut käyvät sitten aika ajoin kun muistan, että niitäkin olisi hyvä pestä.
Leivot. Olen tänä vuonna leiponut kolmesti sämpylöitä (ja sitten paljon kerralla ja osa pakkaseen, olipa niitä ihanaa sulattaa juuri tällä viikolla sieltä). Sitten olen leiponut tyttöjen synttäreille kakun, lisäksi leivomme aina pipareita. Eli vastaisinko kuusi kertaa vuodessa? En halua leipoa makeaa, kun ei sitä sitten tule syötyä koskaan.
Siivoat jääkaapin. Hoho, tulikin tästä mieleen tämän viikon maanantai ja äitini yökyläily. Hän nuuskutti jääkaappia läpi, että siellä haisee jokin ja teki samalla pari löytöä. Kuten homeisia punajuuria. Olin ihan järkyttynyt, vastahan ne ostettiin.
Käyt puntarilla. Kävin joka aamu vielä alkuvuodesta. Nyt en ole käynyt varmaankaan heinäkuun jälkeen. Yritän antaa asian olla. Minä en ole kovin hyvä tykkäämään itsestäni.
Komennat miestäsi. Mitäköhän hän sanoisi? Pari kertaa viikossa mutisen vaateläjästä, erinäisistä johdoista (purkaa vanhaa läppäriä ilmeisesti käyttökuntoon) ja muusta alakerrassa. Mutisen, en suoranaisesti komenna.
Syöt irtokarkkeja. Ykköspaheeni! Leivonnaisista en välitä, enkä ikinä himoitse pullaa, kakkua tai vastaavia, mutta karkit! Pari kertaa viikossa ainakin.
Vierailet isovanhempiesi luona. Toisen mummon luona tuli käytyä Helsingissä vähintään kerran kuussa, nyt ehkä harvemmin kun palvelutaloon ei voi mennä yöksi. Toisaalta olemme nähneet muualla. Toista mummoa näen yleensä Jkylän reissuilla.
Peset pyykkiä. Lähes päivittäin. Ainakin joka toinen päivä. Tykkään sappisaippuoida heti irti päikyssä tulleet ruokatahrat, samoin urheiluvaatteiden hikisenä säilyttäminen kovin kauaa ei innosta.
Imuroit kotisi. En. Imuroi. Vessat ja pölyt minun vastuulla, imuri miehen. Luoja miten pepusta on Dyson imurina ja kolme kerrosta sen kanssa. Kerran viikossa pyrimme imuroimaan.
Perheessä kinataan vaatetuksesta. Lasten kanssa väännetään lähes päivittäin. Kolmevuotias on haastavin puettava, nyt hän alkaa taipua siitä, ettei voi tosiaan enää lähteä ulos paljain varpain.
Käyt hammaslääkärissä. Olen useampana vuonna (joo oikeasti!) maksanut itselleni hammashoidon synttärilahjaksi. Tee ja nestemäinen rauta tummentavat hampaita, eli on ihanaa saada niitä putsattua ja samalla tarkistaa onko reiän alkuja tms. Yhtään reikää tai reiän alkua ei vielä ole ollut. *kopkop*
Käyt kaupassa. Liian usein. En ole kovin suunnitelmallinen tyyppi, joten välillä tuntuu, että ravaan kaupassa alvariinsa. Tai sitten teen jonkun keiton jota syödään neljä iltaa ihan kyllästyen.
Peset ikkunat.  Kerran vuodessa, kesäisin. Minä olen tehnyt sitä tosin aika harvoin, mies taisi pestä suurimman osan tänäkin kesänä.
Vaihdat sukat. Joka päivä. Urheilusukat ovat erikseen, ne pidän yleensä kaksi lenkkiä ennen vaihtoa.
Olet eri mieltä miehen kanssa. Hmm. Meillä on joitain periaatteellisia eroja, jotka eivät taida muuttua ikinä, mutta kyllä me välillä saamme väännön aikaiseksi siitä, kuinka järkevää on syödä hiilareita ja kuinka paljon, entä proteiinia ja… Menisikö siihen joka toinen päivä juttuun? Eri fiiliksellä mennään usein, minä olen aivan varma että maailmanloppu tulee joka välissä ja stressaan ja hermoan, mies taas toteaa, että älä nyt taas panikoi ja pysyy rauhallisempana.
Ostat uusia vaatteita. Koko ajan harvemmin. Pari kertaa kuussa ehkä?
Siivoat. Kerran viikossa enemmän, ylläpitoa päivittäin.
Olet tehnyt raskaustestin. Viime talvena taisin tehdä. Turpoava maha ja epäsäännöllinen kierto ovat vain endon tuotosta, olen sen sittemmin oppinut, kun olo on pahentunut tasaisesti.
Tarkistat toimiiko palovaroitin. En kyllä koskaan, apua! Patterit vaihdetaan kun alkavat siitä ilmoittaa, mutten erikseen ole tarkistellut. Onkohan mies?
Peset autosi. En tiedä hirveämpää kuin autopesu. Pienenä rakastin niitä, nyt ahdistun järjettömästi. En siis ikinä. Mies pesee mielestäni ihan superusein, kun se on niin pölyinen. En edes huomaa että auto on pölyinen. Sitten monesti jynssäävät kolmisin tyttöjen kanssa pihallamme painepesurilla, äärimmäisen harvoin auto pääsee autopesuun.
Käyt läpi vaatekaapit ja muut kaapit. Äiti nauraa nyt ääneen kun lukee tämän. En ikinä. Nytkin yksi ihana mekko hukassa jossain kaapin uumenissa. Kaapit ovat akilleen kantapääni. Inhoan tavaraa pöydillä, mutta kaapit.. Ihan sama.
Siivoat lääkekaapin. Tämä pitäisi tehdä. Meillä on hirveästi lääkekaapissa mm. vitamiineja, joista osa saattaa jäädä syömättä/puoliväliin/on flunssakauden juttuja tms. Lisäksi lapset saavat aina niin hirveän isoja lääkepulloja, että ne täyttävät puoli kaappia. Nytkin Ventoline jäi kaappiin seisomaan, kun siitä käytettiin joitakin millejä.
Puhdistat hiukset harjasta. En enää tykkää tästä kyselystä. Sillä minusta saa ihan superlaiskan kuvan. Joskus kun muistan nappaan hiukset irti harjasta, mutta juuri tiistaina lapseni lähti uimatreeneihin ja otti mukaansa minun Tangle teezerini. Kuulin sivukorvalla, kun mies sanoi ”isi ottaa nämä hiukset pois tästä harjasta ennen kuin laitat sen kassiin”. Yhym. Tämä kysely selkeästi on tehty kiillottamaan miehen kruunua! :D


mekko H&M/ takki ja poolo ONLY/ kengät DR.MARTENS/ korvikset LINDEX

Mitä sinä vastaisit näihin, ovatko helppoja? Vastaatko useampaan että teet itse kuin minä, apua, aika noloa! Miksei tässä kysytty kuinka usein urheilen tai teen ruokaa tai tai…! Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille!